Strona 53 z 67 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

a nie no jasne. Nawet o tym nie pomyslalem przepraszam. Dla mnie knighty to tylko ttl. Manual wole na rf'kach.

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Witam
    Zamierzam kupić pixele do 50D i 380EX+Metz 50 AF-1.Pytanie moje takie czy posiadając nadajnik i 2 odbiorniki można nimi niezależnie sterować i jak tak np wykorzystując grupy czy z poziomu body czy nadajnika a jeśli nie to pozostaje pixel+odbiornik do 380EX by odsunąć lampę od body i wyzwalać Metza przez jego wbudowaną fotocelę w trybie M który mogę regulować?

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

przeciez juz wszystko bylo napisane. i to kilka razy. nie nie mozna oddzielnie. Takie rzeczy tylko w pw.
    Fotocela plus ettl dziala? nie wiem czy metz ma taka fotocele ktora by na to poszla. bo inaczej to tylko manual na obu lampkach i majac 2 odbiorniki nei trzeba cudowac z fotocela.

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

o to chodzi, że 380 EX nie ma manuala, a mając dwa odbiorniki rozumiem że obie lampy błyskają siłą słabszej czyli 380 EX. Co zatem kupić by oddzielnie móc sterować każdą lampą?

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

pockety!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3-city

Domyślnie

z tego co zaobserwowałem to w trybie ETTL przy zestawie 1 (nadajnik) + 1 (odbiornik) funkcjonuje on prawidłowo tylko wtedy jeżeli odległość lampy od fotografowanego przedmiotu pokrywa się z odległością body od niego, czyli trzeba dokonywać korekt ustawień na lampie gdy nasza odległość aparatu jest inna niż samej lampy, co bardzo ogranicza funkcjonalność tego PIXELA w trybie TTL. Body traktuje lampę tak jakby była zamontowana na stopce aparatu i nie uwzględnia zmiany odległości względem samego body. czy ktoś zna może sposób na tą dolegliwość?

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

nie zauwazylem. moze nie robilem jakis ekstremalnych odleglosci ale kilkanascie sesji (plener/studio) i jest ok.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3-city

Domyślnie

byłbym wdzięczny jakby ktoś sprawdził czy pixel zachowuje się tak samo jak u mnie, tzn. fałszuje ustawienia lampy przy zmianie odległości aparatu od obiektu. Jak np. lampę ustawimy w połowie odległości aparatu od przedmiotu to zdjęcia wychodzą trochę prześwietlone, pixel widocznie podaje informację że znajduje się na aparacie i lampa mocniej pali, jak zbliżę aparat na wysokość lampy to pomiar dokonuje się prawidłowo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    poniżej przykłady, zdjęcia robione analogicznie jak według schematu jw. , z takimi samymi ustawieniami ekspozycji , zmieniła się tylko ogniskowa
    Ostatnio edytowane przez bolec ; 07-02-2011 o 17:13 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

hyhy w studiu nie mam ani 1 zuma moze to dlatego chociaz nadal to troche dziwne... w sumie do czego jest przedblysk?

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

bolec, a próbowałeś obrócić palnik? Bo w założeniu E-TTL to powinno wyłączyć uwzględnianie odległości przy ustawianiu ekspozycji...
    Body, stałki, zoomik

Strona 53 z 67 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów