Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamszum Zobacz posta
    psujący rynek pseudoślubowcy robią śluby nawet za 500 zł, ja poniżej 2000 nawet torby ze sprzętem nie otwieram a wiem że i 3000 i 4000 można zażądać. Jak jesteś dobry to trzeba się cenić
    To mnie najbardziej boli. Mówi się, że jak się ma dobre foty, to one się same obronią. Jednak najczęściej robiłem w mniejszym mieście, gdzie ludzie nie potrafią docenić dobrych zdjęć. W sensie, takie zwykłe "o pyknięte" jak u cioci na imieninach czymś trochę lepszym niż komórka wystarczy, bo przecież najważniejszy jest film...

Zastanawia mnie jak zacząć w Trójmieście - przeprowadziłem się z owej małej mieściny, tam fala pseudoślubowców robiących za 200-300zł (!) ślub totalnie mnie wykończyła. Tutaj z kolei chyba trzeba mieć poważne portfolio żeby się wybić i chcieć coś w granicach 1500-2000 ?
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Zastanawia mnie jak zacząć w Trójmieście - przeprowadziłem się z owej małej mieściny, tam fala pseudoślubowców robiących za 200-300zł (!) ślub totalnie mnie wykończyła. Tutaj z kolei chyba trzeba mieć poważne portfolio żeby się wybić i chcieć coś w granicach 1500-2000 ?
    Co do "pseudo...":
    Jak Klient planuje wydać 200-500zł... to tyle wyda. Czy zapłaci studentowi, czy inwalidzie (składki!) dorabiającemu zdjęciami, czy 4 flaszki kuzynowi "co ma luszczankę"...
    ...jak ktoś planuje wydać więcej niż 500zł, to wtedy zacznie wybrzydzać po portfoliach fotografów.

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów