Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 104

Wątek: Statyw Goldphoto

Coś już napisał Awatar michasss90
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dokładnie, chodziło o to że plastikowe regulowane końcówki wypadają z metalowych nóg

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja tak na polu w ziemi zostawilem jedna koncowke, po tygodniu jednak udalo sie wygrzebac z tego miejsca

Dwie pozostale siedza mocno, ale ta byla fabrycznie jakos dziwnie "obskrobana". Kilka palniec mlotkiem dookola konca rury, wlazla ze sporym oporem i siedzi solidnie.

Domyślnie

Myślałem kiedyś nad tym statywem ale sprzedawca mi odradził przez fakt że polski dystrybutor wycofał się z tej marki, co miało skutkować problemami z gwarancją... kupiłem więc podobnej klasy Velbon'a i nie narzekam ;]
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michasss90 Zobacz posta
    Dokładnie, chodziło o to że plastikowe regulowane końcówki wypadają z metalowych nóg
    GP są aluminowe!!
    GP alu. jest ciągnione w porównaniu do MF gdzie są walcowane co im nadaje większą wytrzymałość, sztywność.

A tak po za tym watek o GP chyba był.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    GP są aluminowe!!
    No a aluminium to nie metal???

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

znajomy ma glowice 3d od goldphoto. puscil gwint przy jednej z raczek nawet nie to ze sie wypracowal - poprostu sie scial. W srodku jest dosc mocna sprezyna ktora dziala przeciwstawnie do sciskania sruba i za ktoryms razem wypchnela srube z urwanym gwintem. Mega tandetnie to wyglada. Wrecz powiedzialbym ze to nie alu tylko ZnAl. W tygodniu jak znajde chwile to sfotografuje ten kawal zlomu bo glowica do malych nie nalezy.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    znajomy ma glowice 3d od goldphoto. puscil gwint przy jednej z raczek nawet nie to ze sie wypracowal - poprostu sie scial. W srodku jest dosc mocna sprezyna ktora dziala przeciwstawnie do sciskania sruba i za ktoryms razem wypchnela srube z urwanym gwintem. Mega tandetnie to wyglada. Wrecz powiedzialbym ze to nie alu tylko ZnAl. W tygodniu jak znajde chwile to sfotografuje ten kawal zlomu bo glowica do malych nie nalezy.
    No u mnie właśnie było to samo w tej 3d ale jeszcze lepsze jest to, że przy mnie sypnęła się kulowa na ekspozycji w sklepie

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław / Warszawa

Domyślnie

Panowie i Panie, czy nie wiecie co się stało z tą marką - goldphoto? Zaniechali produkcji statywów? Na alle nie znalazłem ani jednego... oO
    przechodzę na ciemną stronę mocy. I Can.

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkev Zobacz posta
    Panowie i Panie, czy nie wiecie co się stało z tą marką - goldphoto? Zaniechali produkcji statywów? Na alle nie znalazłem ani jednego... oO
    Z tego co usłyszałem w jednym sklepie to dystrybutor ponoć się wycofał ze względu na zbyt dużą ilość wadliwych sztuk.
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

I się nie dziwię, że zniknęły.

Kupiłem jakieś 2 lata temu.
    Głowica 3d jest zupełnie do kitu. Jako tako działa, bo rozebrałem do najmniejszej śrubki, przeszlifowałem, przesmarowałem. Ale i tak kupiłem inną.
    Nogi wymieniałem w tym samym dniu, bo miały złamaną blokadę - tę do pochylania pod kątem. Po wymianie i regulacji akceptowalne.

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów