Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Czy da sie przerobić 40D na monochromatyczny

Mieszany widok

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leopold Zobacz posta
    Ja nie mam trzaskać, od lat mam takie dni, że "urobek" idzie w tysiące i za to zarabiam... lepiej nie mówić ile, bo się będziecie śmiali. Zacząłem trzaskać jeszcze Olympusami OM2... To była maszynka! Teraz już takich nie robią, magazynek na 250 klatek, timer zewnętrzny z dodatkowym zewnętrznym wyzwalaniem itd.
    Pozdrawia Leopold

PS. No właśnie o przerabianiu mówimy

PS2. To, że ktoś robi zylion zdjęć dziennie, wcale nie znaczy, że potrafi robić porządne zdjęcia krajobrazowe, portretowe itd. Jest tylko rzemieślnikiem. Co do widoczków i ciotek to jestem zupełnym amatorem i mi to całkiem pasuje
    Jak robisz dużo zdjęć to może lepiej przerób sobie starego Deesa mkI, lub 1dmk2 - powinny dłużej wytrzymac a i jakość zdjęcia(ostrość) bedzie lepsza niż w 40d.
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Jak robisz dużo zdjęć to może lepiej przerób sobie starego Deesa mkI, lub 1dmk2 - powinny dłużej wytrzymac a i jakość zdjęcia(ostrość) bedzie lepsza niż w 40d.
    Leopold jest zwierzęciem ostrożnym 40D ma na składzie, jak nawet jedno nie przeżyje eksperymentu, to trudno (do pewnego stopnia oczywiście). Łączne ryzyko finansowe to raptem koszt przeróbki. Natomiast, jak a) zdobędę forsę b) przeróbka się uda i c) wyjdzie jak tego oczekuję, oooooo, to wtedy zacznie się inna rozmowa.
    Pozdrawia Leopold

PS. Pracuję na sprzęcie, na który i Wy (tak! i Pan, i Pan, i jeszcze ta Pani... ) się zrzuciliście, poprzez podatki. Chyba nie chcecie, żebym szastał Waszymi pieniędzmi

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leopold Zobacz posta
    Leopold jest zwierzęciem ostrożnym 40D ma na składzie, jak nawet jedno nie przeżyje eksperymentu, to trudno (do pewnego stopnia oczywiście). Łączne ryzyko finansowe to raptem koszt przeróbki. Natomiast, jak a) zdobędę forsę b) przeróbka się uda i c) wyjdzie jak tego oczekuję, oooooo, to wtedy zacznie się inna rozmowa.
    Pozdrawia Leopold

PS. Pracuję na sprzęcie, na który i Wy (tak! i Pan, i Pan, i jeszcze ta Pani... ) się zrzuciliście, poprzez podatki. Chyba nie chcecie, żebym szastał Waszymi pieniędzmi
    A witamy sfere budzetową
    Miło wiedzieć ze dobrze sie bawicie za nasze podatki )

A wracając do tematu: ta firma od przeróbek mocno się chwali jakimi są profesjonalistami, więc chyba ryzyko nieprzeżycia sprzetu jest minimalne:
    http://www.maxmax.com/hall_of_shame.htm

"We work on cameras in a Class 100 clean bench environment. Class 100 US FED Std 209E is equivalent to a Class 5 ISO 14644-1. Class 100 environment means that maximum particles for cubic foot is 100 > 5 microns. Once we noted on our website that we installed a class 100 clean bench, one of our competitors claimed they had a ISO Class 100 clean bench a week later. Subsequently, they changed their claim to a Class 5 environment. We also don't claim to have equipment we don't really have.

We are not wedding photographers who convert cameras as a side job. We do not sell services to teach people how to retouch photographs. We sell and modify a wide variety of optical equipment. We have been in business since 1997 and occupy our own 6,500 square foot building. We ship worldwide on a daily basis and count many industrial, educational, scientific and military users as our customers."
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Uprawnienia umieszczania postów