Dokładnie, chodziło o to że plastikowe regulowane końcówki wypadają z metalowych nóg![]()
Dokładnie, chodziło o to że plastikowe regulowane końcówki wypadają z metalowych nóg![]()
Ja tak na polu w ziemi zostawilem jedna koncowke, po tygodniu jednak udalo sie wygrzebac z tego miejsca
Dwie pozostale siedza mocno, ale ta byla fabrycznie jakos dziwnie "obskrobana". Kilka palniec mlotkiem dookola konca rury, wlazla ze sporym oporem i siedzi solidnie.
Myślałem kiedyś nad tym statywem ale sprzedawca mi odradził przez fakt że polski dystrybutor wycofał się z tej marki, co miało skutkować problemami z gwarancją... kupiłem więc podobnej klasy Velbon'a i nie narzekam ;]
6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0
Paweł Postaleniec fotoBLOG
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
znajomy ma glowice 3d od goldphoto. puscil gwint przy jednej z raczek nawet nie to ze sie wypracowal - poprostu sie scial. W srodku jest dosc mocna sprezyna ktora dziala przeciwstawnie do sciskania sruba i za ktoryms razem wypchnela srube z urwanym gwintem. Mega tandetnie to wyglada. Wrecz powiedzialbym ze to nie alu tylko ZnAl. W tygodniu jak znajde chwile to sfotografuje ten kawal zlomu bo glowica do malych nie nalezy.
Panowie i Panie, czy nie wiecie co się stało z tą marką - goldphoto? Zaniechali produkcji statywów? Na alle nie znalazłem ani jednego... oO
przechodzę na ciemną stronę mocy. I Can.
I się nie dziwię, że zniknęły.
Kupiłem jakieś 2 lata temu.
Głowica 3d jest zupełnie do kitu. Jako tako działa, bo rozebrałem do najmniejszej śrubki, przeszlifowałem, przesmarowałem. Ale i tak kupiłem inną.
Nogi wymieniałem w tym samym dniu, bo miały złamaną blokadę - tę do pochylania pod kątem. Po wymianie i regulacji akceptowalne.