Pokaż wyniki od 1 do 10 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Mieszany widok

Domyślnie

Witam!
    Ja natomiast prosiłbym o rozwiąnie a jednocześnie o pomoc w wyborze zooma.
    1.Właśnie wspominany w tym wątku Tamron, napęd USD oraz AF, cena, ogniskowa do 300 mm-to chyba jego zalety, natomiast moje wątpliwości budzi jakość obrazka, nie jest za jasny
    2.Canon 70-200 f/4.0
    3.Canon 70-200 f/2.8 ( wersja I )
    Wiem, że to "stare" dylematy i wielu je ma.Nie ukrywam, że 300 mm przydałoby się w niektórych sytuacjach. Na pewno nie jest mi potrzebny do np. sportu, bardziej portret i mniej dynamiczne sytuacje.
    K.M.Ż

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
    Witam!
    Ja natomiast prosiłbym o rozwiąnie a jednocześnie o pomoc w wyborze zooma.
    1.Właśnie wspominany w tym wątku Tamron, napęd USD oraz AF, cena, ogniskowa do 300 mm-to chyba jego zalety, natomiast moje wątpliwości budzi jakość obrazka, nie jest za jasny
    2.Canon 70-200 f/4.0
    3.Canon 70-200 f/2.8 ( wersja I )
    Gdy ja wybieralem sposrod tych dwoch, wielkim minusem okazala sie praca AF tamrona i ten moment oderzenia, gdy wiertarka dochodzi do konca zakresu. Jakby sie zaraz mial korpus rozleciec. To przewazylo, mimo zachwalanej jakosci obrazka .

Z canona jestem bardzo zadowolony. Ostry, niezbyt ciezki, cichy i precyzyjny AF, chociaz tego swiatelka zaczyna czasem troche brakowac. Jednak postanowilem, ze zainteresuje sie Tamronem 70-200/2.8 dopiero wtedy, gdy bedzie mial cos na podobe IS i USM. W nowym 70-300 juz jest wiec to chyba tylko kwestia czasu, gdy pojawi sie w innych zoomach tej marki. Wtedy biore z marszu.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pedro Zobacz posta
    I to ja czytam bez zrozumienia?;-) Ale wyszło ciekawie:-D
    No przecież masz tam emotkę - swoją drogą to ja też troszkę zamotałem

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Gdy ja wybieralem sposrod tych dwoch, wielkim minusem okazala sie praca AF tamrona i ten moment oderzenia, gdy wiertarka dochodzi do konca zakresu. Jakby sie zaraz mial korpus rozleciec...
    O jakim tamronie piszesz???
    Chyba nie o tytułowym???

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów