Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 182

Wątek: Canon EOS 600D

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Jaki problem kupic Sony ??
    To nie to. Poza tym chodzi mi o konkurencje.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowalija Zobacz posta
    ...Gdyby tak dali tą panoramę i większą prędkość seryjną (Sony ma co prawda filmy AVCHD chyba 50 k/s) to nie miał bym wątpliwości co do 600d.
    Przecież jest... wystarczy zdjąć jedno zero, i masz większą prędkość seryjną - 60D
    Zapomnij, że w serii xxxD czy xxxxD będzie większa prędkość trybu seryjnego.

Panoramy??? Bosze...

Ale taki GPS... sam czekam na ten ficzer.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos600d/

Polecam, zwłaszcza filmik z księżycem (300mm, 3x).

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Przecież jest... wystarczy zdjąć jedno zero, i masz większą prędkość seryjną - 60D
    Zapomnij, że w serii xxxD czy xxxxD będzie większa prędkość trybu seryjnego.

Panoramy??? Bosze...

Ale taki GPS... sam czekam na ten ficzer.

Pozdrówka!
    Wiesz z panoramą bywa różnie te i inne dodatki są względne i zależa od potrzeb ja bym coś takiego z chęcią wykorzystał. Poza tym i tak najważniejsze są zdjęcia i co z tego że np Sony ma panoramę GPS i cos tam jeszcze i owszem robi dobre zdjecia ale to nie te zdjęcia jakie robi Canona i tyle.Poza tym te A5XX nie leży mi w dłoni jakoś a XXXd leży wspaniale.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Jak to jak, to nie wiesz...??? Tylko większa rozdzielczość matrycy się liczy

Bez tego, to tylko odgrzewanie kotleta.

A tak na serio, to ja był bym szczęsliwy gdyby zakończył się wyścig na megapiksele,
    może wtedy zaczęli by coś innego usprawniać.

Pozdrówka!
    Pijesz do mnie? Wskaż w którym miejscu wspomniałem o mxpiach...
    Jak dla mnie to te 18 to już o co najmniej 4 za dużo.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Pijesz do mnie? Wskaż w którym miejscu wspomniałem o mxpiach...
    Jak dla mnie to te 18 to już o co najmniej 4 za dużo.
    Bosz... nie bij proszę ;-) - emoty za małe przy moim dżołku???
    Wyluzuj chłopie.

Pozdrówka
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Widać, że zupełnie bez żalu pozbyto się tu czujnika zbliżeniowego (pod wizjerem) a to taka przydatna rzecz! Oprócz oczywistych zalet, wraz z oszczędzaniem energii, chyba niewielu dostrzegło, że dzięki niemu można ustawić sobie w aparacie podgląd kontrolny zdjęcia na Hold i analizować je dowolnie długo/krótko (a nie przez ustaloną liczbę sekund) i gasić prawie bezmyślnie dowolną (nieizolowaną termicznie) częścią ciała, np. poprzez muśnięcie kciukiem.

Zastanawiające, że przycisk podglądu głębi ostrości pozostał tam gdzie zwykle a nie po prawej stronie obiektywu, jak to zapowiadał 60d (upodobniony po tym względem do Nikona). Wydawało się, że po niewidocznej stronie aparatu, gdzie odruchy obsługi są szczególnie ważne, "guzikologia" powinna być systemowo spójna...

Wymuszony przez odchylany LCD sposób upchania i zmniejszenia guzików budzi obawy i jest mało elegancki. Klawisz "Av+/-" jakby za mało wystaje a to kluczowy przycisk w aparacie pozbawionym drugiego kółka.

Więcej okleiny skóropodobnej - jak najbardziej - na plus.

Nowe szkło kitowe: Czyżby pierwsza wersja z IS-em była zbyt trwała? - Od razu widać, że oszczędzają nawet na plastiku. Aż strach pomyśleć jak jeszcze uprościli mechanikę w środku (optyki nie mogli). Po pierwszych samplach widać, że szkło sobie radzi nawet na matrycy 18MPx - nie licząc aberracji chromatycznej. Co naturalnie prowadzi do kolejnego pytania - dlaczego puszki Canona wciąż jeszcze nie usuwają jej z Jpegów, zwłaszcza amatorskie?

Powierzchnia pod LCD - zupełnie niewykorzystana.

Brak sRAWa w tak gęsto upakowanym pikselami aparacie amatorskim to ciężkie przewinienie. Podobnie jak brak "ekonomicznych" trybów filmownia 720p/25-30fps i 480p 25-30fps.

LCD i zdalny flash - zdecydowanie na plus. Choć słusznie sugeruje dpreview, że pod przyciskiem otwierania lampy mogłyby się już kryć jakiś skrót do ustawień lamp.

...I tak najbardziej interesuje mnie kolejna wersja DPP i to czy będzie rewolucja wraz ze spodziewaną jego wersją 4.0. - Niepewność...
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Widać, że zupełnie bez żalu pozbyto się tu czujnika zbliżeniowego (pod wizjerem) a to taka przydatna rzecz! Oprócz oczywistych zalet, wraz z oszczędzaniem energii, chyba niewielu dostrzegło, że dzięki niemu można ustawić sobie w aparacie podgląd kontrolny zdjęcia na Hold i analizować je dowolnie długo/krótko (a nie przez ustaloną liczbę sekund) i gasić prawie bezmyślnie dowolną (nieizolowaną termicznie) częścią ciała, np. poprzez muśnięcie kciukiem.
    rozwiń proszę tą cześc bo nie do końca zrozumiałem jako to ma działać, a mnie zaciekawiło...

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    rozwiń proszę tą cześc bo nie do końca zrozumiałem jako to ma działać, a mnie zaciekawiło...
    Po zrobieniu zdjęcia aparat domyślnie wyświetla jego podgląd przez kilka sekund - w zależności od ustawienia tego czasu w menu aparatu ("Kontrolne wyświetlanie") i od tego czy czujnik zbliżeniowy spod wizjera (modele od 400d do 550d) nie wykryje wcześniej bliskości ciała, albo nie zostanie przyciśnięty inny klawisz. Oprócz różnych ustawień tego czasu wyświetlania mamy też do wyboru opcję "Bez limitu" ("Hold"). W takim przypadku podgląd kontrolny nie gaśnie bez interwencji użytkownika. Ale zgaśnie (bezpowrotnie) na przykład po zbliżeniu do czujnika pod wizjerem na przykład kciuka, ręki albo zbliżenia aparatu do ciała. (Przydatne zwłaszcza, gdy się lubi pracować z wyłączonym wyświetlaczem.)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla jasności powtórzę jeszcze, że chodzi w tym o to, żeby móc za każdym razem dowolnie długo wyświetlać ten podgląd - w zależności od potrzeb.
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 09-02-2011 o 14:51 Powód: Automerged Doublepost
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Włączasz sobie wyświetlanie bez limitu czasu, a gasisz wciskając spust migawki do połowy, lub naciskając AF-on. Czujnik to dodatkowy koszt i element, który może się zepsuć...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów