Strona 233 z 254 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 321 do 2 330 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Dopiero zaczyna Awatar rzewus
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekapn Zobacz posta
    A ja mam pytanie, jeżeli sprzedajemy zdjęcie z np ludzmi, to skąd mamy pewność że ktoś ich nie wykorzysta w złych celach ? jeszcze jedno pytanie może nie na temat ? gdzie jest numer konta w pay pal ? to jest nasz nick ?

Z góry dziękuje za odpowiedz
    Sprzedając zdjęcia na stocku nigdy nie masz pewności w jaki sposób zostanie ono wykorzystane. Jeśli kupujący będzie miał chęć, może Cię poinformować gdzie będzie ono widniało, jednak nie ma tego obowiązku.

Jeśli chodzi o drugą sprawę, to HooMaR dobrze napisał. Krótko mówiąc, gdy PayPal jest odpowiednio skonfigurowany, można przesyłać pieniądze na adres e-mail.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erg Zobacz posta
    Bardzo popularne ostatnio sformułowanie, ale trochę nieadekwatne. Tej gałęzi już nie ma, została urżnięta przy samych korzeniach przez tysiące miłośników fotografii z całego świata
    Dziś średnio zaawansowany amator z cyfrówką z dolnej półki jest w stanie zrobić zdjęcie wystarczająco dobre technicznie na to, żeby sprzedało się na stocku. Internet jest powszechny, nie ma przeszkód żeby ściągnąć albo wrzucić zdjęcie na stocka z dowolnego miejsca na świecie. Zawsze znajdzie się ktoś, dla kogo spadająca wciąż w dół cena będzie wystarczająco satysfakcjonująca.
    Ostatnio szukałem jednego jedynego zdjęcia na stockach. Temat egzotyczny, więc nijak nie mogłem sam zrobić. Zawsze myślałem, że jak ktoś na stockach szuka zdjęcia, to musi mieć duży problem, żeby znaleść odpowiednie.A tu okazuje się, że są tam miliony zdjęć, ale żeby coś znaleźć pożądnego, to jest problem.

Ale ogólnie to fakt, że część tam nieźle zarabia, a najlepiej właściciele...

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

ja ostatnio szukałem pewnego rodzaju zdjęć i nie nie było...
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Dopiero zaczyna Awatar rzewus
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    ja ostatnio szukałem pewnego rodzaju zdjęć i nie nie było...
    Na to wygląda, że źle szukałeś Cóż to za "pewien" rodzaj zdjęć?

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzewus Zobacz posta
    Na to wygląda, że źle szukałeś Cóż to za "pewien" rodzaj zdjęć?
    no raczej nie sam sprzedaję na stokach więc wydaje mi się, że wiem jak szukać

a szukałem konkretnie zdjęć dotyczących kontroli jakości. Najlepiej ludzi przeprowadzających jakieś kontrole, wizualne lub sprzętami pomiarowymi (suwmiarki itp.) naprawdę mało w tym temacie.

a to moje foteczki na iStock-u (cudów nie ma ale też za dużo nie robię w tym temacie)
    http://www.shutterstock.com/mastercheat
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    heh, pomyliłem się, to był shutter, ale na i-stock jest w zasadzie to samo :

http://jezykpolski.istockphoto.com/fotoshock
    Ostatnio edytowane przez mastercheat ; 11-01-2011 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Melanie
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka_Wariatka Zobacz posta
    witam serdecznie
    dopiero zaczynam poznawać canon board
    ale szacun dla koleżanki

...też matka i też wariatka ale bez takiego imponującego szału

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

no matka wariatka, naprawdę daje radę. Pamiętam jak jeszcze stockxpert funkcjonował to w statystykach zawsze była w ścisłej czołówce bodajże 2-gie miejsce ilość zdjęć i w ogóle.
    Teraz wydaje mi się że trudniej jest się przebić jest tylu fotografów na stokach...

Wydaje mi się, że teraz najbardziej liczy się dobry pomysł. Jakość i ludzie na zdjęciu wiadomo może fajnie, ale jak jest fota z dobrym pomysłem to nawet bez ludzi i w średniej jakości się dobrze sprzeda.

Coś już napisał Awatar Balcer
    Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

Panowie Mam takie pytanie, odnośnie wyceny Fotografowania na Komuniach.
    Mam propozycję zająć się reportażem z tej ceremonii, nie wiem za bardzo jak ją wycenić.
    Dzieciaków będzie Sporo ok 130. Raczej sam sobie z nimi nie poradzę, więc przydał by się jeszcze jakiś kompan do Pomocy. Czy mógłby mi ktoś, kto ma już takowe ceremonie za sobą przybliżyć coś więcej o kosztach takiego zlecenia i co muszę/powinienem przekazać dla Rodzica, swoją komunię słabo pamiętam.Ogólnie kilka uwag dotyczących zdjęć komunijnych. z Góry dziękuję
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

uuu pewnie zaraz się nasłuchasz, że odbierasz chleb zawodowcom że jak się nie znasz to sie za to nie bierz etc... cenniki to bardzo strzeżony temat . Co do uwag dot komunii nie pomogę bo sam mam zamiar w tym roku jako "drugi" asystować, co do ceny to najłatwiej chyba podzwonić po foto z Twojej okolicy i zapytać się o ceny i co oferują w pakiecie.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Coś już napisał Awatar Balcer
    Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strebor Zobacz posta
    uuu pewnie zaraz się nasłuchasz, że odbierasz chleb zawodowcom że jak się nie znasz to sie za to nie bierz etc... cenniki to bardzo strzeżony temat . Co do uwag dot komunii nie pomogę bo sam mam zamiar w tym roku jako "drugi" asystować, co do ceny to najłatwiej chyba podzwonić po foto z Twojej okolicy i zapytać się o ceny i co oferują w pakiecie.

Dzięki
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Strona 233 z 254 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów