Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Sigma 17-70 czy 17-50

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomBlack Zobacz posta
    jakby nie patrzeć, to można by wziąć pod uwagę 17-40/4L też fajne szkło.
    Gdyby nie fakt, że zamiast 17mm jest 24mm - to bym także rozważył 24-105/4l IS - to też szkło warte uwagi.

Tak prawdę powiedziawszy szkieł jest multum - pozostaje poczytać testy przejrzeć kilka wątków na forum i wybrać. Ja aż tak bardzo szerokiego kąta nie potrzebują, ale 2tysiaki to max jaki będę w stanie wydać więc u mnie są dwaj konkurenci tamron 17-50/2.8vc lub 17-40L
    Fakt, faktem, że 2.8 i stabilizacja są mi bardzo potrzebne więc tami ++ ,ale L-ka jednak jest wytrzymała i lepiej zbudowana więc jakby nie patrzeć mam remis
    L-ka ma jeszcze jedna zalete - nic sie nie wysuwa, wiec zaden syf Ci sie nie dostanie do srodka. Kolejna - dosc dobrze trzyma cene. Bedziesz chcial kiedys zamienic na cos ze swiatlem 2.8 to stracisz moze 200-300zl.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Ola_1 Zobacz posta
    Tamron ma stale swiatlo i wlasciwie to przemawia bardzo na jego korzysc. Sigma niestety go nie ma...
    A znacie moze jakis inny model sigmy o podobnych parametrach, ale ze stalym swiatlem ;-)?
    A znamy. Google tez zna: http://www.sigma-sklep.pl/
    Pelna oferta obiektywow Sigmy. Mozna podejsc, przymierzyc, powybrzydzac.
    Ostatnio edytowane przez ozzman1 ; 30-12-2010 o 13:39 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów