Strona 316 z 357 PierwszyPierwszy ... 216266306314315316317318326 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 151 do 3 160 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

Hejka.
    Szukam torby, powinna pomieścić dwie lustrzanki i kilka obiektywów. W necie wpadło mi w oko tylko coś takiego -> Lowepro Commercial AW, ale obawiam się czy nie będzie za mała na poniższy zestaw:

5DmarkII +grip
    50D +grip

70-200 2.8
    16-35 2.8
    85 1.8
    50 1.2
    35 1.4

580EXII
    430EX

Może ktoś z Was też podobny zestaw próbował zmieścić w torbie (plecak odpada).
    Do tej pory używałem Nova 200 AW (zostaje na spacery gdzie nie będę brał całego zestawu).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ishi Zobacz posta
    Hejka.
    Szukam torby, powinna pomieścić dwie lustrzanki i kilka obiektywów. W necie wpadło mi w oko tylko coś takiego -> Lowepro Commercial AW, ale obawiam się czy nie będzie za mała na poniższy zestaw:

5DmarkII +grip
    50D +grip

70-200 2.8
    16-35 2.8
    85 1.8
    50 1.2
    35 1.4

580EXII
    430EX

Może ktoś z Was też podobny zestaw próbował zmieścić w torbie (plecak odpada).
    Do tej pory używałem Nova 200 AW (zostaje na spacery gdzie nie będę brał całego zestawu).
    Ja na niemal identyczny zestaw planuje Hama Defender 220, chyba ze 210. Ta druga jest mniejsza i chyba do 200AW podobna. Hama podoba mi się za wykonanie, gabaryty i konfigurowalność. Oczywiście nie na spacery tylko do przenoszenia sprzętu.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Aha..
    To musisz byc bardziej precyzyjny, na forum nie ma wrozek
    Narazie napisales ze ma byc gleboka i podluzna, bardziej prostokatna niz kwadratowa..
    No ja nie szukam wrozek Nie wiem jak mam bardziej okreslic torbe ,ktorej szukam. Jak wspomnialem,torby sa obecnie zorientowane na pion. krotko mowiac aparat i obiektyw sa przechowywane w pozycji,ktora mi najmniej odpowiada. Chcialbym ulozyc sprzet w poziomie ( puszka plus szklo 200) i po bokach zeby zostalo miejsce na lampe i szkla ( 2 szt). Za tzw moich czasow takie torby byly standartem. Obecnie lansuje sie plecaki ( imho niporozumienie dla reportera) i torby wygladem przypominajace te na male kompaktowe kamery video.
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Używał ktoś Domke F-1X? Mogę prosić o opinie?
    Nie używałem ale oglądałem bo sie do niej przymierzałem,ale kupiłem f2 bo f1x to strasznie duży worek i raczej mało poręczny jak dla mnie przy dłuższych wypadach na miasto czy w plener, f2 jest niewielka kompaktowa a bardzo pojemna,jesli chcesz do f1x zmiescic to co masz w stopce to daruj sobie,pooglądaj troche zdjęć tych toreb np na FLICKR jest tego kupa pod hasłem domke
    EOS + L i kupa gratów ...

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Ja się podpisuję pod prośbą ac3. Też szukam i nie mogę znaleźć optimum dla siebie. A chodzi mi dokładnie o to samo, aby można było w poziomie wszystko ładnie ułożyć obok siebie (a dużo tego nie mam), tylko sęk w tym aby przy w miarę zgrabnych gabarytach, dało się nosić body z zapiętym 70-200, a obok było miejsce na 2 szkiełka i lampę. Co nie znajdę to wymaga rekonfiguracji przy zmianie 70-200 na 17-55, albo przystosowane jest do noszenia w pionie (wtedy 70-200 na puszce odpada) lub jest wielkie jak Hama Defender 210. Idealna dla mnie byłoby coś pośredniego między Defenderem 200 a 210 no ale nie robią takich
    piątka, trochę szkła i gadżety

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    dzięki za odpowiedzi, niemniej jednak nadal będę marudny.
    Koraf, jednak będę się upierał że taka forma noszenia sprzetu mi nie odpowiada - zarówno w Computrekker jak i Flipside sposób noszenia jest taki sam, różnica jest z tego co widzę tylko taka że w jednym wyjmuje się sprzęt tyłem a w drugim przodem plecaka.
    Z produktów Lowepro znalazłem godny uwagi Lens trekker 600, który pomieści nawet 600mm.
    http://products.lowepro.com/product/...II,2118,14.htm
    Niestety ten plecak nie dość że jest za długi (jego wygląd wzbudza zainteresowanie złodziei) to jeszcze jest ukierunkowany typowo na bardzo długi obiektyw.
    Ja tak dużego obiektywu nie mam więc szukam tutaj kompromisu. Blisko tego jest Naneu Alpha, ale jest ciut ciut za mały. Ma dodatkową przestrzeń na górze, która jest dość duża i pomieści na przykład okrycie wierzchnie czy bluzę, sweter lub inne graty.
    http://www.swiatobrazu.pl/naneu_k5__...fotografa.html
    Może zainteresuje Cię coś takiego, upiłem niedawno i właśnie testuje, w góry super sprawa, oprócz sporej ilości sprzętu foto + pokaźny statyw, zmieści się "prawie" wszystko co potrzebuję zabrać dodatkowo...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    upiłem = kupiłem
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 19-01-2011 o 12:38 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, zna moze ktos jakis maly, dyskretny plecak, czy torbe na zestaw 5d bez gripa, 500d bez gripa, 17-40, 50l, 100l, 430ex i macbooka 13"? Ewentualnie moge go zredukowac o setke, ale to jest minimum.

Pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomnialem dodac, plecak/torba powinna miec grube scianki, bo czasem zdarza mi sie zachaczyc sprzetem o sciane przez przypadek i miec w miare wygodny dostep do srodka. Oczywiscie nie za wygodny, zeby mi nie wyjeli sprzetu zanim dojde do roboty
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 20-01-2011 o 20:43 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

gdzieś coś wcześniej podobnego padło... może TO - solidny, ze wzmacnianym spodem, grube mocne paski
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jakiś czas teamu w wątku z 10 stycznia Kr4nkEd napisał, że do Katy 3N1 22 wchodzi body z 70-200 i kilka innych szkiełek. W związku z tym, że chciałbym zakupić Katę sling (a chciałbym w niego wrzucić co najmniej 5d+70-200 2,8 z IS, 24-105, 100 makro, 50 1,4 i lampę) interesuje mnie w jaki sposób da się tam wrzucić body z podpiętym 70-200. Może jakieś zdjęcie? Wg mnie chyba będzie dosyć trudno, aby wykorzystać wygodą jaką daje sling. Mam też pytanie do użytkowników Katy 3N1 30. Czy ten plecak jest w miarę poręczny - bo wg mnie niestety chyba do mojego zestawu konieczny będzie zakup największej wersji Katy 3N1
    pozdrowionka
    lon

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Witam
    Mam do Was pytanko

Torba przestaje być wystarczająco pojemna więc planuję kupić coś większego - najlepiej plecak.
    Zastosowanie - śluby. Torba na ślubie sprawdza się nieźle, ale wspomnienia o taszczeniu jej na plenerze wywołały chęć kupna plecaka.

Przeglądałem kilka modeli i najbardziej ciekawie dla mnie wygląda

Naneu Pro Sahara 217F

Czy jest on w stanie pomieścić :
    Body x2
    - 2x5d z zapiętymi obiektywami (zwykle widuję, że 1 body ma wpięty obiektyw, a drugie jest luzem, jednak wolałbym mieć szybki dostęp do obydwu. Czy ktoś z Was tak robi ? Jest to jednak lekka niegospodarność miejsca.

Obiektywy:
    - Zenitar 16mm fiśaj
    - Tamron 17-35
    - Canon 24 L
    - Canon 50 1.4
    - Canon 85 1.8
    - Canon 135L

(dwa szkła przypięte od razu do body)

Lampy:
    580 EXII
    430 EX

Inne graty:
    ładowarka, parę filtrów, baterie, karty

Zwykle mam założonego Dual Strapa, pas i sakwy, więc cały ten sprzęt bimba sobie na mnie, ale na sali jak się siada do stolika, to trzeba gdzieś to wszystko odłożyć.

Mam wrażenie, że ciężko będzie to wszystko tam wrzucić, ale ten plecak i tak jest już dość wielki i jak się nie zmieści to najwyżej zrezygnuję z 1 lampy i 50 1.4, tyle że na plener chciałbym dorzucić T28-75 i C70-210 f3,5-4,5
    Czy w takiej konfiguracji bez tych 2 rzeczy da się wszystko upchnąć ?
    Ma go ktoś z Was? Jak wrażenia ?
    Lub ewentualnie co innego polecacie ?
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Strona 316 z 357 PierwszyPierwszy ... 216266306314315316317318326 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów