Pokaż wyniki od 101 do 110 z 116

Wątek: [przetnijczerwony] pierwsze strzały

Widok wątkowy

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nienajlepiej to świadczy o zdjęciu jeśli autor musi wyjaśniać co jest jego tematem.

kwestia przyjętych założeń: równie dobrze może to świadczyć źle o odbiorcach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    no nie wiem, jak da ławkę nizej i w lewo to utnie cień... w ogóle to chyba cza było klęknąc do tej ławki... no i odrobinę wyprostować bo ciut leci w lewo. Co do śladów na sniegu...hmmmm... jakoś nie przemawia do mnie ani temat ani kolorystyka...z tego co pamiętam to Fałat raczej nie malował śladów opon na sniegu...a do jego cacanych zimowych widoczków niebieski był jak znalazł. Zwracam Ci jednak uwagę na to, ze oprócz niebieskiego śniegu miał zazwyczaj na obrazkach jeszcze pare innych nie niebieskich detali...u Ciebie jest tylko niebieski. Poza tym na 16 bałagan w tych liniach jest okrutny a 17 bym przyciął pół centymetra z dołu zeby uniknąć tego wkradającego się poziomego sladu. 18... Ja bym sie ustawił prostopadle do płotu i kadrował tak zeby wyciąc listek z przodu (ten o którym pisała GreenEvil) i jak najmniej płotu czyli troche ciaśniejszy kadr. No....było prawie merytorycznie
    Było całkowicie merytorycznie. No Fałat oczywiście nie malował opon na śniegu, ale zasada była podobna: mieniący się śnieg, ciemne linie, często perspektywa zbieżna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ....dodam, że u Fałata też "nie wiadomo na co patrzeć" bo te zimowe kompozycje są bardzo syntetyczne i trzeba się mocno przyjrzeć, żeby zrozumieć kontekst
    Ostatnio edytowane przez przetnijczerwony ; 02-03-2011 o 17:49 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów