Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Co wybrać: Canona 85mm 1.8 czy Samyanga 85mm 1.4

Domyślnie

Trudno mi będzie wyjaśnić, głównie dlatego, ze jest to odczucie subiektywne, a jak wiadomo odczucia subiektywne nie muszą mieć wiele wspólnego z logiką, no ale .

85 canona jest naprawdę genialny obiektywem, ale optycznie nie pokrywa się z samyangiem. Na spokojną sesję w studio lub leniwym plenerze wolę te lekkie przewagi jakie oferuje samyang.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doktor Vincent Zobacz posta
    Trudno mi będzie wyjaśnić, głównie dlatego, ze jest to odczucie subiektywne, a jak wiadomo odczucia subiektywne nie muszą mieć wiele wspólnego z logiką, no ale .

85 canona jest naprawdę genialny obiektywem, ale optycznie nie pokrywa się z samyangiem. Na spokojną sesję w studio lub leniwym plenerze wolę te lekkie przewagi jakie oferuje samyang.
    No tak, tylko na spokojną sesję w studio to ja zdecydowanie wolę Canona, bo z Samyangiem to ona już nie jest taka spokojna IMHO ostrzenie tym szklem na cropie nie należy do przyjemnych.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tez stałam przed dylematem zakupu jednego z tych szkieł- pożyczyłam wiec od kuzyna samyanga a od brata canona- błyskawicznie podjęłam decyzję zakupu 85tki canona

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez faulk Zobacz posta
    tez stałam przed dylematem zakupu jednego z tych szkieł- pożyczyłam wiec od kuzyna samyanga a od brata canona- błyskawicznie podjęłam decyzję zakupu 85tki canona
    To jest jedyna słuszna decyzja dla bezstresowego tworzenia portretów i nie tylko przekonałem się o tym na własnej skórze.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No tak, tylko na spokojną sesję w studio to ja zdecydowanie wolę Canona, bo z Samyangiem to ona już nie jest taka spokojna IMHO ostrzenie tym szklem na cropie nie należy do przyjemnych.
    Ech Kanoniarze, strasznie się boicie tych manualnych szkieł :-D Choć muszę przyznać, że rozumiem to, jednak mimo wszystko w ten sposób powodu można coś stracić

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

To nie kwestia bania się, czy nie bania to kwestia wygody użytkowania, szybkości działania i pewności trafienia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ech Kanoniarze, strasznie się boicie tych manualnych szkieł :-D Choć muszę przyznać, że rozumiem to, jednak mimo wszystko w ten sposób powodu można coś stracić
    To nie jest kwestia strachu tylko frustracji jak połowa zdjęć nieostra.
    Stracić to można tylko nerwy

Domyślnie

To raczej kwesta doświadczenia. Chyba czasami macie czas, żeby usiąść i pomyśleć nad zdjęciem.
    Z mojej strony to aktualnie hipokryzja, bo od kiedy używam Canona to nawet nie chcę słyszeć o manualach
    A słowo strach użyłem jako lekka prowokacja, mam nadzieję że wybaczycie mi to. Po prostu nie lubię jak ktoś zawęża horyzonty

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To raczej kwesta doświadczenia. Chyba czasami macie czas, żeby usiąść i pomyśleć nad zdjęciem.
    Z mojej strony to aktualnie hipokryzja, bo od kiedy używam Canona to nawet nie chcę słyszeć o manualach
    A słowo strach użyłem jako lekka prowokacja, mam nadzieję że wybaczycie mi to. Po prostu nie lubię jak ktoś zawęża horyzonty
    Czyli masz własne zdanie ale nie bardzo sie z nim zgadzasz
    Chwalisz manuala a sam żzywasz na codzień canona z AF-em !
    Najlepiej zrobimy jak zakończymy te nic nie wnoszące dywagacje na temat ........
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    błąd drukarski - miało być "używasz"
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 13-02-2011 o 12:34 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie 85mm co wybrać ?

Witam, mam takie pytanie. Co lepiej optycznie Samyang 85 1.4 czy canon 85 1.8 ? Co lepiej wybrać ? wiem ze Samyang to manual ale zawsze jest potwierdzenie ostrości ma ktoś wogole Samyang 85 1.4 i moglby pokazać jakies sample z niego ?
    Brak ;(

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów