Ladne body , ladny obiektyw , ladna torba... szkoda ze bez ladowarki, papierow... i pozostalych rzeczy. Moze wlasciciel zdecydowal tym razem nie zabrac ze sobą w plener?
Ladne body , ladny obiektyw , ladna torba... szkoda ze bez ladowarki, papierow... i pozostalych rzeczy. Moze wlasciciel zdecydowal tym razem nie zabrac ze sobą w plener?
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Jak ja nie trawię tego trollowatego 'heh' - to już jest dobijające. Tak poza tym już nie chodzi tylko o papiery czy fabryczną resztę. Po prostu 'sprzedający' wygląda na handlarza. Nie wierzę by tak od co nagle stwierdził, że:
"- oh kochanie chyba sprzedamy sobie tego eoska i jeszcze tę kamerę..."
http://allegro.pl/panasonic-ag-hpx-1...500151974.html
Takim najmniej trzeba wierzyć. Tym bardziej, że telefon milczy.
No i tu Ciebie zaskoczę .
Zadzwoniłem . Telefon odebrał młody mężczyzna , który w sposób zdecydowany i kulturalny stwierdził , że prześle mi na e-mail numery fabryczne sprzętu - body i szkieł . Prześle też numery kodowe ( produkcyjne ) szkiełek "L" . Rozmowa odbyła się wczoraj , o godz. 19.40 . Wysłałem też do gościa dwie wiadomości e-mail i czekam na odpowiedź .
Jak otrzymam info - dam znać . Z tego co tam sobie myślę na daną chwilę - nie będę nic ujawniał .
Pozdr. Włodek .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[QUOTE=N00bek;944461]Jak ja nie trawię tego trollowatego 'heh' - to już jest dobijające. Tak poza tym już nie chodzi tylko o papiery czy fabryczną resztę. Po prostu 'sprzedający' wygląda na handlarza. Nie wierzę by tak od co nagle stwierdził, że:
"- oh kochanie chyba sprzedamy sobie tego eoska i jeszcze tę kamerę..."
A WŁAŚNIE - ja ze swoją małżonką , właśnie tak sobie pomyśleliśmy - właśnie może sprzedamy sobie - lub zamienimy - canona 50D z gripem + 17-4-/4 L + np. canona 35/1,4 L , a może też 50/1,2 L oraz 135/2 L ??. A co mi tam ?!.
No jak pomyśleliśmy tak jest już w ogłoszeniach INNE na CB - czy nie wolno ? - czy to podejrzane ?.
Pozdrawiam i zapraszam .
Ostatnio edytowane przez wlodal ; 10-03-2011 o 07:16 Powód: Automerged Doublepost
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
Rzadko zdarza się żebym musiał ostrzegać przed nieuczciwymi sprzedawcami ale muszę się z wami podzielić pewną informacją. Może uchroni to kilka osób przed masą niepotrzebnych nerwów.
Już pochwaliłem się w dziale o canonie 5d mk 2 że niedługo będę szczęśliwym posiadaczem i zobaczę ten skok jakości ale realia miały niedługo ściągnąć mnie mocno na ziemię.
Od początku......
Kasa zebrana szukam na allegro sprzętu i znalazłem. Cena 5800 zł aparat ma ok 6 tys przebiegu i jest na półrocznej gwarancji. Okazja myślę sobie. Piszę więc do gościa maila z pytaniem o szczegóły i możliwość odbioru osobistego. Zanim napisałem aparat się sprzedał. Jednak facet oddzwonił i wyjaśnił że klient nie chce kupić sprzętu z jakichś tam powodów. Głównym powodem był jego rzekomy pobyt za granicą (Niemcy) i brak możliwości odbioru osobistego. Ten sam aparat sprzedał się 4 razy i za każdym razem osoby odmawiały kupna. Pokazał mi maile od ludzi. Ok zdarza się. Takie czasy. Zaproponował mi że za 5500 mi go sprzeda bo ma dość takiej zabawy a potrzebuje kasy. No więc zalicytowałem i zrobiłem przelew. I tu zaczyn się cała przygoda.
Nasz allegrowicz pisze że jest w Niemczech i że jak wróci to mi wszystko wyśle. Mija tydzień wraca i nic. Proszę się nie denerwować itp itd. Czas biegnie a nic się nie dzieje. Zaczynam szukać. Co się okazuje. Konto z którego sprzedał nie należy do niego ale do jakiejś pani rzekomo jego dziewczyny. Potem jednak wychodzi na jaw że to tylko dziewczyna ich kolegi.
Sprzedali także z 10 canonów 7d FV itp w cenie 4300 czy coś koło tego.
Po moich telefonach do właścicielki konta kobieta wycofała ich aukcje i zrozumiała w co się mogła wpakować.
Nasi koledzy wystawiają sprzęt na kontach innych osób ze swoimi danymi do wpłaty. Zdążyli sprzedać znowu mojego Canona 5dMK2 z 2 razy i znowu 7d sztuk 2.
Po czym allegro zawiesza konto. Pewnie wykryli niezgodność danych. Żądałem oddania pieniędzy które otrzymałem wczoraj (jedna rata parę dni wcześniej druga wczoraj).
W sumie po wydzwonieniu łącznie 3 godzin i setkach smsów udało się odzyskać pieniądze. Szczerze nie polecam i radzę uważać na sprzedawców z Białegostoku oraz Poznania.
Z tego co wiem to panowie zbierają pieniądze od osób na allegro potem jadą do Niemiec i tam kupują sprzęt w dużych ilościach dostając dobre rabaty.
Może to i prawda bo oddali wszystko co do grosza tylko że niepotrzebnie traci się nerwy i czas.
Dokładnie o tym przypadku piszę.
Skontaktowałem się z kolegą i wyszło że coś jest nie tak.
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-03-2011 o 19:22 Powód: Automerged Doublepost
Goście po prostu potrzebują kasy na sprzęt (tak twierdzą) albo sam nie wiem o co chodzi bo kłamstwo poganiało kłamstwo więc czy ta wersja ostateczna jest prawdziwa nie wiem. Dobrze że dla mnie się skończyło na nerwach.
Z tego konta też sprzedawali. Kupiłem ten aparat. Z tym że na innej aukcji.
http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-ii-i1469384497.html
A potem mój aparat po kłótniach został sprzedany ponownie z innego konta na tej aukcji i to ten użytkownik został zablokowany.
http://allegro.pl/canon-5d-mark-ii-i...495040464.html
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-03-2011 o 20:14 Powód: Automerged Doublepost
Ja jednak wrócę do aukcji podanej wcześniej - ogólnie chodzi o "krajan10" .
Trochę dziwna sprawa . Telefony odbierane są od ręki . Jeśli byłaby zgoda na wysyłkę za pobraniem z opcją sprawdzenia - dlaczego nie ?!. Tu jednak zaczynają się małe schodki przechodzące w duże schody .
Facet , okazuje się , sprzedał zestaw 1d mkIV i 16-35 . Wyraziłem żal . I tu zdziwienie -jest podobno jeszcze jeden taki zestaw ?!. Sprzedający twierdzi jednak , że nie może podać numerów fabrycznych , kodów produkcji szkieł gdyż sprzęt znajduje się u szefa ????. I tylko może sprzedać jako zestaw - nie może rozdzielać ?. Nie wie też czy 16-35 to wersja I czy II ??. Ale ma za to canona 85/1,2 L ( UY0408 nr 156679 ) bez gwarancji , bez dowodu zakupu - może ze Stanów - ale za to w "dobrej cenie" 7500 zł - kpiny ???. Za 16-35 L - podobno 3500 - ale nie wiem , czy może razem z 1D czy nie ?. Już przestaję łapać ?!.
Jakie macie odczucia ?.
Mało umiejętności - dużo zacięcia .