Pokaż wyniki od 1 do 10 z 130

Wątek: [test] MEGA TEST 50-tek 1.4 :)

Mieszany widok

Domyślnie C vs S

Ostra debata, która i tak nie wyłoni zwycięzcy, bo ilu użytkowników, tyle będzie opini.
    Canon vs Sigma. Napiszę od siebie kilka słów.
    Otórz ja zdecydowałem się na Sigmę 50mm f/1.4 bo wydała mi się znacznie lepszym wyjściem od Canona, nawet pomimo wyzszej ceny (choć zapłacilem 1500zł, sprowadzona z USA, więc niewiele więcej niż u nas stoi Canon). Co do gwarancji jak się przekonałem podczas kalibracji pod moje body 40D była ona bez problemu chonorowana przez serwis Sigmy w Gdyni. Owszem obiektyw kaprysił z ostrzeniem, ale odkąd wgrałem nowy firmware w puszkę nie mam z nim żadnych problemów.
    Akurat gabaryty i waga Sigmy mi nie przeszkadzają, lubię większy sprzęt, bo lepiej mi w łapach lezy . Na Canona nie zdecydowałem się także dlatego, że to po prostu stara konstrukcja i jakościowo wg mnie już odstaje, jak niektórzy powiedzieli jest przeciętny.
    Nikogo jednak nie przekonuję i nie zamierzam namawiać do niczego. Rozrzuty jakościowe w szkłach są ogromne i każdy musi poszukać tego co bedzie mu odpowiadać.
    Dziękuje .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateusz_s_p Zobacz posta
    (...)(choć zapłacilem 1500zł, sprowadzona z USA, więc niewiele więcej niż u nas stoi Canon). Co do gwarancji jak się przekonałem podczas kalibracji pod moje body 40D była ona bez problemu chonorowana przez serwis Sigmy w Gdyni.
    A to ciekawostka Chyba, że się rypnęli...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A to ciekawostka Chyba, że się rypnęli...
    Chyba się nie rypnęli, bo nawet do nich dzwoniłem czy uznają gwarancję . W każdym razie nie miałem z tym problemów. Dodam że obiektyw rejestrowałem w jakimś tam serwisie internetowym bo tego wymagała gwarancja.

Uprawnienia umieszczania postów