Strona 370 z 484 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371372380420470 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 691 do 3 700 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ladne body , ladny obiektyw , ladna torba... szkoda ze bez ladowarki, papierow... i pozostalych rzeczy. Moze wlasciciel zdecydowal tym razem nie zabrac ze sobą w plener?
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matti_1989 Zobacz posta
    No i co w tym podejrzanego? Czasem mam wrażenie, że tu ludzie aukcje sobie reklamują heh.
    Jak ja nie trawię tego trollowatego 'heh' - to już jest dobijające. Tak poza tym już nie chodzi tylko o papiery czy fabryczną resztę. Po prostu 'sprzedający' wygląda na handlarza. Nie wierzę by tak od co nagle stwierdził, że:
    "- oh kochanie chyba sprzedamy sobie tego eoska i jeszcze tę kamerę..."

http://allegro.pl/panasonic-ag-hpx-1...500151974.html

Takim najmniej trzeba wierzyć. Tym bardziej, że telefon milczy.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Jak ja nie trawię tego trollowatego 'heh' - to już jest dobijające. Tak poza tym już nie chodzi tylko o papiery czy fabryczną resztę. Po prostu 'sprzedający' wygląda na handlarza. Nie wierzę by tak od co nagle stwierdził, że:

http://allegro.pl/panasonic-ag-hpx-1...500151974.html

Takim najmniej trzeba wierzyć. Tym bardziej, że telefon milczy.
    No i tu Ciebie zaskoczę .
    Zadzwoniłem . Telefon odebrał młody mężczyzna , który w sposób zdecydowany i kulturalny stwierdził , że prześle mi na e-mail numery fabryczne sprzętu - body i szkieł . Prześle też numery kodowe ( produkcyjne ) szkiełek "L" . Rozmowa odbyła się wczoraj , o godz. 19.40 . Wysłałem też do gościa dwie wiadomości e-mail i czekam na odpowiedź .
    Jak otrzymam info - dam znać . Z tego co tam sobie myślę na daną chwilę - nie będę nic ujawniał .
    Pozdr. Włodek .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=N00bek;944461]Jak ja nie trawię tego trollowatego 'heh' - to już jest dobijające. Tak poza tym już nie chodzi tylko o papiery czy fabryczną resztę. Po prostu 'sprzedający' wygląda na handlarza. Nie wierzę by tak od co nagle stwierdził, że:

A WŁAŚNIE - ja ze swoją małżonką , właśnie tak sobie pomyśleliśmy - właśnie może sprzedamy sobie - lub zamienimy - canona 50D z gripem + 17-4-/4 L + np. canona 35/1,4 L , a może też 50/1,2 L oraz 135/2 L ??. A co mi tam ?!.
    No jak pomyśleliśmy tak jest już w ogłoszeniach INNE na CB - czy nie wolno ? - czy to podejrzane ?.
    Pozdrawiam i zapraszam .
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 10-03-2011 o 07:16 Powód: Automerged Doublepost
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    ...............
    No jak pomyśleliśmy tak jest już w ogłoszeniach INNE na CB - czy nie wolno ? - czy to podejrzane ?.
    .............
    Wcale nie tylko niektóre osoby są chyba trochę przewrażliwione...heh.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Wcale nie tylko niektóre osoby są chyba trochę przewrażliwione...heh.
    Właśnie - o to przewrażliwienie chodzi .
    Być może samo przewrażliwienie dotyczy ludzi , którzy już - w jakiś sposób sie już nacięłli . Dlatego może my - normalni śmiertelnicy - nie powinniśmy się im dziwić ?.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Właśnie - o to przewrażliwienie chodzi .
    Być może samo przewrażliwienie dotyczy ludzi , którzy już - w jakiś sposób sie już nacięłli . Dlatego może my - normalni śmiertelnicy - nie powinniśmy się im dziwić ?.

Rozumiem, że z pewnego powodu można mieć jakieś uprzedzenia ale także z tego powodu nie można też mierzyć wszystkich innych jedną miarką.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Dużo nerwów

Rzadko zdarza się żebym musiał ostrzegać przed nieuczciwymi sprzedawcami ale muszę się z wami podzielić pewną informacją. Może uchroni to kilka osób przed masą niepotrzebnych nerwów.
    Już pochwaliłem się w dziale o canonie 5d mk 2 że niedługo będę szczęśliwym posiadaczem i zobaczę ten skok jakości ale realia miały niedługo ściągnąć mnie mocno na ziemię.
    Od początku......
    Kasa zebrana szukam na allegro sprzętu i znalazłem. Cena 5800 zł aparat ma ok 6 tys przebiegu i jest na półrocznej gwarancji. Okazja myślę sobie. Piszę więc do gościa maila z pytaniem o szczegóły i możliwość odbioru osobistego. Zanim napisałem aparat się sprzedał. Jednak facet oddzwonił i wyjaśnił że klient nie chce kupić sprzętu z jakichś tam powodów. Głównym powodem był jego rzekomy pobyt za granicą (Niemcy) i brak możliwości odbioru osobistego. Ten sam aparat sprzedał się 4 razy i za każdym razem osoby odmawiały kupna. Pokazał mi maile od ludzi. Ok zdarza się. Takie czasy. Zaproponował mi że za 5500 mi go sprzeda bo ma dość takiej zabawy a potrzebuje kasy. No więc zalicytowałem i zrobiłem przelew. I tu zaczyn się cała przygoda.
    Nasz allegrowicz pisze że jest w Niemczech i że jak wróci to mi wszystko wyśle. Mija tydzień wraca i nic. Proszę się nie denerwować itp itd. Czas biegnie a nic się nie dzieje. Zaczynam szukać. Co się okazuje. Konto z którego sprzedał nie należy do niego ale do jakiejś pani rzekomo jego dziewczyny. Potem jednak wychodzi na jaw że to tylko dziewczyna ich kolegi.
    Sprzedali także z 10 canonów 7d FV itp w cenie 4300 czy coś koło tego.
    Po moich telefonach do właścicielki konta kobieta wycofała ich aukcje i zrozumiała w co się mogła wpakować.
    Nasi koledzy wystawiają sprzęt na kontach innych osób ze swoimi danymi do wpłaty. Zdążyli sprzedać znowu mojego Canona 5dMK2 z 2 razy i znowu 7d sztuk 2.
    Po czym allegro zawiesza konto. Pewnie wykryli niezgodność danych. Żądałem oddania pieniędzy które otrzymałem wczoraj (jedna rata parę dni wcześniej druga wczoraj).
    W sumie po wydzwonieniu łącznie 3 godzin i setkach smsów udało się odzyskać pieniądze. Szczerze nie polecam i radzę uważać na sprzedawców z Białegostoku oraz Poznania.
    Z tego co wiem to panowie zbierają pieniądze od osób na allegro potem jadą do Niemiec i tam kupują sprzęt w dużych ilościach dostając dobre rabaty.
    Może to i prawda bo oddali wszystko co do grosza tylko że niepotrzebnie traci się nerwy i czas.
    Dokładnie o tym przypadku piszę.
    Skontaktowałem się z kolegą i wyszło że coś jest nie tak.

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Witam
    Niestety muszę dopisać się do tego wątku. Na poniższej aukcji zakupiłem obiektyw Tamron 17-35: http://allegro.pl/show_item.php?item=1467145479
    Po kontakcie ze sprzedającą okazało się że szkło należy do jej kolegi (jak widać w opisie aukcji nie ma nic napisane że jest to aukcja grzecznościowa). Poprosiłem o telefon do kolegi by móc się dogadać w sprawie szybkiej wysyłki - szkło potrzebowałem na 25 lutego - miałem ślub. Po otrzymaniu numeru konta szybko (18 lutego) wpłaciłem pieniądze na konto tego Pana by mógł mi wysłać szkło. No i zaczęły się schody. Że jest w Niemczech teraz, że poprosi brata żeby to wysłał, brat był w szpitalu, teraz już ponoć wraca do kraju ale ma przeprowadzkę itp itd. Wiem że sprzedawał też 5D Mk2 na tej aukcji http://allegro.pl/aparat-canon-5d-ma...469549797.html - ktoś go kupił ale z uwagi na ochronę kupujących nie mogę się z tą osobą skontaktować. Obecnie po wielu telefonach i sporej ilości nerwów Pan ma mi odesłać pieniądze. Zobaczymy co będzie. Najbardziej wkurza mnie że w opisie aukcji nie było mowy o tym że to jest aukcja grzecznościowa bo zwyczajnie bym szkła nie kupił. Napiszę jak się to skończyło.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-03-2011 o 19:22 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Rzadko zdarza się żebym musiał ostrzegać przed nieuczciwymi sprzedawcami ale muszę się z wami podzielić pewną informacją. Może uchroni to kilka osób przed masą niepotrzebnych nerwów.
    Już pochwaliłem się w dziale o canonie 5d mk 2 że niedługo będę szczęśliwym posiadaczem i zobaczę ten skok jakości ale realia miały niedługo ściągnąć mnie mocno na ziemię.
    Od początku......
    Dokładnie o tym przypadku piszę.
    Skontaktowałem się z kolegą i wyszło że coś jest nie tak.
    Oooooo , to nie jest przwrażliwienie ; to już nawet nie jest przegięcie - to ewidentne szahrajstwo . To się kwalifikuje dla organów !!!

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Oooooo , to nie jest przwrażliwienie ; to już nawet nie jest przegięcie - to ewidentne szahrajstwo . To się kwalifikuje dla organów !!!
    Goście po prostu potrzebują kasy na sprzęt (tak twierdzą) albo sam nie wiem o co chodzi bo kłamstwo poganiało kłamstwo więc czy ta wersja ostateczna jest prawdziwa nie wiem. Dobrze że dla mnie się skończyło na nerwach.
    Z tego konta też sprzedawali. Kupiłem ten aparat. Z tym że na innej aukcji.
    http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-ii-i1469384497.html
    A potem mój aparat po kłótniach został sprzedany ponownie z innego konta na tej aukcji i to ten użytkownik został zablokowany.

http://allegro.pl/canon-5d-mark-ii-i...495040464.html
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-03-2011 o 20:14 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djkowal123 Zobacz posta
    NÓWKA EOS 1D mkIV i do tego 16-35 2.8L używane i super opis!

http://allegro.pl/canon-eos-1d-mark-...500151624.html
    Ja jednak wrócę do aukcji podanej wcześniej - ogólnie chodzi o "krajan10" .
    Trochę dziwna sprawa . Telefony odbierane są od ręki . Jeśli byłaby zgoda na wysyłkę za pobraniem z opcją sprawdzenia - dlaczego nie ?!. Tu jednak zaczynają się małe schodki przechodzące w duże schody .
    Facet , okazuje się , sprzedał zestaw 1d mkIV i 16-35 . Wyraziłem żal . I tu zdziwienie -jest podobno jeszcze jeden taki zestaw ?!. Sprzedający twierdzi jednak , że nie może podać numerów fabrycznych , kodów produkcji szkieł gdyż sprzęt znajduje się u szefa ????. I tylko może sprzedać jako zestaw - nie może rozdzielać ?. Nie wie też czy 16-35 to wersja I czy II ??. Ale ma za to canona 85/1,2 L ( UY0408 nr 156679 ) bez gwarancji , bez dowodu zakupu - może ze Stanów - ale za to w "dobrej cenie" 7500 zł - kpiny ???. Za 16-35 L - podobno 3500 - ale nie wiem , czy może razem z 1D czy nie ?. Już przestaję łapać ?!.
    Jakie macie odczucia ?.

Strona 370 z 484 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371372380420470 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów