Strona 557 z 608 PierwszyPierwszy ... 57457507547555556557558559567607 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 561 do 5 570 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A co takiego w 580tkach jest nieprzewidywalnego?
    Użytkownicy

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jan Bielecki Zobacz posta
    mmm, nowa lampa... dostać do ręki coś działajacego przewidywalnie i nadającego się do profesjonalnych zastosowań było by miłą odmianą od dotychczasowych doświadczeń
    Matko z córką!!! Aż mnie zmroziło! Czy mógłbyś wskazać, co w tej lampie działa nie tak?
    Chyba dzisiaj nie usnę...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zdalne wyzwalanie. Przez podczerwień to w tych czasach można co najwyżej telewizor odpalac :-P
    Podobno nowa lampa ma miec jakieś "new and innovative technology built in"
    radiowe odpalanie w Canonie to faktycznie może byc innovative
    Jak jeszcze to będzie 620EX to może byc ciekawie, byle żeby pojawiła się na półkach przed 2013 :-P

Na CR też piszą, że najprawdopodobniej nie będzie nowych premier póki Canon w końcu nie wprowadzi do sklepów tego co zaprezentował w 2010
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Na CR też piszą, że najprawdopodobniej nie będzie nowych premier póki Canon w końcu nie wprowadzi do sklepów tego co zaprezentował w 2010
    no nie mow... to ten 70-300 w moim plecaku, to musi byc z 2009 w takim razie

a ze pare dlugich rurek i 8-15 sa opoznione... one i przed trzesieniem nie byly obiecywane "na jutro"... a kiedy w koncu sie pojawia, to sie okaze...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Przewidywalna lampka Canona to chyba tylko ten nowy ex z opcją światła ciągłego do filmowania hehe

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Przewidywalna lampka Canona to chyba tylko ten nowy ex z opcją światła ciągłego do filmowania hehe
    ale po co ciaglego?

grunt, zeby potrafila odpowiednio zsynchronizowanym z fps-em stroboskopem walic.
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale po co ciaglego?

grunt, zeby potrafila odpowiednio zsynchronizowanym z fps-em stroboskopem walic.
    No to teraz wyobraź sobie, jak będą zachowywać się ludzie filmowani przy takim oświetleniu i co się stanie, gdy filmował będzie ktoś jeszcze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Matko z córką!!! Aż mnie zmroziło! Czy mógłbyś wskazać, co w tej lampie działa nie tak?
    Chyba dzisiaj nie usnę...
    nie wiem co jest nie tak, ale zawsze kiedy usiłuję błysnąć canonem to wspominam czasy kiedy miałem lampę marki elgawa (ładowana z kontaktu ) z takim kółkiem do obliczania ekspozycji (kręciłeś kółkiem i ustawiałeś na aparacie marki zenith to co wyszło na kółku) i wydaje się że było to bardziej przewidywalne niż system canona (dodam dla ustalenia poziomu dyskusji że później miałem duże systemowe lampy minolty 5200, 5400 i jakoś też miałem wyrobione głębokie przekonanie że ile razy zrobię zdjęcie to będzie dobrze).
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jaś, to o czym piszesz, można robić również Canonem.
    Wystarczy nauczyć się co to jest liczba przewodnia i do czego służy.
    Rzeczywiście, Elgawa miała to cudowne kółeczko, a taki np. stary Unomat gotową tabelkę na tylnej ściance. Nowoczesny Canon tego nie ma. Ale jeśli nie umiesz korzystać z trybów automatycznych, można sobie policzyć tabelkę, zakleić nią ekranik lampy, ustawić ją w tryb M i korzystać tylko z przełącznika ON-OFF.
    Tutaj wszystko w temacie http://www.foto.az.pl/index.php?opti...155&Itemid=160
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 15-05-2011 o 10:41
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jaś, to o czym piszesz, można robić również Canonem.
    Wystarczy nauczyć się co to jest liczba przewodnia i do czego służy.
    Rzeczywiście,
    ech zawsze tak samo, ranek bez kawy i wbicia szpilki w .... kogoś z forum jest rankiem straconym, wiem co to jest liczba przewodnia pewnie od czasu kiedy posiadałem rzeczoną elgawę, spadam, wyładuję się na zdjęciach (swoich) bo mam spore tyły czasowe w obróbce lub cudzych na jakimś portalu ze zdjęciowym.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 557 z 608 PierwszyPierwszy ... 57457507547555556557558559567607 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów