Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 116

Wątek: [przetnijczerwony] pierwsze strzały

Mieszany widok

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie [przetnijczerwony] pierwsze strzały

po nabyciu nowego aparatu

1.

Uploaded with ImageShack.us

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ciekawe chociaż zdecydowanie uciąłbym górę. Żeby nie było widać, że to lampka, żeby nie było takie oczywiste. No i te pręty od mocowania lampki też są zbędne :-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

2.

3.

4.

5.

6.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    7.

Ostatnio edytowane przez przetnijczerwony ; 01-02-2011 o 23:55 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przetnijczerwony Zobacz posta

3.

Uważam że to dobre zdjęcie i tworzy pewien nastrój /dobra kolorystyka /nie mam problemu ze zrozumieniem tematu ,książki -papieros -późna godzina - noc. To już jest jakaś historia ...
    Chociaż rozumiem i tych którym brak trójpodziału na "przygotowania kościół zabawa" uniemożliwia odczytanie treści tej fotografii jak i wielu innych niepasujących do schematu i profilu ich działalności ...
    Czekam na kolejne zdjęcia....

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Czekam na kolejne zdjęcia....
    miło od czasu do czasu przeczytać dobre słowo

A to jest widoczek z Placu Zbawiciela w Wawie.

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

Dzięki Goomis

Cieszyłabym się, gdyby reszta szacownego grona udzieliłaby jakichś uwag, porad ..

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przetnijczerwony Zobacz posta
    Dzięki Goomis

Cieszyłabym się, gdyby reszta szacownego grona udzieliłaby jakichś uwag, porad ..
    Nie poczuwam się do bycia szacownym, ale coś się tam odezwę.
    Dla mnie nie ma nic ciekawego w zdjęciach palącego się papierosa. Nie ma tu ani pięknej kobiety, ani twardego faceta. Nie ma też ciekawej geometrii, kontrastu, koloru, światła. Nie ma też przesłania czy chociaż jakiegoś żartu. Jestem w stanie zrozumieć, po co zrobiłaś zdjęcia, ale nie rozumiem po co pokazujesz całą nudną serię. Jeżeli seria, to jakaś historia. Początek, środek, koniec. No wiesz... błogosławieństwo, ślub, płonący tort.
    Trzeba było podpalić książki i na ostatnim zdjęciu dać napis "A minister zdrowia ostrzegał", przynajmniej byłoby śmiesznie/straszno.
    Zdjęcie figurki (mnich/karczmarz ?) jest równie słabe, bo nudne, ciemne, nieostre,a mnich ma ucięte nogi nie po amerykańsku.

Uważam, jednak że Twoje zdjęcia to jest jakiś żart starego wyjadacza.
    Nawet kogoś mi przypominasz.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cieszymy sie razem z Toba ze masz nowy aparat. Teraz czas na dluga droge zaczynajaca sie od znalezienia tematu fotografii oraz poznaniem zasad kompozycji.
    Nie wiem co chciales nam przekazac na zdejciach - umieszczaj to co jest wazne w mocnych punktach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przepraszam
    *chcialas
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 02-02-2011 o 13:10 Powód: Automerged Doublepost
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

Cieszę się, że Wy - Elsor - Cieszycie się razem ze mną. Czy moglibyście wytłumaczyć co macie na myśli w "umieszczaj to co jest ważne w mocnych punktach". Jeżeli chodzi wam o punkty krzyżowe złotego podziału, to uważam, że nie należy się przywiązywać do nich jak kibol do bejsbola. Ale może mieliście na myśli co innego.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Skoro tak uważasz to cieszymy się tym bardziej ;-). A swoją drogą myślę, że Elsor chciał powiedzieć "staraj się umieszczać.....", bo przecież nie jest to przymus :-). Ale akurat w przypadku Twojej ostatniej fotki miałoby to zastosowanie... A tak to wyszedł niedoświetlony ludzik na środku kadru i nie wiadomo o co chodzi ;-).
    Pozdrawiam
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów