mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Ciekawe.To już kolejny 18mpikselowiec od Canona z praktycznie identycznymi przetwornikami.Jak dawniej Nikon,który tez eksploatowal dlugo jedną matryce.Teraz zamienili sie rolami. Z tego wynika,że chodzi tu wylącznie o markieting,bo nowy numer mozna jakiś czas sprzedawać drożej.Różnice polegaja tylko na odmiennych strategiach handlowych.Pomijam tu najwyższą półkę.
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
Pewnie standardowo, tak jak zwykły wychodzić kolejne modele xxxD - marzec-kwiecień.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
pepey, chyba słabo śledzisz ceny.
Różnica między 550 a 60D to ok. 1k.
Ponoć obie matryce nieco się różnią (nie wgłębiałem się).
Przecież ten 600 to stary 550D tylko z obracanym monitorem oraz dodane sterowanie lampami błyskowymi ( wpiszcie sobie do porównywarki oba modele na stronie Canona).Dla prawdziwego "lusterkowca" obracany monitor to rzecz zbędna albo bardzo żadko uzywana. Jestem "canonowcem" od prawie 20 lat ale widzę że Canon zaczyna jeżeli chodzi o rozwój sprzętu , powoli przegrywać z Nikonem. Wprowadza szybko jako nowe modele - stare po małym makijażu . A prawdziwe zmiany widać w co 3-cim modelu . Np. EOS 20D - dopiero znaczne zmiany w 50D. EOS 450D- a teraz w EOS 600D.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
To i ja się dopiszę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner