Strona 326 z 357 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 251 do 3 260 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Balcer Zobacz posta
    MariuszJ raczej odpada bo jest na jeden Pasek z tego co widzę, przepasany na skos, wole coś na 2 barki, dla równowagi. No i przekracza troszkę cene.
    Hmmm... Przecież masz tam dwa paski jak w plecaku...
    Oglądać dokładnie fotki, czytać opisy:
    "miękkie wygodne szelki / paski naramienne z dodatkowym regulowanym zapięciem pomiędzy nimi"

Pozdrówka!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...I czy on faktycznie jest tylko zakładany przez ramie czy można rozdzielićż na dwie szelki?
    Slingshot ma jedną szelkę na skos...
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 03-03-2011 o 12:16 Powód: Automerged Doublepost
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

http://canon-board.info/showpost.php...postcount=2921

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Slingshot ma jedną szelkę na skos...
    Oraz prostopadłą kontrę, która powoduje, że nosi się go całkiem wygodnie.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta

Wiem, bo mam setkę... ;-) Jednakże kontry prawie nie używam, ponieważ po jej zapięciu
    traci się to co najważniejsze w tym plecaku - wygodę szybkiego dostępu.
    Jednakże po jej zapięciu (zapinam np. do jazdy na rowerze) sprawuje się jak normalny plecak.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał Awatar Balcer
    Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

Przekonałeś mnie kolego Zamawiamy
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przekonałeś mnie kolego Zamawiamy
    Nie bądź za szybki - Slingshot ma też wady.

Szybki dostęp do sprzętu - tak. Ale w gruncie rzeczy dotyczy to tylko puszki z obiektywem (bardzo dobrze jak jest to 5d z 24-105 bo to świetny w swojej uniwersalności obiektyw i wszystkie inne można potraktować jako "sporadycznie używane, na specjalne okazje").

Sprawy się komplikują, jak jesteś "żonglerem szkłami". Jeżeli przegrody w Slingshocie są rozmieszczone "po Bożemu", owszem, jednym ruchem przesuwasz go na brzuch, otwierasz klapę i... możesz wyciągnąć tylko puszkę z przytroczonym obiektywem Pozostałe szkła są w tej pozycji po prostu niedostępne.

Ja robię nieco inaczej: boczne przegrody organizuję tak, że zapasowe szkła są dostępne również przez klapę. Nie pokażę Ci teraz zdjęć, bo jestem w pracy, ale możesz sobie to łatwo wyobrazić: otwierasz klapę i masz trzy "tunele". W środkowym obiektyw z puszką. W jednym z dowolnych bocznych - zmiana. Przesuwasz na brzuch, wyjmujesz puszkę, odpinasz, odpięty wkładasz do wolnego bocznego, zapinasz zmianę. Puszkę ze zmianą możesz potem włożyć do centralnego tunelu.

Problemy:

1. Sprawdza się przy dwóch obiektywach.
    2. Nie da rady z 70-200/4 - z puszką jest za długi do 200AW (jeżeli dobrze pamiętam, w moim wieku są z tym kłopoty )
    Entuzjastyczny Neofita

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Nie bądź za szybki - Slingshot ma też wady.

(...)

Problemy:

1. Sprawdza się przy dwóch obiektywach.
    2. Nie da rady z 70-200/4 - z puszką jest za długi do 200AW (jeżeli dobrze pamiętam, w moim wieku są z tym kłopoty )
    mam podobne spostrzezenia pod adresem Fastpacka (250), ktory na dodatek ma dwa ramiona do noszenia, nie tylko jedno. uzywac sie da dosc podobnie, ale trzeba miec swiadomosc ograniczen tego bocznego dostepu do sprzetu.

z problemow z Fastpackiem wymienilbym tez:
    1. to naprawde sie nie nadaje na ciezsze body + 2 duze lensy. ramiona tego plecaka nie sa zaprojektowane, do komfortowego noszenia duzej masy. w Verteksie 200 moge nosic caly dzien 2 body + 4 sloiki (17-40, 24-105, 70-200/4, 300/4) + zapasowe akku i cala mase filtrow - i to owszem jest ciezkie, ale mozna przezyc. Fastpack zaladowany 5D + 24-105 + 70-200/4 po kilku godzinach wykancza. polecam obejrzec ramiona tych plecakow, to bedzie widac dlaczego
    2. zamek do komory aparatu w Fastpacku nie jest przewidziany do intensywnego uzytkowania i pospiechu. a to naprawde jest taki element konstrukcji, po ktorego uszkodzeniu plecak mozna w zasadzie tylko wyrzucic. sam zamek jest moze i dostateczny na docelowa wage, ale przez to ze nie jest wszyty prosto, tylko ciasnymi lukami to trzeba z nim jednak uwazac, jesli chce sie cieszyc plecakiem dluzej niz rok. porownanie z Verteksem jest brutalne, ale mozna w sklepie/na zdjeciach zobaczyc na czym polega ta roznica.
    3. Fastpack 250 jest w sumie calkiem pojemny i pod wzgledem funkcjonalnym swietnie sie sprawdza na codzien (a w komorze na aparat mozna spakowac nawet i 4 kartony na mleko/soczek, i jeszcze na czekolade miejsce zostanie) . ale jako plecak turystyczny, czysto fotograficzny to bym go nie polecal. przynajmniej jak ktos nie jest fotografem tylko w sloneczne niedziele :-D
    www albo tez flickr

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sprawdziłem - nie włożysz 5d z zapiętym 70-200/4 do środkowego tunelu 200AW. Jest około 3-4 cm za krótko (obliczam względem mojego aktualnego tele, który wchodzi na styk). Możesz spróbować z kolejnym numerem Slingshota.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Mam pytanko jeszcze odnośnie Tamraca 13-tki. Bo pisałeś, że w pojemności spore różnice pomiędzy 12 i 13. Na fotkach widzę jedynie różnicę w postaci kieszeni na lapka (dla mnie zbędnej), a cenowo to ponad 150 zł różnicy.

To jak z tą pojemnością głównej komory?
    Teraz nie mam jak zrobić fotografii dwóch toreb bo nie widze się z drugim fotografem tak aby mieć ze sobą dwie torby jednocześnie
    ale różnice są spore w wysokości torby

w 12 wchodzi body z gripem
    w 13 pod body z gripem wejdzie jeszcze w poprzek 4/70-200 i nic nie wystaje

w 13 w pionie wrzucę bez składania osłony spokojnie 2/135 i 4/70-200
    w 12 raczej tak się nie da.

jak kupowałem sam torbę to te poniższe wymiary były dla mnie bardzo podobne a w rzeczywistości wchodzi sporo więcej np jak w pro12 musze mieć złożone osłony i wchodzą szkła na styk to w pro13 mam normalnie założone osłony i jeszcze mam miejsce po bokach i od spodu
    wymiary wew głównej torby 5612
    38 x 17 x 21 cm
    wymiary wew głównej torby 5613
    39 x 19 x 27 cm

Lampy w pro13 wchodzą pionowo ze stofenem i jest jeszcze centymetr zapasu na inny filtr, grid czy wyzwalacze żeby upchać na max

po takim czasie użytkowania nie tęsknię do pro12
    ja głównie w kieszeni na lapka noszę blendy i dokumenty A4 - przydaje się mimo że, laptopa prawie nie używam

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

A jak to się ma w Twojej ocenie do mojej stopki + 7D, na które czekam oraz + jeszcze jedno 430exII i Sami 14 2.8.

Wszystko powyższe wolałbym wkładać z założonymi normalnie osłonami.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja chciałbym jeszcze ostatecznie zapytać, co wziąć tamraca system 3 czy camrock tank x60 ?
    Sprzęt miałem strone wczesniej wypisany jaki ma byc zapakowany, ale powtórze, że jest to 400D + 3 stałki + lampa i przyszłosciowo może 4 stałka. Które lepsze jakościowo, bo to że camrock większy to widać, ale na moje oko to tamraca wszystko by mi się pomieściło, może na ścisk, ale by weszło
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Strona 326 z 357 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów