Następny w kolejce, któremu marzy się gibany LCD i wbudowany GPS
Pozdrówka!
Następny w kolejce, któremu marzy się gibany LCD i wbudowany GPS
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Ruchomy ekranik to pewnie dla filmowców ukłon.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Dla mnie fotoamatora-podróżnika bardziej przydatny byłby wbudowany GPS niż "kręcony"
wyświetlacz.
IMO obracany ekran od dawna powinien być w canonach. Brakuje mi go bardzo w 500D. Czyli takze nie jestem prawdziwym lusterkowcem :-)
Ja tam jestem prawdziwym lusterkowcem :-D
Jakoś do mnie te nowości nie przemawiają, może dlatego że ich po prostu nie potrzebuję... Indywidualna sprawa potrzeb.
Można mieć i nie po prostu nie używać (tak jak np. trybu filmowania czy innych "bajerów).
Mi się podoba gibany ekran w tym, że można go złożyć i walić głupa, że się analogiem robi
Tyle, że do tego przydałby się ekran na górze, taki, jak ma np. 60D.
Ogólnie to fajna sprawa, jakbym to miał w 5DII to nie miałbym tak porysowanego ekranu jak teraz ;p
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Jak sie od nowosci zainstaluje szklo hartowane, to nie bedzie porysowanego LCD![]()
looz, ta kolejka będzie długa - wiadomo, elyty nigdy nie są liczne
dokładnie tak.
tak jak nie wyobrażam sobie robienia zdjęć w stylu zombie (LV),
tak przy filmowaniu - gibany LCD jest wg mnie 'must have'
a mi się podoba, bo dzięki niemu zyskuje się dwie całkiem spore powierzchnie, na których można coś nakleić, np. ściągę z rozpiską CF lampy, albo podpowiedzi do mikroadjustacji dla różnych szkieł i odległości, albo konfiguracje trybów itp. itd, tak jak kiedyś wsadzało się kawałek pudełka po filmie.
ech, żeby tak 5D3 miał gibany ekranik
pozdro.,
m.