Na detekcji kontrastu raczej nie działało by to sprawnie![]()
Na detekcji kontrastu raczej nie działało by to sprawnie![]()
witam
jestem świeżo po zakupie canona 600D + dwa obiektywy 18-55 oraz 55-250 , co powinienem dokupić do tego zestawu aby można było robić zdjęcia makro korali w moim akwarium morskim . na razie udało mi się uzyskać coś takiego Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - c93dbf01dbec8.jpg
http://zapodaj.net/68c8e2b453e95.jpg.html
Ostatnio edytowane przez krisddz ; 11-08-2013 o 10:04
tylko przez szybęo góry słaby dostęp .
znalazłem coś takiego Zestaw Makro do Canon 700D 650D 600D 60D 7D 100D (3427043333) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale nie wiem czy moze kupić coś innego
Wskazany przez Ciebie zestaw, to jakiś żart. Jego cena jest ceną za dowiedzenie się, że nie tedy droga - Twój wybór, a poniżej masz za darmo:
Potrzebujesz: pierścienie dystansowe do makro, statyw fotograficzny i ew. filtr polaryzacyjny (niekonieczny, ale ułatwi życie, jednocześnie je utrudniając - zależy ile masz tam światła). To wszystko nie będzie kosztować 45 zł.
Rozumiem, że sprawdziłeś już wariant fotografowania korali z ręki bez pierścieni i on Cię nie zadowala?
Zamiast pierścieni jest jeszcze nakładka Raynox i to oferuje zadowalającą jakość optyczną i wygodę użytkowania, jednak pierścienie w wersji plastikowej, ze stykami przenoszącymi automatykę będą tańsze, bardziej uniwersalne i bez żadnego wpływu na jakość optyczną zestawu. Posiadam kilka lat plastikowe, marki "Delta" i jeszcze czasem używam z teleobiektywem (70-200 2.8) - trwałość jest wystarczająca i nie należy się o nią obawiać dopóty, dopóki nie zamierza się ich wykorzystywać do walki zbrojnej, lub do wydobywania węgla.
Jeśli budżet nie wytrzyma całości, zacznij od pierścieni i fotografuj podpierając łokieć na jakimś taborecie czy stoliku - zobaczysz o co chodzi i skuteczniej odłożysz na statyw.
O obiektywach makro nie piszę, bo pytałeś o wykorzystanie tych które posiadasz.
czyli kupić coś takiego Pierścienie pośrednie makro CANON z AUTOMATYKĄ (3416523601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ?? czy może zacząć od tańszych pierścieni Pierścienie pośrednie Makro AF autofocus Canon (3408853082) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
+ statyw i filtry
obiektywy makro tez przeglądałem ale cena jest taka jak za mój aparacik![]()
Ostatnio edytowane przez krisddz ; 11-08-2013 o 18:48
Te tańsze wystarczą w zupełności, z tym że nie znam marki Nevell (nie wykluczone, że to to samo), a te które ja posiadam to dokładnie takie: Pierścienie pośrednie makro CANON z AUTOMATYKĄ, kupowałem w tym właśnie sklepie, z tym że osobiście. Różnicę w cenie pomiędzy metalowymi dołóż do statywu - opłaci się bardziej.
to i tak przepłacone
Meike Auto Focus AF Macro Extension Tube Adapter for Canon EOS 700D 60D 5D | eBay
super, dzięki za pomoc ! to jeszcze jedno pytanie , jaki statyw kupić ??
Najlepszy na jaki możesz sobie pozwolić.
http://www.canon-board.info/pozostal...-2013-a-81147/
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis