Do pytań mmm jeszcze jedno: czy tami potrzebuje mocowania statywowego i czy jest ono dostępne?
Do pytań mmm jeszcze jedno: czy tami potrzebuje mocowania statywowego i czy jest ono dostępne?
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
mam prośbę do posiadaczy tego szkiełka, czy mógłby ktoś wrzucić kilka przykładowych portretów z tego szkiełka? (70-300 VC USD). W czasie oczekiwania na dostawę T70-200 2.8 zacząłem się zastanawiać czy nie bardziej odpowiedni dla mnie byłby 70-300 VC USD. Zastosowanie ogóle w tym portrety które z czasem mógłbym wypełnić jakąś stałką typową do portretu. Zastanawiam się jak wygląda GO tego szkiełka w portretach.
D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC
Fajna informacja. Czyli ciemnieje dosyć wolno.
Mam to szkiełko, ale coś mi GO w nim nie pasuje. Może trafiłem kiepski egzemplarz i dlatego GO jest za małe nawet przy f/8. Poza tym przydałoby się mocowanie do statywu.
Możesz podać przykład tej za małej GO?
Jeśli chodzi o mocowanie do statywu, to nie jest to na tyle ciężki obiektyw, żeby imho było to konieczne.
Warunki na testowanie sprzętu nie były dzisiaj nie najlepsze ze względu na padający śnieg. Crop 100% ogniskowa 300mm f5.6 http://img811.imageshack.us/img811/2...on300mmf56.jpg może ktoś by zerkną czy ostrość obrazka jest w porównaniu do innych egzemplarzy przyzwoita. Jeśli chodzi o mnie wydaję się że jest OK...
Styczniowy numer Digital Foto Video zawiera test tego obiektywu.
Skuteczność stabilizacji oceniają na poziomie 3,5 EV, AF jako w miarę szybki, ale nie demon prędkości. Zdjęcia testowe są w sumie ostre, poza 300mm.
Najlepiej oceniają ostrość w centrum i na brzegach dla 70-135mm.
Tu na wykresach wypada obiektyw słabo. Na dołączonych zdjęciach testowych - na płytce - również tak sobie.
Generalnie polecają to szkło, ale na pewno optycznie do obiektywu 70-200 tej samej firmy, mu daleko.
Ideałem jest szybkie AF i dobra ostrość na końcu. Tu tego ostatniego nie ma.
Niby test w tym wątku temu przeczą, ale również szału nie ma.
Niestety mam tylko skaner do karetek A4 (taki rolkowy), więc nie zamieszczę skanów. Zainteresowanym polecam wizyte w jakimś saloniku prasowym - jeszcze powinno być, styczeń się nie skończył![]()
C 50D+grip | C 70-200/4 IS L | C 85/1.8 | T 17-50/2.8 | T 90/2.8 | S 8/3.5
To już test Cichego jest bardziej wiarygodny niż jakiekolwiek testy w DFV.
Wiarygodność tego pisemka skończyła się dla mnie dawno, dawno temu.
Poczekam na test na Optyczne.pl - jak dla mnie jest to jedyny rodzimy portal,
który robi w miarę wiarygodne testy sprzętu foto.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."