Strona 348 z 484 PierwszyPierwszy ... 248298338346347348349350358398448 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 471 do 3 480 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Panowie niestety muszę zawieść tych, co decydowali się na zakup z tej aukcji:
    http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-...422377827.html

Z osobą z tej niby firmy kontaktowałem się ponad 3 razy. Dla mnie telefonowanie to podstawa dobrej transakcji.

Pierwszy kontakt skończył się na umówionym spotkaniu, z czego to już niektórzy o nim wiedzą. Jednak po wybraniu się w odpowiednio ustalone miejsce w celu oględzin, sklepu tam nie zastałem tym bardziej było to mieszkanie. Dzwoniąc w między czasie do ów sprzedawcy napotkałem na pocztę głosową. Zostawiłem kilka wiadomości, pokręciłem się po mieście...i nic. Cisza. Wróciłem do domu i od razu dostałem wiadomość, że operator jest dostępny.

Znowu skontaktowałem się ze sprzedającym. Tłumaczył się, że nie miał czasu i próbował się ze mną skontaktować. Dobrze więc dałem mu kolejną szansę. Postanowiłem, że umówimy się w kawiarni i znowu się zawiodłem. Ani sprzętu ani sprzedawcy nie zobaczyłem. Poddałem się i odpuściłem.

Dzisiaj zadzwonił do mnie ktoś z innego numeru. Odebrałem, owy ktoś się rozłączył. Zadzwoniłem. Znowu usłyszałem znajomy głoś miłej Pani X, która nie przedstawiła się i prosiła o pilne spotkanie, gdyż mają napięty grafik, a aparaty idą jak ciepłe bułeczki. Znów umówiliśmy się w kawiarni i o dziwo dziewczyna się zjawiła. Najzwyklejsza młoda dziewczyna przyszła po to by mi powiedzieć, że muszę poczekać gdyż aparaty są już wyprzedane. Chociaż złożyłem rezerwację. Chociaż rzekomo byłem pierwszym telefonicznym klientem i chociaż zjawiłem się 2x na spotkaniu. Nie wytrzymałem wstałem i wyszedłem. Czyli nie ufać, bo wg mnie brzmi to jak naciąganie klienta w dodatku usłyszałem kwestię iż lepiej było mi najpierw wygrać aukcję i przelać pieniądze potem umówić się na spotkanie - wtedy na pewno by był dla mnie korpus.

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

No to nieźle. Odpada kolejny "sprzedawca"/krętacz. Dzięki za poświęcony czas. Sprawa godna "UWAGI" na tvn A swoją drogą u mnie we wsi najtańsza mkII stoi po 7300. Dobrze się zaczyna mieć cena.. zobaczymy za tydzień co wyjdzie od Canona i będę odliczał dni i zlocisze na nową puchę.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Za bardzo nie czekaj, bo euro znowu zaczyna skakać, jak pokemony na dysce.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

N00bek, a może warto zgłosić to do Allegro ?

Domyślnie

napewno warto i skonczą się takie licytacje

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Allegro chyba wiele nie pomoże bo musiałoby dojść chyba do transakcji - czyt. kupna w aukcji i dalej jak nie będzie towaru to oszustwo itd., ale można spróbować, tylko N00bek musiałby to ładnie opisać.

dinderi wiem, że euro skacze (jak wzrośnie to też dobrze bo mam troche do wymiany), ale czekanie to kwestia tego, co wyjdzie z FF teraz... jeśli mkIII wyjdzie w dobrej cenie i nie okaże się wydmuszką z FF i nic więcej ciekawego, to trzeba brać mkII, ale kto wie...
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    No to nieźle. Odpada kolejny "sprzedawca"/krętacz. Dzięki za poświęcony czas. Sprawa godna "UWAGI" na tvn A swoją drogą u mnie we wsi najtańsza mkII stoi po 7300. Dobrze się zaczyna mieć cena.. zobaczymy za tydzień co wyjdzie od Canona i będę odliczał dni i zlocisze na nową puchę.
    o a gdzie dokładnie? bo to dobre 2stówki taniej niż na alledrogo...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PG93Jar Zobacz posta
    napewno warto i skonczą się takie licytacje
    Gdyby to wszystko było takie proste...

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    Allegro chyba wiele nie pomoże bo musiałoby dojść chyba do transakcji - czyt. kupna w aukcji i dalej jak nie będzie towaru to oszustwo itd., ale można spróbować, tylko N00bek musiałby to ładnie opisać.
    W tym rzecz, że oficjalnie nie skorzystałem z usług allegro. Nie zakupiłem tego towaru. Nawet gdybym próbował to zgłosić na komisariat, to nadal było by to uznane jako prywatne przyjście. Wybrałem się tam tylko po to by sprawdzić, bo okazja dla mnie niesamowita. Jednak jedyne, co możemy wywnioskować to fakt, że sprzedawca jest kłamcą. W dodatku jeżeli mam kupować u kogoś, co potrafi tak kantować i okłamywać klientów to wolę już ten tysiąc dołożyć.

Można to uznać jako przestrogę dla kupujących by sprzedawca chociaż utrzymywał z Tobą kontakt i dbał o Ciebie jako zainteresowanego/kupującego. Bo w tym przypadku po raz pierwszy życiu spotkałem się by słać wędki do kupującego by ten do niego zadzwonił i w dodatku kazać na siebie czekać bez najmniejszego odzewu. Kobiecie, która przyszła chciałem zrobić awanturę. Jednak doszedłem do wniosku, że szkoda czasu i tylko przekazałem jej: "proszę się nie martwić, już teraz wiem z jaką firmą mam do czynienia i poczynię postępy by każdy następny kupujący u państwa wiedział o tym"

Coś mi się wydaje, że 5dmk2 będę kupował w FJ, bo tam przynajmniej wiesz ile trzeba czekać

Domyślnie

Najwidoczniej chcieli Cię oszukać ewentualnie chcieli zdobyć kupca nie mając towaru w swojej ofercie

Coś już napisał Awatar myu.fokeshi

Domyślnie

ciekawe tylko, ze laska przyszla, przewaznie unikaja kontaktu jak moga ograniczajac sie do maila ewentualnie kreca przez telefony. a tu prosze, osobiste spotkanie. zadkosc.

Strona 348 z 484 PierwszyPierwszy ... 248298338346347348349350358398448 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów