Strona 371 z 484 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381421471 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 701 do 3 710 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Ja bym się w takie coś nie pchał.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mogę tylko potwierdzić wszystko co napisał kolega xxkomarxx . Fajnie że udało nam się skontaktować dzięki temu wątkowi na forum bo jak zaczęliśmy z nimi gadać że się znamy z kolegą to od razu zaczęli inaczej piać. Mnie też udało się odzyskać pieniądze za Tamrona 17-25 ale co się nadenerwowałem tego już mi nie zwrócą. Nie wiem do końca co o tym myśleć ale wychodzi na to że Panowie w ogóle nie mają zamiaru sprzedawać sprzetu a kasa uzyskana od kupujących to nieoprocentowany kredyt na inne cele. Wszystko fajnie do czasu jak uddają kasę lecz coś czuję że nie portwa to długo i w końcu skończą jak OTC Poznań i inni.

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Mogę tylko potwierdzić wszystko co napisał kolega xxkomarxx . Fajnie że udało nam się skontaktować dzięki temu wątkowi na forum bo jak zaczęliśmy z nimi gadać że się znamy z kolegą to od razu zaczęli inaczej piać. Mnie też udało się odzyskać pieniądze za Tamrona 17-25 ale co się nadenerwowałem tego już mi nie zwrócą. Nie wiem do końca co o tym myśleć ale wychodzi na to że Panowie w ogóle nie mają zamiaru sprzedawać sprzetu a kasa uzyskana od kupujących to nieoprocentowany kredyt na inne cele. Wszystko fajnie do czasu jak uddają kasę lecz coś czuję że nie portwa to długo i w końcu skończą jak OTC Poznań i inni.
    Pani która na początku użyczyła im konta do sprzedaży po moich telefonach zagroziła że jak do piątku sprzęt nie wyjdzie do klientów lub nie będzie zwrotu należności sprawę kieruje na policję. Może to też w jakimś stopniu wpłynęło na ich podejście do oddania kasy. Najpierw rozmowa kłótnia wyzwiska, straszenie a po 10 min tel że przeprasza bo go poniosło.
    Najgorsze że może nadal sprzedają na innych kontach a tego się nie dowiemy bo kłamią jak z nut. Co aukcja to inny mail i telefon.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dobrze że udało nam się skontaktować i trochę ich zaskoczyć. Pewnie dla każdego klienta jest inna historia. Tel od... wersja historii nr xxx. Dla nas była o biurze i wyjazdach za granice.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-03-2011 o 21:12 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Ja jednak wrócę do aukcji podanej wcześniej - ogólnie chodzi o "krajan10" .
    Trochę dziwna sprawa . Telefony odbierane są od ręki . Jeśli byłaby zgoda na wysyłkę za pobraniem z opcją sprawdzenia - dlaczego nie ?!. Tu jednak zaczynają się małe schodki przechodzące w duże schody .
    Facet , okazuje się , sprzedał zestaw 1d mkIV i 16-35 . Wyraziłem żal . I tu zdziwienie -jest podobno jeszcze jeden taki zestaw ?!. Sprzedający twierdzi jednak , że nie może podać numerów fabrycznych , kodów produkcji szkieł gdyż sprzęt znajduje się u szefa ????. I tylko może sprzedać jako zestaw - nie może rozdzielać ?. Nie wie też czy 16-35 to wersja I czy II ??. Ale ma za to canona 85/1,2 L ( UY0408 nr 156679 ) bez gwarancji , bez dowodu zakupu - może ze Stanów - ale za to w "dobrej cenie" 7500 zł - kpiny ???. Za 16-35 L - podobno 3500 - ale nie wiem , czy może razem z 1D czy nie ?. Już przestaję łapać ?!.
    Jakie macie odczucia ?.
    wlodal, kolego drogi jak już się z żoną zdecydujecie sprzedać to co macie zamiar daj mi znać. Podobno to ja jestem przewrażliwiony
    Takie małe zapytanie z mojej strony. Od kogo kupiłbyś sprzęt:
    a) Od osoby pierwszy raz sprzedającej, chociażby 7d, ale ze wcześniejszych komentarzy jesteś w stanie wywnioskować, że nabywał produkty typowo fotograficzne (+ inne rzeczy).
    b) Od sprzedawcy, który w napływie gotówki nagle ma do zaoferowania 1d mk4, 85/1.2L i kilka kamer wartych grubo ponad 10 tysięcy złotych?

Jak będziesz sprzedawał swoje szkła daj mi znać z chęcią zajrzę, oczywiście wcześniej powiadom żonę, że sprzedajesz.:-D

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    wlodal, kolego drogi jak już się z żoną zdecydujecie sprzedać to co macie zamiar daj mi znać. Podobno to ja jestem przewrażliwiony
    a) Od osoby pierwszy raz sprzedającej, chociażby 7d, ale ze wcześniejszych komentarzy jesteś w stanie wywnioskować, że nabywał produkty typowo fotograficzne (+ inne rzeczy).
    b) Od sprzedawcy, który w napływie gotówki nagle ma do zaoferowania 1d mk4, 85/1.2L i kilka kamer wartych grubo ponad 10 tysięcy złotych?

Jak będziesz sprzedawał swoje szkła daj mi znać z chęcią zajrzę, oczywiście wcześniej powiadom żonę, że sprzedajesz.:-D
    Czy tak czy siak - zawsze będziesz mile widziany i już Cię zapraszam - nawet jeśli będziesz w pobliżu tylko przejazdem zadzwoń i wpadaj na kawę . Takie spotkania są najciekawsze . Lubię jak się coś dzieje . Nie lubię zastojów . Nieraz tak wpadał do mnie Kriss z W-wy , w drodzę na Śląsk lub w trasie powrotnej .
    Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta

Nie bardzo wierzę w te przypływy gotówki połączone akurat z zakupem dość drogiego sprzętu foto - kupionego - takie odniosłem wrażenie - przez osobę która nie bardzo się na nim zna . Dodatkowo kompletacja sprzętu co najmnie dziwna . Pozwolisz , że zostanę przy sprawdzonych Vipach . Jeszcze przez wiele lat na żadnym się nawet w najmniejszym stopniu nie przejechałem . Włodek .
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 11-03-2011 o 00:28 Powód: Automerged Doublepost
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Jakie macie odczucia ?.
    Pewnie zaraz zostanę posądzony o brak obiektywizmu ale moje odczucia, patrząc z boku na przygody kolegów z Rzeszowa i Szczecina, są jednoznaczne. W dzisiejszych czasach - zwłaszcza po wielu ostatnich akcjach opisywanych choćby na forum - trzeba być ostatnim naiwniakiem, żeby kupować niewiadomoco od niewiadomokogo. Czyli używkę, w nieznanym stanie, od człowieka zarejestrowanego na allegro przed miesiącem, który sprzedał 3 karteczki po 10zł. A już przelewanie pieniędzy na konto z góry nazwałbym znacznie dobitniej.
    Ja rozumiem chęć oszczędzenia każdej złotówki... rozumiem kupić od kogoś, kogo znamy i wiemy jak traktuje sprzęt, dobrą używkę w przyzwoitej cenie... ale takie ryzykanctwo, żeby oszczędzić na piątce ok tysiąca złotych?
    Włodku, myślenie nad 16-35 od matacza, na dodatek nie wiadomo jak starego za 3500zł skoro za ok 1000zł masz nówkę, w II wersji, na 2 letniej gwarancji?
    Znasz mnie nie od dziś - wiesz, że określiłbym to bardziej dobitnymi słowami, podobnie jak wielokrotnie ostrzegałem tutaj - zawsze pod gradem oskarżeń o stronniczość (po czym słowa "dzięki" lub "przepraszam" nigdy nie usłyszałem) - przed podobnymi cenowymi cudakami.
    Smutne, że tacy starzy wyjadacze dają się skubać i omamiać jak dzieci...
    Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Szczerze nie polecam i radzę uważać na sprzedawców z Białegostoku oraz Poznania.
    Wśród podlinkowanych aukcji nie zauważyłem żadnego sprzedawcy z Poznania, ale jak to łatwo wrzucić wszystkich do jednego bagienka...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 11-03-2011 o 14:52 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Czyli używkę, w nieznanym stanie, od człowieka zarejestrowanego na allegro przed miesiącem, który sprzedał 3 karteczki po 10zł. A już przelewanie pieniędzy na konto z góry nazwałbym znacznie dobitniej.
    Ja rozumiem chęć oszczędzenia każdej złotówki... rozumiem kupić od kogoś, kogo znamy i wiemy jak traktuje sprzęt, dobrą używkę w przyzwoitej cenie... ale takie ryzykanctwo, żeby oszczędzić na piątce ok tysiąca złotych?
    Włodku, myślenie nad 16-35 od matacza, na dodatek nie wiadomo jak starego za 3500zł skoro za ok 1000zł masz nówkę, w II wersji, na 2 letniej gwarancji?
    Znasz mnie nie od dziś - wiesz, że określiłbym to bardziej dobitnymi słowami,

Wśród podlinkowanych aukcji nie zauważyłem żadnego sprzedawcy z Poznania, ale jak to łatwo wrzucić wszystkich do jednego bagienka...
    Artur - pewne ustalenia między nami zapadły i ja czekam na wyjaśnienie się moich innych spraw . Natomiast korespondencję z fecetem od nieznanego 16-35 - prowadziłem niejako dla sportu - tj. wyjaśnienia - co tu jest grane . Wiesz , że na takie zakupy bym nie poszedł i nigdy jak dotąd mi się to nie zdarzyło .
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-03-2011 o 16:47
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta

Nowart nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Ci ludzie nie mają własnego konta na allegro. Jeśli mają to nie używają. Korzystają z uczciwości i naiwności znajomych. Jeden Pan jest z Białegostoku a drugi z Poznania. Istnieje taka możliwość że właśnie tam pojawi się oferta sprzedaży. Jedna oferta była spod Poznania. Po prostu ostrzegam. Co mogę dodać. Aukcja grzecznościowa, dane do przelewu różniące się od danych osoby na którą jest konto zarejestrowane. Pojawi się kontakt z Panem Wojciechem lub Krzysztofem. Proszę uważać. Tak jak pisałem pieniądze odzyskałem. Ale ich dziwne interesy i to co próbują robić może doprowadzić do sytuacji że nie będą mieli oddać.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

[QUOTE=nowart;945259]Pewnie zaraz zostanę posądzony o brak obiektywizmu ale moje odczucia, patrząc z boku na przygody kolegów z Rzeszowa i Szczecina, są jednoznaczne.QUOTE]

Dokładnie - nie jesteś obiektywny choć momo, że nie miałem okazji jeszcze nic u Ciebie kupić to bardzo sobię cenię Twój system pracy. Wyobraź sobie, że do tej pory się nigdy nie naciąłem kupując w sieci. Sprzedawałem ostatnio, tu na forum, 50D plus gripa i człowiek (z okolić Białegostoku) który go kupił (bez ochrony jaką daje kupno na Allegro) przelał mi od razu kasę na konto i umówił kuriera na wyznaczony dzień. Z kolegą MM-architekci (którego w życiu na oczy nie widziałem) też jakiś czas temu zamieniliśmy się dwie Powerluxy 400 na 580 EXII - wysyłka za wysyłkę bez żadnych ceregieli z pobraniami czy przelewami. Wszystko to kwiestia okoliczności i uczciwości. Ja tego Tamrona po prostu potrzebowałem szybko na ślub bo obecnie moim najszerszym szkłem jest 28/1,8. Znalazła się aukcja z ceną która mi odpowiadała to zalicytowałem, proste. Nie mam czasu żeby po szkło za 900 zł jechać gdzieś w Polskę by je macać i oglądać. Później najadłem się tylko niepotrzebnie nerwów ale wszystko się dobrze skończyło. Koniec, końców kupiłem od kolegi 16-35 MkII więc może i dobrze że tak wyszło z tym Tamronem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Fajnie że ci się udało ale co by było gdyby jedna strona nie wywiązała się z umowy?
    Guzik byś pewnie zrobił. Jakby tego było mało gdyby osoba podała dane innej osoby to juz całkiem klops.
    Owszem nie każdy jest oszustem i złodziejem i z takim podejściem zawsze można się obawiać. Wniosek jest taki że nie ma na to jasnej odpowiedzi jednak lepiej jest robić zakup osobiście wtedy jak to się mówi ''Widziały gały co brały''

Strona 371 z 484 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381421471 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów