Moim zdaniem, jesli chcesz sie bawic lampa i nie miec ograniczen to zainwestowac raz i dobrze. Canon 580 exII. Kupic jakis sensowny wyzwalacz radiowy. Zaden chinol.
Pamietaj: raz a dobrze.
Moim zdaniem, jesli chcesz sie bawic lampa i nie miec ograniczen to zainwestowac raz i dobrze. Canon 580 exII. Kupic jakis sensowny wyzwalacz radiowy. Zaden chinol.
Pamietaj: raz a dobrze.
pozdro.,
m.
ok, ale co to za firma "knighsow"? bo google/allegro nic nie wyrzucają :wink:
pewnie miałeś na myśli pixel knight z przeniesieniem ettl?
jak na ettl to nawet tanie zestawy (~400,-), tylko zawsze się zastanawiam, po co ettl w zastosowaniach typu strobist?
po prostu jak mam czas rozstawiać lampy, to mam też czas zastanowić się nad ich mocą i automatyka tu by raczej przeszkadzała... no ale nie wiem, nie znam się.
o, ciekawostka z opisu pixel knight tr-332:
dlaczego na liście nie ma np. 7D, 20D, 350D i 420EX???Lista kompatybilnych modeli aparatów:
* CANON 550D , 500D, 450D, 60D, 1000D, 400D, 5D, 1D, 50D, 40D, 30D
Lista kompatybilnych modeli lamp błyskowych:
* Lampy systemowe EOS: 580 EXII, 580EX, 430 EXII, 430EX, 270 EXII, 220 EXII![]()
pozdro.,
m.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tr332 wspólpracuje z 7D, wiem bo mam i działa...czy działa z 420EX, nie wiem...z niektórymi lampami np. Yongnuo 465 nie działa...też sprawdziłem.
Ostatnio edytowane przez Adso ; 17-01-2011 o 18:44 Powód: Automerged Doublepost
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
matko, chyba założę stowarzyszenie walki z podczerwienią
kolejny "fachowiec".
sorry, mellan, ale jaką podczerwienią???
błyskiem! - cały ETTL w canonie (u innych zresztą też) jest sterowany błyskiem lampy master.
pokaż mi nadajnik podczerwieni w 7D, 60D albo w 580EX.
nie ma.
w ST-E2 też nie ma.
albo w ogóle pokaż mi nadajnik IR o takiej mocy impulsowej, jaką daje palnik lampy błyskowej.
pozdro.,
m.