Strona 323 z 484 PierwszyPierwszy ... 223273313321322323324325333373423 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 221 do 3 230 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Spoko. Może się stłuc przy pakowaniu przesyłki!
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoboD Zobacz posta
    Nie osądzam sprzedawcy, ale to aukcja większego ryzyka. Osobiście absolutnie nie wpłacałbym mu na konto gotówki. Tylko odbiór osobisty... wysłałem zresztą zapytanie czy takowy jest możliwy
    No i dostałem odpowiedź:

tylko wysylka kurierem
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja mam wrażenie że niektórzy przesadzają z poprawnością polityczną dotyczącą regulaminu Allegro .... sam kończyłem aukcje przed czasem, i mam gdzieś co kto o tym myśli nie podoba się wolna droga .... tym bardziej że sam serwis ma dość swobodne podejście do swoich własnych regulaminów, dopóki nie dojdzie do końca (umowa kupna) to mogę ze swoją własnością robić to co chcę i jak chcę .... faktycznie serwis na to zezwala ..... co najwyżej grożąc paluszkiem a i to bardzo niemrawo ....

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ja mam wrażenie że niektórzy przesadzają z poprawnością polityczną dotyczącą regulaminu Allegro .... sam kończyłem aukcje przed czasem, i mam gdzieś co kto o tym myśli nie podoba się wolna droga ....
    Złamanie regulaminu Allegro w tym zakresie to nie przestępstwo. Ja przyjąłem zasadę że nie odwołuje aukcji, w których ktoś już licytował. Nie lubię jak ktoś wycofuje moje oferty i sam chcę być fair wobec ludzi, którzy licytują u mnie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

sam kończyłem aukcje przed czasem, i mam gdzieś co kto o tym myśli nie podoba się wolna droga
    Mam nadzieję, że na Twoich aukcjach zaznaczasz, że nie traktujesz poważnie osób składających oferty? Tylko wtedy będą mogły zdecydować, czy np. chcą rezygnować z innych możliwości zakupu i ryzykować udział w aukcji,
    dopóki nie dojdzie do końca (umowa kupna) to mogę ze swoją własnością robić to co chcę i jak chcę
    Oczywiście, że możesz robić co chcesz ze swoją własnością. Nawet gdy Twoja aukcja zakończy się przekroczeniem minimum, czy kliknięciem "kup teraz", a kupujący przyjedzie z dużej odległości aby osobiście odebrać sprzęt to także wtedy możesz zrezygnować, czy to miałeś na myśli? Jeśli tak, to mamy inne podejście do aukcji.
    Kończę aukcje przed czasem, ale nie usuwam ofert. Jeśli bieżąca cena mi odpowiada (i jest powyżej minimum), to najwyższa oferta wygrywa i dokonujemy transakcji. Jeśli nie ma żadnych ofert, albo nie przekraczają minimum, to także nie mam żadnych zastrzeżeń do zamykania aukcji.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Złamanie regulaminu Allegro w tym zakresie to nie przestępstwo. Ja przyjąłem zasadę że nie odwołuje aukcji, w których ktoś już licytował. Nie lubię jak ktoś wycofuje moje oferty i sam chcę być fair wobec ludzi, którzy licytują u mnie.
    Dobra zasada.Ja też tego nie lubię.IMO żeby być w porządku należy uprzedzić o istnieniu takiej możliwości.Wtedy ci, którzy tego nie lubią mogą nie brać udziału w takiej aukcji.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Dobra zasada.Ja też tego nie lubię.IMO żeby być w porządku należy uprzedzić o istnieniu takiej możliwości.
    Napisałem to w "O mnie". Jeśli ktoś nie licytuje tylko obserwuje to wtedy trudno, jego problem bo zdarzają się sytuacje kiedy potencjalnemu kupującemu bardzo zależy na czasie i takim potrzebom też trzeba wyjść na przeciw.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Oczywiście, w treści aukcji jest informacja, że gdy cena przekroczy minimum aukcja może zostać zamknięta w każdej chwili.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

do momentu sprzedania przedmiotu, to jedynie "pertraktacje" które bywają zerwane z różnej strony i bez przyczyny, mało mnie interesuje że się ktoś podjarał że kupi za połowę ceny itp ... ja nie zwykłem się podniecać że zgłosiłem się do intrafnej aukcji dopuki jej nie wygram, a i to ostrożnie. polecam innym, naprawdę przywiązywanie takiej wagi do aukcji i wręcz swojego rodzaju przyrównywanie regulaminu do prawa jest co najmiej zabawne.

ps. co do poważnego traktowania to rozumiem że również nie fair jest się wycofywać jako licytujący a w prawie każdym przypadku ktoś prosi o wycofanie oferty ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Masz rację, zgodnie z regulaminem zawarcie umowy następuje w momencie zamknięcia aukcji (gdy cena jest powyżej minimum) lub w momencie potwierdzenia "kup teraz".
    Pamiętaj jednak o tym, że wystawiając przedmioty na allegro zgadzasz się na ich regulamin, także na punkt 6.9.
    Wycofanie oferty na prośbę kupującego to Twoje prawo, a nie obowiązek, i nie musisz się na to zgadzać.

Strona 323 z 484 PierwszyPierwszy ... 223273313321322323324325333373423 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów