Strona 55 z 67 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Domyślnie

Witam,
    mam być może naiwne pytanie, ale... jak ustawić tryb manual w tych pixelach? fabrycznie domyślnie jest ETTL (no i działa mi świetnie), a jak chcę zmienić to z poziomu body na manual, to.. się nie da - opcja przeskakuje sama na TTL. To samo jak ustawiam na lampach też sam wskakuje sam TTL.
    Dodam, że moje lampy są EXII (a dokładnie 430ka i 580ka), więc teoretycznie powinno to chyba działać.
    Ktoś tu pisał w wątku, że zmienia się to "z poziomu nadajnika" - ale... jak?? Składam samokrytykę, że to takie podstawy, no ale cóż - mam nadzieję, że pomożecie
    dzięki!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ale instrukcja to oczywiście jest przeczytana?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ale instrukcja to oczywiście jest przeczytana?
    no raczej
    oraz taki niezależny manual po ang dostępny w necie.
    ale coś do mnie nie dociera.... no niestety jestem sobą zażenowana bo to musi być jakiś banał, plzz zliujcie się i skróćcie me męki

myślałam, ze ustawienia lamp są nadrzędne, a jak na niej daję manual to ona za chwilę sama wraca do ETTLa...

Domyślnie

Witam,

Chciałbym zapytać jak wyglądają wasze doświadczenia z współpracą tr-332 z lampami studyjnymi? Jakie czasy udaje się osiągnąć?
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sofa Zobacz posta
    no raczej
    oraz taki niezależny manual po ang dostępny w necie.
    ale coś do mnie nie dociera.... no niestety jestem sobą zażenowana bo to musi być jakiś banał, plzz zliujcie się i skróćcie me męki

myślałam, ze ustawienia lamp są nadrzędne, a jak na niej daję manual to ona za chwilę sama wraca do ETTLa...
    ok już wiem, przypadkiem rozkminiłam

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bolec Zobacz posta
    sterowania, przynajmniej na poziomie 50D nie ma i body nie widzi lampy
    w 7D tak samo, z poziomu menu w aparacie nie da się sterować lampami

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No bo z tego co mi się wydaje, to pixele nie przesyłają bezpośrednio danych z body do lampy, tylko czytają z body, wysyłają dane w swoim formacie, a później dekodują w odbiorniku i dają to lampie.

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Zauważyłem,że pixele mogą nie przechodzić w ettl ,a pozostają na ttlu. Dzieje się tak gdy w złej kolejności podłączymy zestaw-body,lampa oraz nadajnik,odbiornik.Tzn np włączony jeden odbiornik wsadzamy do wyłączonej lampy i ją załączamy ,po czym budzimy body.Kombinacji kolejności załączenia ogólnie jest wiele,szczególnie gdy np korzystamy z kimś z dwóch body lub lamp pomiędzy którymi przeczepiamy pixele. Nie warto się denerwować,tylko się pobawić by wiedzieć o co chodzi.Mi tak się ciśnienie podniosło,gdy źle podłączyłem,a musiałem na szybko błyskać i tu nagle coś nie gra.Tak czy siak to bardzo pozytywne urządzenie i daje wiele radości z użytkowania jak i wygody.Baterie długo wytrzymują o ile nie robimy zdjęć na większym mrozie.Na szczęście póki co bezawaryjne

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No bo z tego co mi się wydaje, to pixele nie przesyłają bezpośrednio danych z body do lampy, tylko czytają z body, wysyłają dane w swoim formacie, a później dekodują w odbiorniku i dają to lampie.

No to teraz pytanie: które z tańszych wyzwalaczy radiowych pozwalaja sterować lampami z poziomu body?

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    No to teraz pytanie: które z tańszych wyzwalaczy radiowych pozwalaja sterować lampami z poziomu body?
    nie jestem obeznany za bardzo w temacie ale czym chciałbyś zarządzać z poziomu body ?
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Strona 55 z 67 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów