Strona 317 z 357 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 161 do 3 170 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    gdzieś coś wcześniej podobnego padło... może TO - solidny, ze wzmacnianym spodem, grube mocne paski
    .
    To jest niezle. Na razie moim faworytem jest lowepro Stealth Reporter D550 AW, musze przejsc sie i zobaczyc jak to sie nosi na zywo. Wolalbym co prawda cos mniej rzucajacego sie w oczy, ale nie ma rzeczy idealnych.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

_igi zwróć uwagę, że sam Reporter waży prawie 2,5 kg, miałem kiedyś, ale szybko się pozbyłem z powodu wagi :]

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Witam, zna moze ktos jakis maly, dyskretny plecak, czy torbe na zestaw 5d bez gripa, 500d bez gripa, 17-40, 50l, 100l, 430ex i macbooka 13"? Ewentualnie moge go zredukowac o setke, ale to jest minimum.

Pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomnialem dodac, plecak/torba powinna miec grube scianki, bo czasem zdarza mi sie zachaczyc sprzetem o sciane przez przypadek i miec w miare wygodny dostep do srodka. Oczywiscie nie za wygodny, zeby mi nie wyjeli sprzetu zanim dojde do roboty
    _igi
    do fastpacka 350 powinienes sie zmiescic. zostaje jeszcze gorna czesc na inne rzeczy.
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    _igi zwróć uwagę, że sam Reporter waży prawie 2,5 kg, miałem kiedyś, ale szybko się pozbyłem z powodu wagi :]
    Aj, na to uwagi nie zwrocilem. Ze sprzetem robi sie 8 kg, czyli za duzo jak na torbe dla mojego kregoslupa
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

no niestety waga sprzętu to jedno, waga torby/plecaka - drugie. Za wagą tego drugiego często idzie rodzaj i jakość materiału - nie tylko wytrzymalsza tkanina na "obicie", ale i gąbki, materiał wewnętrznej "tapicerki" i paski. w plecakach dobre szelki to podstawa, w większych konstrukcjach pas biodrowy bywa nieodzowny i też swoje waży.
    Ja używam i cenie swojego Flipside 400AW za wytrzymałość, materiały, konfigurowalność, bezpieczeństwo, gwarancję no i wagę - ok. 1,5kg.
    Ten SLRC CaseLogic'a ma to fajne, że spód jest zabezpieczony gumą, ale nie tak konfigurowalny i wszechstronny jak FS 400AW.
    http://torbylowepro.pl/typ-plecaka-dwukomorowe,64k,31c - da się cos wybrać rozsądnego - seria Fastpack też ciekawa.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Przeglądałem kilka modeli i najbardziej ciekawie dla mnie wygląda

Naneu Pro Sahara 217F

Czy jest on w stanie pomieścić :
    Body x2
    - 2x5d z zapiętymi obiektywami (zwykle widuję, że 1 body ma wpięty obiektyw, a drugie jest luzem, jednak wolałbym mieć szybki dostęp do obydwu. Czy ktoś z Was tak robi ? Jest to jednak lekka niegospodarność miejsca.

Obiektywy:
    - Zenitar 16mm fiśaj
    - Tamron 17-35
    - Canon 24 L
    - Canon 50 1.4
    - Canon 85 1.8
    - Canon 135L

(dwa szkła przypięte od razu do body)

Lampy:
    580 EXII
    430 EX

Inne graty:
    ładowarka, parę filtrów, baterie, karty
    Wspomniana Sahara to plecak wielki. Monstruanly. Gargantuiczny.
    To co wymieniłeś wejdzie do środka, i będzie jeszcze miejsce na czteropak piwa.

Ale - należy pamiętać, że plecak ten w pełni załadowany (w sensie - z komorą na foto-sprzęt, laptopem i bocznymi kieszeniami wypchanymi dodatkowo) dość mocno odstaje od pleców. W zasadzie bardzo łatwo przypadkiem dokonać zniszczeń w swoim otoczeniu

W praktyce, używam go tylko do transportu sprzętu na duże odległości, na akcję biorę zawsze torbę/Newsweara. Bo z Saharą po prostu się nie da
    Poza tym, z plecaka korzystam na co dzień (po wyjęciu wkładu foto i "odchudzeniu"), a komora z przegrodami na sprzęt pomaga mi utrzymać w domu szkła i całą resztę we względnym porządku.

Ogólnie - radzę zobaczyć na żywo przed zakupem. Ja jestem zadowolony, ale różne ludzie mają oczekiwania.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Ok, dziękuję za info. Mam jeszcze sporo czasu na zakup, więc powinienem zdążyć gdzieś go znaleźć i obadać. Faktycznie odstaje dość mocno ten plecak i to mnie trochę martwi.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

Czym się różnią plecaki Naneu Alpha L oraz Naneu Alpha ?? (oprócz ceny??)

Alpha L
    http://allegro.pl/naneu-alpha-l-dwuk...419516142.html

Alpha
    http://allegro.pl/naneu-alpha-dwukom...429228878.html

Czy dobrze widzę: różni się tylko kieszenią na laptopa?
    I różnica jest prawie 70 złotych ?
    Czy ktoś z Was ma moze ten plecak i mógłby się podzielić wrażeniami z użytkowania z zaznaczeniem jaki sprzet tam nosi i z jaką intensywnością?

pozdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    .............

Czy dobrze widzę: różni się tylko kieszenią na laptopa?
    I różnica jest prawie 70 złotych ?
    Czy ktoś z Was ma moze ten plecak i mógłby się podzielić wrażeniami z użytkowania z zaznaczeniem jaki sprzet tam nosi i z jaką intensywnością?

pozdr
    Dobrze widzisz. Po za tym "L" jest parę centymetrów (w granicach 2-3) większy właśnie z uwagi na kieszeń do lapka.
    Wróć w tym wątku do mojego postu nr 2608 oraz do postu nr 2629 napisanego przez Aloes. Znajdziesz tam parę interesujących Ciebie informacji.
    Dla ułatwienia jeśli w swoim profilu masz ustawioną ilość postów na stronę jako "domyślne dla forum", to mój post jest na stronie 261 a Aloes na stronie 263.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

W kilku słowach to Alpha jest bardzo wygodna, dość duża, wygodna na wędrówki po górach i co najważniejsze nie rzuca się w oczy Jak masz jakieś pytania to napisz na pw

Strona 317 z 357 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów