Ja mam jeszcze jeden problem - mierze 197cm i do wiekszosci par musze sie mocno garbic do kazdego ujecia zeby nie byly "z lotu ptaka"... rano plecy wysiadaja![]()
Ja mam jeszcze jeden problem - mierze 197cm i do wiekszosci par musze sie mocno garbic do kazdego ujecia zeby nie byly "z lotu ptaka"... rano plecy wysiadaja![]()
Każdy medal ma 2 strony, ja mam 170 cm i nie raz celuję z góry na ślepo ;].
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
No i tak to wyglonda my się napinamy żeby znaleść ciekawy kadr , a wchodzi ci taki wujek z A300 i psuje całe ujęciei oczywiście zadowolny pasjac jest.W sobote byłem na weselu gdzie Pani fotograf musiała rozpychać się z wujkiem,bo on miał D7000 i SB900 z kitem i był zadowolony
Szkoda mi się jej zrobiło bo nie miała odwagi powiedzieć mu weś Pan zabawki i zrywka
Ludzie po prostu czasem nie myślą i tu jest problem
Lajwiu nie masz.. ?:P
Mimo, że zawsze podchodziłem sceptycznie do ludzi którzy cykają lustrami na LV to ostatnio na weselu się przydało.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A tak zapytam bardziej doświadczonych ślubniaków: Jak pracujecie z dwoma puszkami to korzystacie z normalnych pasków czy takich w rodzaju reporter strap?![]()
Lajw mam, ale czasem nawet on nie wystarcza, a odchylanego wizjerka nie ma.
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
.... sluby to nie taka latwa sprawa jak sie wszystkim wydaje, ja akurat lubie robic takie fotki, no moze za wyjatkiem kosciolow i zyczen ale po nastu w sezonie zawsze mam dosyc i niechec na biale suknie az do kolejnego sezonu ...
Ja mam 201 cm, więc sytuacja jest mi bardzo dobrze znana.
Raz miałem polewkę, jak się spytałem ostatnio kamerzysty, czy mu nie przeszkadzam wchodząc w kadr (nieświadomie, na weselu. Czasem nie da się tego uniknąć) a on powiedział, że jak kręci ludzi bawiących się na parkiecie, to czasem mnie widać jak się przemieszczam, ale tylko do szyi - głowy nie wyłapywał.
Swoją drogą ciekawe jak reagują później państwo młodzi oglądając taki materiał :-D
Ostatnio edytowane przez Papier ; 16-05-2011 o 22:41
A tam LV. Nad głowę i kilka zdjęc w różnym ułożeniu. LV jak nie masz gibanego LCD dużo nie pomoże.
Ja mam zwykłe, ale wymieniam na reportera bo jak słyszę, jak się moje dwie śliczne 5DII o siebie obijają to za każdym razem aż mnie serce kuje... :-P Poza tym jakoś noszenie drugiego body na skos na zwykłym pasku mi nie leży a tylko zwieszone na ramieniu co chwilę poprawiam bo się boję, że mi spadnie...
Tylko, że reportera pojadę do Towersa przestrzelac osobiście bo nigdy do czynienia nie miałem. Towers mówi, że używa drugi sezon z zawieszonym Dsem i jest ok. więc 5DII z gripem też będzie dobrze.
Ale to moja opinia, sądzę, że dużo ludzi używa obu body na standardowych paskach i im to pasuje.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ostatnio byłem na ślubie z 2 puszkami:
1 - standardowy pasek normalnie albo skręcony na nadgarstku
2 - pasek repo
Ogólnie było ok, dobry dostęp do obu aparatów, nie obiłem ich ani razu