Strona 13 z 22 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 215

Wątek: Gorszy rok dla ślubokrętów ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no dokładnie - właśnie przed 12tą przerwałeś nam dyskusję z Krzyśkiem na m.in. ten pasjonujący temat telefonem i wypłoszyłeś go od nas .. a Wy jesteście na górze w tych topach i to mnie przekonuje że właśnie Wasze podejście jest ok.. właśnie dziś usłyszałem że im więcej pstrykaczy tym lepiej bo jest więcej kiepskich zdjęć - jeśli się coś sobą prezentuje to będzie tylko lepiej..
    jednym słowem usłyszałes od Krzyska jeden z punktów naszych warsztatów
    Sebastian Małachowski

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    jednym słowem usłyszałes od Krzyska jeden z punktów naszych warsztatów
    pewnie usłyszałem więcej tylko o tym jeszcze nie wiem
    generalnie jak ktoś chce coś podziałać w branży to nie ma co narzekać tylko brać się do roboty
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A czy ta cała masa kiepskich zdjęć w sieci przypadkiem nie zniechęci w ogóle klienta. No bo jeśli zobaczy, że taka masa bylejakości to pomyśli sobie że lepiej z "współczesnej fotografii" zrezygnować. Może przykład nie najlepszy, ale jak jadę samochodem i w radiu kiepska muza to zmieniam stacje. Ale jak dalej cienko to je po prostu wyłączam.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Chyba nie - bo i czemu. Dla nas moze sa kiepskie ale dla wielu - suuuuuper :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

a Wy jesteście na górze w tych topach i to mnie przekonuje że właśnie Wasze podejście jest ok.. właśnie dziś usłyszałem że im więcej pstrykaczy tym lepiej bo jest więcej kiepskich zdjęć - jeśli się coś sobą prezentuje to będzie tylko lepiej..
    Jakoś nie przekonuje mnie ta argumentacja. Raz że to bardzo ocenne co jest chłamem, a co nie dwa, że jakoś nie widzę związku pomiędzy ilością chłamu, a łatwością wyróżniania się - raczej zakładam że byłoby odwrotnie.
    Przy czym według mojej (osobistej) oceny jest dużo bardzo dobrych fotografów (nawet to forum jest dowodem, a to przecież tylko wycinek). I gdyby mi zależało na wyborze fotografa ślubnego z górnej półki miałbym niezły dylemat.
    Do tego dochodzi jeszcze ten czynnik, że nie zawsze dobry ten co dobry tylko ten co ma wysoką cenę, a to dla niezbyt obznajomionego klienta tworzy niezły mętlik.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Zalew tandety jedynie może wystawiać ocenę branży jako takiej. Uogólnienie, to najprostszy i najczęstszy sposób stawiania diagnozy społecznej.

Domyślnie

Ale sądzisz że zmieniły się proporcje tandeta:fotografia dobra jakościowa:foto wys jakości ?

Nie wydaje mi się, patrząc na fora takie jak to widać, że wielu ludzi w krótkim czasie dochodzi do całkiem niezłych rezultatów, ale wiele więcej dostało w swoje łapy lustrzankę i myśli że już będzie świetne foty klepać . Może po prostu wzrosła ilość banerów na mieście i stron o tej tematyce, przez co rzeczywiście klient może być trochę skołowany, szczególnie jak trafia na sam syf.
    Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 15-05-2011 o 18:55
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Myślę że na pewno podniósł się poziom techniczny zdjęć. Coraz więcej osób świadomie wykorzystuje warunki oświetleniowe czy operuje głębią ostrości. Natomiast zupełnie leży przekaz. Można powiedzieć "ładne obrazki nie przekazująca żadnej treści, żadnych emocji" Nazywam je gabinetem figur woskowych.
    Oraz cała masa powieleń.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jakoś nie przekonuje mnie ta argumentacja. Raz że to bardzo ocenne co jest chłamem, a co nie dwa, że jakoś nie widzę związku pomiędzy ilością chłamu, a łatwością wyróżniania się - raczej zakładam że byłoby odwrotnie.
    Przy czym według mojej (osobistej) oceny jest dużo bardzo dobrych fotografów (nawet to forum jest dowodem, a to przecież tylko wycinek). I gdyby mi zależało na wyborze fotografa ślubnego z górnej półki miałbym niezły dylemat.
    Do tego dochodzi jeszcze ten czynnik, że nie zawsze dobry ten co dobry tylko ten co ma wysoką cenę, a to dla niezbyt obznajomionego klienta tworzy niezły mętlik.
    ty nie jesteś reprezentatywną próbką bo się znasz... zajrzyj na wizaz.pl do wątków "panny młode [miasto]" to zobaczysz dopiero zdjęcia ślubne (uwaga - niektóre zdjęcia uznane za "cuuuuudooooo" spowodują nieodwracalne szkody w psychice )
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ty nie jesteś reprezentatywną próbką
    Wiem :grin: ale nie dlatego, że
    bo się znasz...
    tylko dawno mi już to lotto i.....

dlatego nie oglądam takich stron:
    zajrzyj na wizaz.pl do wątków "panny młode [miasto]" to zobaczysz dopiero zdjęcia ślubne (uwaga - niektóre zdjęcia uznane za "cuuuuudooooo" spowodują nieodwracalne szkody w psychice )
    i nie boję się o stan mojego umysłu .

A na poważnie - to tylko pokazuje jak trudną rzeczą jest znalezienie dobrego i taniego fotografa na ślub. To po prostu druga strona medalu o którym mowa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 13 z 22 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów