Strona 826 z 1000 PierwszyPierwszy ... 326726776816824825826827828836876926 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 251 do 8 260 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Shadow - To Twój cytat - Jeśli Twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko" - Robert Capa

W czasach Capy brak było szkieł takich jak dziś . W dzisiejszych czasach to powiedzenie jest nadal aktualne . Tylko zamiast podchodzenia - bardzo często stosuje się zoom'y . O wiele klas lepsze niż stałki z czasów Capy .
    To właśnie się liczy w fotografii ślubnej - być jak najbliżej akcji .
    @ wytłuszczenie
    Że jak???
    Tzn. że zdjęcie zrobione obiektywem np. 24mm przez reportera będącego w centrum wydarzeń może być zastąpione zdjęciem zrobionym z pewnej odległości szkłem 135mm?
    I nie będzie różnicy?
    No kaman...
    Capa przewraca się w grobie.
    CanOn Can'tOff

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    ten material w wiekszosci zawsze bedzie odbiegal , bo nic nigdy nie jest takie samo , moze w kwestii obrobki mozna osiagac ten sam efekt ale na to co sie wydazy nie ma wplywu

pieniadze bierze sie w pierwszej kolejnosci za wykonana usluge a nie za to czy sie podoba czy nie
    Oczywiście, że fotografia jest dziedziną bardzo niewymierną w ocenie. Jednak chodzi o pewną uczciwość.

Jeśli wiesz, że spartoliłeś robotę to będziesz do końca siedział cicho, bo może się nie skapną i zapłacą bez gderania? Bo przecież nie mówię o kręceniu nosem klientów z byle powodu.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ale jak można skopać robotę? Body padnie? Jest drugie. Obiektyw? Są inne. Co się może stać z winy fotografa? Tylko takiego który poważnie podchodzi do zlecenia a nie takiego co po pierwszym tańcu schla się z orkiestrą.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    @ wytłuszczenie
    Że jak???
    Tzn. że zdjęcie zrobione obiektywem np. 24mm przez reportera będącego w centrum wydarzeń może być zastąpione zdjęciem zrobionym z pewnej odległości szkłem 135mm?
    I nie będzie różnicy?
    No kaman...
    Też wytłuszczone .
    Gdyby Capa miał zoom'a , być może żyłby dłużej - chociaż i tak w sumie zginął na minie ?!. Nie ruszaj spoczywających w grobie , a ich powiedzenia trzeba aktualizować z biegiem lat i z unowocześnianiem sprzętu . Czy uważasz że Leica z obiektywem np. 28-35 mm i dalmierzem jest tym samym co Canon czy Nikon FF z półki reporterskiej profi ?.
    Czy uważasz ,że foka pary ślubnej wykonana z 24 mm jest lepsze od tej wykonanej z 70-100 mm ? . Poza zniekształceniami z 24 mm co uzyskasz ? . Jeśli jest tylko możliwość , dłuższa ogniskowa jest bardziej korzystna . Oczywiście wszystko w miarę dostępu terenu i jego oświetlenia .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    @ wytłuszczenie
    Że jak???
    I nie będzie różnicy?
    No kaman...
    Nie lubię polskiej angielszczyzny . "No kaman..." skąd to wziąłeś ?. Jeśli nie znasz angielskiego - używaj polskiego języka .
    Pozdrawiam .
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 08-02-2011 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Miasto
    wawa

Domyślnie

Czy uważasz że Leica z obiektywem np. 28-35 mm i dalmierzem jest tym samym co Canon czy Nikon FF z półki reporterskiej profi ?.
    Leica jakością obrazka miażdży Canony i Nikony z półki reporterskiej profi. Tomaszewski, jeden z najlepszych reportażystów na świecie, juror Grand Press Foto i wieloletni współpracownik National Geographic zdjęcia robi właśnie dalmierzową Leicą z obiektywem 35 mm.

Czy uważasz ,że foka pary ślubnej wykonana z 24 mm jest lepsze od tej wykonanej z 70-100 mm ? . Poza zniekształceniami z 24 mm co uzyskasz ? . Jeśli jest tylko możliwość , dłuższa ogniskowa jest bardziej korzystna . Oczywiście wszystko w miarę dostępu terenu i jego oświetlenia .
    A ja uważam że w reportażu im bliżej jesteś akcji tym lepiej dla zdjęcia.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Leica jakością obrazka miażdży Canony i Nikony z półki reporterskiej profi. Tomaszewski, jeden z najlepszych reportażystów na świecie, juror Grand Press Foto i wieloletni współpracownik National Geographic zdjęcia robi właśnie dalmierzową Leicą z obiektywem 35 mm.

A ja uważam że w reportażu im bliżej jesteś akcji tym lepiej dla zdjęcia.
    Zastanów się !!. Leica Capy pochodziła z lat 30-tych 20 wieku !!. Co Ty chcesz porównać - czas , sprzęt czy mozliwości ??.
    Z drugiej strony , zaproś mnie na ślub , kiedy będziesz robił fotki aparatem Leica , z dalmierzem !! .
    Leica miażdży ???wiem - ale , czy możesz mnie zaprosić na wykonanie fotek i prezentację ujęć z Leici - ja przyjadę ze swoim sprzętem Canona !!.
    Znasz to z opowiadan ?.
    Uważam , że dość !!. Pozdrawiam .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy za kazdym razem gdy dochodzi do jakiejs ciekawej z poczatku dyskusji ktos musi wyskoczyc z masa wykrzyknikow i znakow zapytania? Zaraz poleci mieso a pozniej ktos trzasnie drzwiami i zabierze zabawki?

Troche luzu, nikt tu nikogo nie chce spalic na stosie za odmienne zdanie czy podejscie.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie ruszaj spoczywających w grobie , a ich powiedzenia trzeba aktualizować z biegiem lat i z unowocześnianiem sprzętu . Czy uważasz że Leica z obiektywem np. 28-35 mm i dalmierzem jest tym samym co Canon czy Nikon FF z półki reporterskiej profi ?.

Nie lubię polskiej angielszczyzny . "No kaman..." skąd to wziąłeś ?. Jeśli nie znasz angielskiego - używaj polskiego języka .
    Pozdrawiam .
    Zaskakujesz mnie. Masz sporo sprzętu w stopce a nie widzisz różnicy w kadrze z 24 i 100 mm. Zniekształcenia? Nie o nie chodzi.
    Stań w konkretnym miejscu, załóż 24 mm i zrób zdjęcie, gdzie w kadrze będą 2-3 plany i będzie się coś działo po bokach. Później cofnij się, żeby mieć taką samą "ramkę" i strzel 100 mm. I zobacz co masz w kadrze. Czy to, co zrobiłeś z bliska, obiektywem o szerokim kącie widzenia jest równe temu drugiemu zdjęciu?

Nie lubię błędów w polszczyźnie. Spacja przed znakami interpunkcyjnymi to błąd. Tak samo jak wielokrotne "?" czy "!". A wytykanie błędów to łamanie regulaminu. Więc milknę.
    No i w międzyczasie Parteq ubiegł mnie z multi "!" i "?"
    Ostatnio edytowane przez masahuku ; 08-02-2011 o 22:38 Powód: Automerged Doublepost
    CanOn Can'tOff

Miasto
    wawa

Domyślnie

Zastanów się !!. Leica Capy pochodziła z lat 30-tych 20 wieku !!. Co Ty chcesz porównać - czas , sprzęt czy mozliwości ??.
    Z drugiej strony , zaproś mnie na ślub , kiedy będziesz robił fotki aparatem Leica , z dalmierzem !! .
    Leica miażdży ???wiem - ale , czy możesz mnie zaprosić na wykonanie fotek i prezentację ujęć z Leici - ja przyjadę ze swoim sprzętem Canona !!.
    Znasz to z opowiadan ?.
    Uważam , że dość !!. Pozdrawiam .
    Nie piszę o Leici Capy tylko współczesnych dalmierzach tej firmy z matrycą FF. Chętnie robiłbym zdjęcia tym aparatem, szkła ma boskie ale niestety ceny zaporowe. Mam wrażenie że nie bardzo wiesz o czym piszesz a do tego za bardzo się spinasz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Oczywiście, że fotografia jest dziedziną bardzo niewymierną w ocenie. Jednak chodzi o pewną uczciwość.

Jeśli wiesz, że spartoliłeś robotę to będziesz do końca siedział cicho, bo może się nie skapną i zapłacą bez gderania? Bo przecież nie mówię o kręceniu nosem klientów z byle powodu.
    jak wyzej napisano , ja tez nie wiem jak mozna w sumie tak spartolic robote , przy osobach zajmujacych sie tym profi nie slyszalem o czyms takim w zasadzie , w sensie przypadku

o brak zadowolenie ze zdjec owszem , sam mialem taka jedna pare i wiem doskonale czego to niestety byla wina
    no comment...

Strona 826 z 1000 PierwszyPierwszy ... 326726776816824825826827828836876926 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów