Strona 315 z 357 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 141 do 3 150 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

Jaki plecak nadaje się na 300/2.8 z 1D (mogą leżeć osobno) oraz gdzieś tam wciśnięty jeden obiektyw pokroju 24/1.4 lub 35/1.4 i jakaś przestrzeń na 'własne klamoty' ?

Szukałem i nie potrafię znaleźć. CompuTrekker jak dla mnie odpada, taka forma trzymania sprzetu mi nie odpowiada.

Na forum fotoprzyroda wyczytałem o Naneu Alpha, z tego co widzę to plecak w dość sensownej cenie [250 zł] ale podobno są dwa różne rodzaje - nie potrafię ich odróżnić.

Pojechałem do sklepu i przymierzyłem sobie sprzet do tego plecaka, troszkę ścisk jest, dosłownie kilka centymetrów brakuje żeby było fajnie.
    oto zdjęcie
    http://img708.imageshack.us/img708/6726/dsc03737f.jpg

Może ktoś zna jakiś plecak który byłby nieco większy a forma noszenia sprzetu zbliżona do tego co w Naneu Alpha ?

Kata odpada ze względów polityczno-ideologicznych, jestem pacyfistą i nie kupuję produktów izraelskich.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    Jaki plecak nadaje się na 300/2.8 z 1D (mogą leżeć osobno) oraz gdzieś tam wciśnięty jeden obiektyw pokroju 24/1.4 lub 35/1.4 i jakaś przestrzeń na 'własne klamoty' ?
    Miałem do tego obiektywu Lowepro Cumputreker : http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...rekker-AW.html ale zamieniłem na Lowepro Flipside :http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...AW-czarny.html, który okazał się super wyborem więcej miejsca na obiektyw z podpiętą lustrzanką i ta metoda dostępu do zestawu i wymiany szkieł... polecam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Miałem do tego obiektywu Lowepro Cumputreker : http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...rekker-AW.html ale zamieniłem na Lowepro Flipside :http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...AW-czarny.html, który okazał się super wyborem więcej miejsca na obiektyw z podpiętą lustrzanką i ta metoda dostępu do zestawu i wymiany szkieł... polecam.
    ponownie... polecam Flipside... swoją drogą wystarczy poczytać wątek.. zobaczyć co piszczy w tych propozycjach i wybrać..

niebawem postaram się zrobić teścik 400AW - jeśli są zainteresowani. chociaż swoją drogą YouTube też ładnie prezentuje niektóre produkty.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi, niemniej jednak nadal będę marudny.
    Koraf, jednak będę się upierał że taka forma noszenia sprzetu mi nie odpowiada - zarówno w Computrekker jak i Flipside sposób noszenia jest taki sam, różnica jest z tego co widzę tylko taka że w jednym wyjmuje się sprzęt tyłem a w drugim przodem plecaka.
    Z produktów Lowepro znalazłem godny uwagi Lens trekker 600, który pomieści nawet 600mm.
    http://products.lowepro.com/product/...II,2118,14.htm
    Niestety ten plecak nie dość że jest za długi (jego wygląd wzbudza zainteresowanie złodziei) to jeszcze jest ukierunkowany typowo na bardzo długi obiektyw.
    Ja tak dużego obiektywu nie mam więc szukam tutaj kompromisu. Blisko tego jest Naneu Alpha, ale jest ciut ciut za mały. Ma dodatkową przestrzeń na górze, która jest dość duża i pomieści na przykład okrycie wierzchnie czy bluzę, sweter lub inne graty.

Domyślnie

ale to chodzi Ci o to, że to wyjmowanie od pleców jest "nie-teges"? moim zdaniem jest bardzo dobrym rozwiązaniem - dostęp do sprzętu mam tylko ja, dostęp jest prosty i nie wymaga zdejmowania plecaka z garba, czyli nie upapram go w błocie tylko kładę na kolanie. połączenie czegoś gdzie zmieścisz kupe sprzętu i jeszcze ciuchy, żarcie itp... może być ciężko - albo będzie wielkie, albo drogie.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    ale to chodzi Ci o to, że to wyjmowanie od pleców jest "nie-teges"? moim zdaniem jest bardzo dobrym rozwiązaniem - dostęp do sprzętu mam tylko ja, dostęp jest prosty i nie wymaga zdejmowania plecaka z garba, czyli nie upapram go w błocie tylko kładę na kolanie. połączenie czegoś gdzie zmieścisz kupe sprzętu i jeszcze ciuchy, żarcie itp... może być ciężko - albo będzie wielkie, albo drogie.
    .
    Myślę, że to trzeba praktycznie wypróbować i na "siłę" nie ma co nikogo przekonywać .
    Ja jestem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania, gdyż dodatkowo mam miejsce do szybkiej i pewnej wymiany obiektywów :-D w ruchu.

Domyślnie

Panowie przegladam ten watek i....wydaje mi sie ,ze same wynalzaki Czy mozecie mi polecic cos w guscie starych dobrych toreb fotograficznych.Pamietam mailem takowa. byla podluzna i dosc gleboka. Teraz torby wydaja sie byc bardziej w formie kwadratowej niz prostokatnej. Bardzo prosze o jakies przyklady typowej "starej" torby reporterskiej
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    [...]Teraz torby wydaja sie byc bardziej w formie kwadratowej niz prostokatnej. Bardzo prosze o jakies przyklady typowej "starej" torby reporterskiej
    Jak ma byc bardziej prostokatna niz kwadratowa to polecam naneu pro tango.
    Zapinana zamkiem od gory - dla mnie zaleta.
    http://www.amazon.com/Naneu-Pro-Mili.../dp/B000R90QYY

Domyślnie

No wlasnie i to nie jest to czego szukam. Wyglada jak aktowka.
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    No wlasnie i to nie jest to czego szukam. Wyglada jak aktowka.
    Aha..
    To musisz byc bardziej precyzyjny, na forum nie ma wrozek
    Narazie napisales ze ma byc gleboka i podluzna, bardziej prostokatna niz kwadratowa..

Strona 315 z 357 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów