Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Fotografia produktów, produktowa, packshoty

Domyślnie

Dotrzesz tą sytuację kiedy zastanego jest wystarczająco by po zastosowaniu bezcieniowego wyszło dobrze. Przecież zastane to nie tylko to co wypada nam przez okno. Amatorskie rzeźbienie w g... może też mieć miejsce w samo południe na tarasie, gdzie umieszczenie przedmiotu w bezcieniowym jest wystarczające i nie zmusza do dodatkowego błyskania.

Warto wyjść czasem poza schemat i otworzyć się na proste rozwiązania. Nie twierdze, że stosowanie 2-3 lamp i namiotu to utrudnianie sobie życia, ale zastosowanie w jasnym pomieszczeniu blendy do rozproszenia zastanego i kawał brystolu może dużo niższym kosztem rozwiązać problem. Chociażby ten z wysłaniem kilku lamp dla amatora...
    .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Miało być "wyzwalaniem"...
    .
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 22-01-2011 o 01:45 Powód: Automerged Doublepost
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

fotopawkas:
    Pytanie tylko, jak bardzo praktyczne będzie Twoje rozwiązanie. Nie lubię być całkowicie zależny od warunków...

Domyślnie

Dlatego śmiesznym mi się wydaje ocenianie, czegoś profesjonalnym z racji zastosowanego sprzętu. Profesjonalizm wyjdzie z formy poradzenia sobie w odpowiedni sposób z sytuacją.
    .
    No ale jaś ci nie podaje rozwiązania najlepszego tylko argumentuje swoją wypowiedź. To czy praktyczne będzie użycie namiotu czy 9 lamp czy wystarczy biały brystol, blenda i tło, to kwestia podejścia do tematu. Ale za dziwne uważam stwierdzanie, że coś jest profesjonalne a coś nie na podstawie ilości i rodzaju użytego sprzętu.
    EOT.
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 22-01-2011 o 01:59 Powód: Automerged Doublepost

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja tylko prosze wszystkich zeby nie isc w kierunku offtopa.
    Tylko na spokojnie i merytorycznie wrocic do dyskusji w temacie:
    Fotografia produktów, produktowa, packshoty

Dzieki

Domyślnie

dobrze, żeby nie być gołosłownym...

Biały brystol, blenda 90x90 30cm nad "modelem", biała kartka A3 po lewej stronie 45stopni od osi aparatu.
    .
    poza tym padło zapytanie o obiektyw i sposób
    Cytat Zamieszczone przez JuMar Zobacz posta
    ...do robienia zdjęć przedmiotów do sklepu internetowego i na aukcję. Chcę robić głównie o zdjęcia ubrań, butów i zabawek. ....
    anie reklamówek do Playboya, czy wyżej ujęte.

Cytat Zamieszczone przez calamus Zobacz posta
    ...Trzeba było przeczytać ze zrozumieniem...

.
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 22-01-2011 o 11:25 Powód: Automerged Doublepost

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

a tymi słowami...
    Cytat Zamieszczone przez calamus Zobacz posta
    ...
    Spróbuj zrobić takie zdjęcie na tarasie w namiocie bezcieniowym. A najlepiej u księdza w kościele, gdzie przy zastanym jest profesjonalnie
    całkowicie potwierdziłeś swoją ignorancję i brak czytania ze zrozumieniem, gdzie mi chodziło o twierdzenie jak jest pro a jak amatorsko z zastanym i błyskaniem, a nie o robieni takich zdjęć u księdza pod sutanną. Więc może troszkę ogłady i zrozumienia.
    .
    no a co kolega ma pstrykać? sklep internetowy i aukcje - nie reklamy Tissota do Playboya. czytaj troszkę a nie tylko rzucasz puste sformułowania i rady, przy których i rzeźbienie w g... nabiera formy operacji plastycznej..
    .
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 22-01-2011 o 11:30 Powód: Automerged Doublepost

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

niestety nie sprecyzowałeś tego wywołując falę mojego pogrążenia, przy czym nie jesteś w stanie udowodnić, że prostymi metodami się nie da.. a stwierdzenie o zastosowaniu namiotów itp. padały i za i przeciw, więc generalizujesz troszkę i jak widzisz na aukcje i do sklepu da się i bez cudów..
    EOT, bayo...
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

o bardziej kreatywną nikt nie pytał nikt nie precyzował, tylko stwierdzenia, że na białym tle, do sklepu www i na aukcje, gdzie potrzebne są tzw. i lubiane prez sprzedających zdjęcia "real foto", a nie sklejane w PS.
    ...proszę bardzo.
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    A jak wyjdzie f11? Tragedia? Nie wiem skąd taki zakres wytrzasnąłeś...
    Z głowy wytrzasnąłem... W sumie do f/11 może być, byle nie więcej bo jakość siada (i w głębi ostrości tło już się pojawia wraz z jego fakturą i defektami).
    Na potwierdzenie mojej tezy z d... wyjętej, mam wyniki testu z "optycznych"
    http://optyczne.pl/7.4-Test_obiektyw...87_obrazu.html

Jak po wykresach widać, najwyższa jakość i najlepsza zdolność rozdzielcza/rozdzielczość obrazu jest właśnie w takim zakresie przysłon (i przy szerokim kącie)
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

mam wyniki testu z "optycznych"
    A ja doświadczenie w fotografowaniu produktów pod zapotrzebowanie o którym pisze autor wątku:

Cytat Zamieszczone przez JuMar Zobacz posta
    Poszukuję obiektywu do robienia zdjęć przedmiotów do sklepu internetowego i na aukcję.
    I wiem, że na obrazku 800x600 czy te okolice nie będzie widać różnicy między f11 a f22. A przy małym nakładzie kosztów (kiedy w tanich lampach nie można aż tak mocy skręcić) to f22 może umożliwić zrobienie takowego zdjęcia. Tyle w temacie
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów