Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 136

Wątek: dSLR na rowerze - jak?

Zablokowany

Domyślnie

Pytanko do posiadaczy (jeśli są tu takowi) - czy do plecaczka Slingshot 100 AW wejdzie mi 5D z przypiętym 135L, a do przegródek lampa i 24L? Bo bardzo mi się ten plecaczek podoba ze względu na filozofię funkcjonowania, tylko nie jestem pewna jego pojemności.

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mandarynka Zobacz posta
    Pytanko do posiadaczy (jeśli są tu takowi) - czy do plecaczka Slingshot 100 AW wejdzie mi 5D z przypiętym 135L, a do przegródek lampa i 24L? Bo bardzo mi się ten plecaczek podoba ze względu na filozofię funkcjonowania, tylko nie jestem pewna jego pojemności.
    myślę, że odpowiedzi na swoje pytania musisz szukać w innym wątku... http://canon-board.info/showthread.php?t=42
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Zablokowany

Domyślnie

Myślisz, że w tamtym wątku (który zresztą przeszukałam) znajdę odpowiedź na TO KONKRETNE pytanie? Akurat KONKRETNIE na temat zestawu 5D+135L+24L? Nie powiem, jestem optymistką... ale Tobie jak widzę nie dorównuję.

Potrzebuję tego plecaka do jazdy na rowerze, więc zadałam to pytanie w temacie dotyczącym wożenia sprzętu na rowerze. W tamtym temacie jest wiele razy poruszana sprawa tego plecaka, ale jakoś nie zauważyłam, żeby ktokolwiek wypowiadał się o jego pojemności w przypadku TAKIEGO KONKRETNEGO zestawu.

I przyznam się bez bicia, że chętniej bym przeczytała merytoryczną odpowiedź na moje pytanie niż pouczanie czego gdzie powinnam szukać.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

Tu zobacz zdjęcie nr 4 - może uda Ci się ocenić. Wydaje się, że tak.
    http://www.lowepro.com.pl/Products/S...ot_100_AW.aspx

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam 100 AW, tyle, że nie mam ani jednego szkła które wymieniłeś. Do plecaka mieści się z ledwością zestaw 5D 17-40 i 70-200/4. Lepiej poszukaj 200-ki.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

mandarynka, miałem ten plecak i wydaje mi się, że Twój zestaw tam wejdzie, ale może być ciężko z wyciąganiem, wkładaniem, a co jeśli zechcesz przewieżć coś oprócz foto?

Lepiej wziąć jednak 200, nie ma o wiele większych wymiarów zewnętrznych (bo rozumiem, ze o to chodzi), ani ceny, a znacznie łatwiej będziesz mogła zorganizować swój sprzęt.
    Grupa Fotograficzna Kolumba 5
    http://kolumba5.tv

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Bardzo duzo jezdze rowerem i jak narazie najlepszym sposobem szczegolnie na letnie wyjazdy okazala sie torba na ramie z paskiem na biodra. Sama torba jest malo stabilna i podczas jazdy kolazowka lubi poleciec pod brzuch, plecak za to ostro grzeje w plecy.

Domyślnie

Najlepsza na rower jest torba biodrowa - nie pocą się plecy. Problem w tym, że za dużo do niej nie wejdzie...
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Mam 100 AW, tyle, że nie mam ani jednego szkła które wymieniłeś. Do plecaka mieści się z ledwością zestaw 5D 17-40 i 70-200/4. Lepiej poszukaj 200-ki.
    24L jest o centymetr szersze i o centymetr krótsze niż 17-40L. 135L jest o ok. 0,5cm szersze i aż 6cm krótsze niż 70-200/4L. Jak Ci się widzi ta "ledwość" w takiej sytuacji?

Zablokowany

Domyślnie

yacmen - ale mi chodzi o to, żeby plecak był jak najmniejszy. Duży plecak mam (Computrekker). Mam też torbę na pasie biodrowym (Off-Trail 2).

Ale ani to, ani to nie spelnia moich oczekiwań. Plecak jest zbyt duży, a Off-Trail jest do jazdy na rowerze niewygodny, bo trzeba go zakladać z tyłu, a to uniemożliwia wygodny dostęp do sprzętu w dowolnej chwili (np. bez zsiadania z roweru - zatrzymać się, wyjąć aparat i pstryk).

Dlatego też skłoniłam się ku rozwiązaniu typu sling i tylko potrzebuję się dowiedzieć który z tego typu plecaków jest najmniejszy przy jednoczesnym zapewnieniu ładowności na poziomie opisanego przeze mnie zestawu.

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów