Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: dSLR na rowerze - jak?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cool dSLR na rowerze - jak?

ponieważ pogoda już trochę pozwala pomyśleć o krótszych lub dłuższych wypadach rowerowych, mam takie pytanie:
    jak wozicie swój sprzęt (dSLR) na rowerze?

nie chodzi tu raczej o zwykłe torby czy plecaki (dlatego nie podpiąłem się pod wątek "w czym nosić sprzęt"), bo utrudniają szybki dostęp do aparatu.

osobiście myślę o zakupie czegoś w stylu lowepro slingshot, choć i inne są brane pod uwagę (velocity, trim trekker) - i to jest jeden problem - ale pozostaje potem kwestia np. statywu...

czy są jakieś profi mocowania statywu do roweru?

i mam na myśli rower standardowy typu góral czy trek (goła rama, kierownica i dwa koła - bez bagażnika i błotników), nie ciężarowego turystę z sakwami gdzie się tylko da
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Szczerze mowiac, to mialem mala torbe - taka dokladnie tylko na aparat z obiektywem i to ladnie upchniete w plecaku. mnie wystarczalo, pare razy wozilem ze soba - rowniez w plecaku - tez Velbonka CX444- jest lekki ale niestety zmienilem go na frotke, ktora jest juz ciezsza i teraz nie wiem jak bedzie w tym ukladzie.
    Nie zmienia to faktu, ze jezdze nieporownywalnie ostrozniej.

pozdrawiam
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Ja mam plecak LowePro Mini Trekker i ma on zewnętrzny uchwyt na statyw, więc sądzę, że spokojnie by się nadawał na rowerek

Domyślnie

Jeśli chcesz mieś szybki i wygodny dostępu do aparatu
    to potrzebna ci jest dobra sakwa na kierownicę
    np: ORTLIEB
    do tego wkład

a jeśli chodzi o statyw, to ja go mocuję do bagażnika mocowanego do sztycy podsiodłowej (takie bagażniki się łatwo mocuje): author

tu widać jak mocuje statyw: zdjęcie 1:
    Sam jeszcze się nie dorobiłem sakwy na kierownicę, na razie pakuje aparat do plecaka, albo tak:
    zdjęcie 2
    zdjęcie 3
    Ostatnio edytowane przez jacam ; 10-05-2006 o 18:25

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

A ja mam coś takiego:
    http://www.fotoplus.pl/torby,futeral...LOCITY-7-5747/
    na rower jeszcze tego nie brałem, ale na nartach sprawowało się super, więc myślę, że sobie poradzi. Jeden minus - nie ma jak statywu zamocować.

Coś już napisał
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    A ja mam coś takiego:
    http://www.fotoplus.pl/torby,futeral...LOCITY-7-5747/
    na rower jeszcze tego nie brałem, ale na nartach sprawowało się super, więc myślę, że sobie poradzi. Jeden minus - nie ma jak statywu zamocować.
    Z tym plecakiem jeżdżę już 3 lata - jest po prostu super... ale statyw to tylko w wersji mini można zabrać...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

2 tygodnie temu wyleczyłem się ostatecznie z wszelkich myśli o wożeniu aparatu na rowerze. Wylecenie przy poad 30 km/h przez kierownicę i lądowanie na PLECAKU potrafi wybić pewne myśli z głowy...
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

darqx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n
    2 tygodnie temu wyleczyłem się ostatecznie z wszelkich myśli o wożeniu aparatu na rowerze.

święte słowa. tydzień temu miałem niegroźną wywrotkę przy zjeździe i przyznam sie że z wielką "nieśmiałością" otwierałem plecak ;-) (plecak zwykły a w środku torba foto owinięta dla pewności kurtką p/deszczową)
    Ostatnio edytowane przez darqx ; 11-05-2006 o 08:21

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie zabieram aparatu na rower z innego powodu , niż upadki Po powrocie z przejażdżki jestem mokry , brudny od błota , piachu itp. i niechciałbym by mój sprzęcik też tak wyglądał
    Czasami żałuję że nie mam sprzętu przy sobie , bo widoczki w okolicy mam ciekawe , dlatego zastanawiam się nad kompaktem

Domyślnie

a może jakis mały Canonik? S40-50? w kieszeń i heeeeja

dobre sztyywne torby mocowane do kierownicy robił Kelly, mam coś takiego. Sztywne ściany, mozna odpiąć i nosić na ramieniu
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów