Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: Fotografia produktów, produktowa, packshoty

marianoo
    Guest

Domyślnie sprzet to zdjec jedzonka

Witam wszystkich forumowiczow.
    Niedawno przeszlem z systemu Nikona na Canona wiec i an to forum zawitalem

Nosze sie z zamiarem zakupu 3 lamp Bowensa 500 pro (posiadam ponadto 2 sztuki lamp delicacy 180ws).

Prosze o pomoc w doradzeniu jakie modyfikatory kupic do tych lampek - zastosowanie to glownie zdjecia potraw (on location), a takze zdjecia pokoi, sal ?
    Posiadam juz kilka lustereczek i biale plyty PVC.

I kolejna sprawa - jaki obiektyw dokupic bo myslalem nad 100 L Macro lub TS-90 ?
    Posiadam: Canona 5D+550D, 16-35, 50, 85, 70-200 2.8

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marianoo Zobacz posta
    Witam wszystkich forumowiczow.[...]

Dodaj sobie te wyszukiwarke do ulubionych i uzywaj:
    http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

Witam Wszystkich forumowiczów i z góry przepraszam jeśli robię coś nie tak jak trzeba. Mój problem dotyczy oświetlenia manekina na którym będę fotografował odzież damską.

Pomieszczenie, w którym zorganizuję "studio" nie jest zbyt duże i nie ma możliwości aby go dobrze wentylować, więc nie może się mocno nagrzewać. Z racji wielkości pomieszczenia chciałbym żeby sprzęt zajmował tez mało miejsca.

Prosiłbym Was uprzejmie o radę jaką/ie lampę błyskową zakupić i jak to wszystko zsynchronizować aby dało zadowalający efekt.

Budżet powiedzmy około 500-600 pln
    Obecnie posiadam 400D, 17-40, 50, KIT 18-55, statyw i tło

Jeśli naruszyłem zasady forum to bardzo przepraszam ale na innych postach nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
    Pozdrawiam i liczę na cenne rady

Domyślnie

Czasem wystarczy sama czasza z lampy i wcale nie trzeba softow do tego typu zdjec

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukii11 Zobacz posta
    Witam Wszystkich forumowiczów i z góry przepraszam jeśli robię coś nie tak jak trzeba. Mój problem dotyczy oświetlenia manekina na którym będę fotografował odzież damską.

Pomieszczenie, w którym zorganizuję "studio" nie jest zbyt duże i nie ma możliwości aby go dobrze wentylować, więc nie może się mocno nagrzewać. Z racji wielkości pomieszczenia chciałbym żeby sprzęt zajmował tez mało miejsca.

Prosiłbym Was uprzejmie o radę jaką/ie lampę błyskową zakupić i jak to wszystko zsynchronizować aby dało zadowalający efekt.

Budżet powiedzmy około 500-600 pln
    Obecnie posiadam 400D, 17-40, 50, KIT 18-55, statyw i tło
    Przy takim budżecie, to chyba tylko żarówki do światła ciągłego. Będziesz je włączał tylko do zdjęcia, więc może się nie będzie za mocno nagrzewać w pomieszczeniu. Ew. żarówki błyskowe na tradycyjny gwint. Ich słaba moc może jednak nie pozwolić stosować Ci dużych przysłon, przy małym ISO. Ale jak chcesz robić foty do netu, to zawsze można ISO zwiększyć bez obawy o gorszą jakość zdjęć.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

po zrobieniu trzech nieudanych serii okazało się że najważniejsze w tym wszystkim jest światło. Dobrze oświetlony przedmiot, bez ostrych cieni i z odpowiednio skontrastowanym tłem
    Dokładnie! Tak naprawdę nawet z kitowym obiektywem można robić dobre zdjęcia aukcyjne, światło jest najważniejsze - jeśli chcesz robić zdjęcia na krótkich czasach, możesz robić je ze statywu. Pomyśl o zestawie "lampa+softbox", to tego jasne tło, ewentualnie - to już w wersji bardziej wymagającej finansowo - taki stół bezcieniowy.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kelpie Zobacz posta
    światło jest najważniejsze
    Zgadzam się, chociaż przy dobrej obróbce z gniota też można zrobić przyzwoite zdjęcia na aukcję internetową. Poniżej zdjęcia zrobione przy oknie na białej kartce w formacie A3.

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nippy Zobacz posta
    Zgadzam się, chociaż przy dobrej obróbce z gniota też można zrobić przyzwoite zdjęcia na aukcję internetową. Poniżej zdjęcia zrobione przy oknie na białej kartce w formacie A3.

Dużo zależy ile masz zdjęć do zrobienia. Jeśli ze 200 packshotów, to ja się w obróbkę nie bawie.

jakieś tam canony

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja też z reguły się nie bawię, stwierdziłem tylko, że można. Osobiście wolę poświęcić więcej czasu na perfekcyjne ustawienie światła, a potem "strzelać" jak z karabinu

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A ile bierzecie od zdjecia do aucji interentowej ?
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów