Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 136

Wątek: dSLR na rowerze - jak?

Dopiero zaczyna Awatar Patryck

Domyślnie

'Firma Lowepro zaprezentowała nową linię plecaków Photo Sport AW. Zostały zaprojektowane z myślą o osobach aktywnie spędzających wolny czas - na rowerze, snowboardzie czy podczas górskiej wędrówki. Producent w szczególny sposób zadbał o bezpieczeństwo przenoszonego sprzętu.' Ciekaw jestem jak te nowe modele będą się sprawować jeśli chodzi o wygodę jazdy rowerem, na sieci sporo linków po wpisaniu nazwy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam,
    Odświeżę, temat - skoro jest po co nowy zakładać.
    Czytając wcześniejsze wypowiedzi, wiedzę, że parę osób używa plecaków Lowepro Sling Shot.
    Jak one się sprawdzają na rowerze, bo nie ukrywam że przymierzam się do SS 100 lub 102?
    Plecak ma pomieścić body z obiektywem i parę szpargałów typu baterie, filtry, czasem wezmę pewnie i lampę.
    Zależy mi na szybkim dostępie i w miarę stabilnym noszeniu.
    60D | C 17-55/2.8 | S 70-300 APO

Coś już napisał

Domyślnie

Ja na rower polecam lowepro inverso 200. Biodrowka. Spokojnie wchodzi 5D z zapietym 17-40 + 501.4 + *******y rowerowe (detka, klucze, mala pompka) + zostaje miesce w zew kieszonkach. (jezeli bez ******* rowerowych to jeszcze 70-200 f/4 wejdzie :-) ). Dostęp bardzo wygodny, wystarczy z pleców na bok lub do przodu przekrecic. Ja dodatkowo biorę pasek na ramie i jak gdzie na dłuższe focenie sie zatrzymuje to sobie torbe na ramieniu noszę. :-)
    Ale ja mam awersje do plecakow na rowerze :-).
    Canon i Fuji X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nabru Zobacz posta
    Ja na rower polecam lowepro inverso 200. Biodrowka. Spokojnie wchodzi 5D z zapietym 17-40 + 501.4 + *******y rowerowe (detka, klucze, mala pompka) + zostaje miesce w zew kieszonkach. (jezeli bez ******* rowerowych to jeszcze 70-200 f/4 wejdzie :-) ). Dostęp bardzo wygodny, wystarczy z pleców na bok lub do przodu przekrecic. Ja dodatkowo biorę pasek na ramie i jak gdzie na dłuższe focenie sie zatrzymuje to sobie torbe na ramieniu noszę. :-)
    Miałem, ale model 100 AW. Do tej pory nie znalazłem nic lepszego na dłuższe wycieczki rowerowe (na przejazd przez miasto wystarczy mi torba kurierska zawieszona na plecy). Sprzedałem jednak tę torbę, bo brakowało mi w niej miejsca. Pewnie lepsza byłaby 200 AW, ale w końcu zrezygnowałem z wożenia dużej ilości sprzętu na dłuższe wypady rowerowe i ograniczyłem się tylko do kompakta.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Ja jeżdżę z Lowepro Slingshot 100AW. Bardzo wygodny i zero problemów.
    Tylko trzeba pamiętać o zapieciu baska "biodrowego"

Cytat Zamieszczone przez nabru Zobacz posta
    ...Ale ja mam awersje do plecakow na rowerze :-).
    nabru - Slingshot to nie jest zwykły plecak

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki Panowie za opinię.
    Chyba zamówię 100AW, zmian obiektywów nie przewiduję "w trasie" więc po co mi wozić powietrze.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam Slingshota 100AW, mam też Lowepro Photo Sport 200AW. Oba nadają się na rower, wybieram między nimi w zależności od tego ile biorę do plecaka. Body z jednym obiektywem - wystarczy Slingshot. Dodatkowy obiektyw i jakieś inne drobiazgi - wtedy dużo lepiej sprawdzi się Photo Sport 200AW, który oczywiście więcej zmieści i rozłoży większy w takim wypadku ciężar na oba ramiona. Gdybym miał polecać jeden uniwersalny plecak na rower, wtedy jednak zdecydowanie Photo Sport 200AW. Super plecak.
    P.s.
    Zwłaszcza w kolorze pomarańczowym
    Ostatnio edytowane przez Mirosuaw ; 17-06-2012 o 20:39
    Pozdrawiam,
    Mirek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zdecydowałem się jednak na sling shota 100aw.
    Powiem tyle że świetnie z nim się jeździ (przetestowałem już na paru krótkich wypadach) Po zapięciu dodatkowego paska plecak jest bardzo stabilny.
    Mieści się wszystko to co chciałem, nawet EF 50 da się upchnąć. :grin:
    Niezdecydowanym mogę polecić z czystym sumieniem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Biorąc pod uwagę zestaw jaki wymieniasz w stopce, powinieneś być zadowolony. Ja właśnie wymieniłem Sling Shota 100 AW na większą wersję (202 AW). Teraz mogę zmieścić 5D z podpiętym 70-200/4.
    No i chyba dokupię EF 50mm skoro da się upchnąć ;-)
    P.s.
    Nie zmienia to faktu, że na rower, wycieczki górskie jednak Photo Sport 200 będzie brany częściej.
    Ostatnio edytowane przez Mirosuaw ; 23-06-2012 o 14:08
    Pozdrawiam,
    Mirek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Mirosuaw a jak w 202 AW wygląda szansa na włożenie oprócz C 70-200 4 IS także C 17-55 2,8 IS Ponadto wg Ciebie który z wymienionych obiektywów należałoby podpiąć do body w czasie transportu, aby lepiej zagospodarować przestrzeń w plecaku
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów