Zauważyłem że ostatnimi tygodniami cena 5D2 spadła około 5% a w tym samym okresie cena EUR/USD wzrosła o 7%. Przypadek?
Zauważyłem że ostatnimi tygodniami cena 5D2 spadła około 5% a w tym samym okresie cena EUR/USD wzrosła o 7%. Przypadek?
CMEHA - reszta to upgrade
Tylko, że jeżeli Rumorsy by się potwierdziły i Canon da ~20Mpx FF w sumie "w skórze 1DIV (AF i fps) i faktycznie natywne ISO będzie aż 52200 (i jeżeli 12800 będzie wyglądać jak 3200 z 5D2 :P) to D3s będzie przy nim blado wypadał :P
Jeżeli faktycznie rumorsy by się potwierdziły + zapewnienia Canona, że idzie w DR i ISO performance to na moje 30k jest możliwe.
Kto jak kto ale Ty chyba wiesz, że seria 1D to puszka dla PRO, najwyższa półka, flagowy model.
Dziwne jest Twoje zdziwienie skoro masz 1DsIII który kosztuje 23k :P
Jeżeli będzie taki dobry jak donoszą plotki to 30k wcale nie jest niemożliwe.
2x więcej fps o ISO nie wspomnę (natywne 1600 vs 52200?)
Odrobinę lepszy AF (wszędzie piszą, że 1DIV ma lepszy AF od 1D(s)III)
Jeszcze pewnie wsadzą video... Więc cena mnie nie zadziwi jeżeli sięgnie 9-10tys. USD ;-)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Biorąc pod uwagę inflację i katastrofę w Fukushimie wcale mnie nie zdziwi cena $10k.
Podstawowa puszka reporterska na pewno nie będzie tyle kosztowała. Co do łączenia 1D z 1Ds - nie będzie 2w1.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
OK, to jest ten zakres, który jest nie podkręcany, czyli bez Lo i Hi
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
http://www.optyczne.pl/4321-nowo%C5%..._tygodnia.html
czekamy na wtorek.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
No i puszka wylądowała. Będzie nowy wątek 1dx
http://www.canonrumors.com/2011/10/e...press-release/
Bardzo sympatyczna maszynka.
CANON Laik