Strona 313 z 484 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323363413 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 121 do 3 130 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Witam, większość postów związanych jest chyba
    z marzeniami z dzieciństwa ,
    " a jak będę duży to zostanę milicjantem/policjantem,
    i będę łapał przestępców"

a tu dalej nic z tego
    Pozdrawiam baracuda

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Zresztą jak spojrzałem tak na szybko to ceny ma chyba "normalne" - porównywalne z innymi.[/QUOTE]

To akurat nie jest argument :hipotetycznie gdyby miał to być "nieuczciwy" sprzedawca będzie mu łatwiej zrealizować zamówienia płatne przy odbiorze osobistym - kupi sprzęt w innym sklepie internetowym i sprzeda bez straty.
    Bardzo możliwe że mamy tutaj do czynienia z coraz popularniejszym procederem odsprzedaży konta Allegro . Pomimo wszystko nadal wydaje mi się "dziwne" że Allegrowicz który sprzedał ponad 200 przedmiotów na sumę ok 800zł nagle wystawia sprzęt warty ponad milion...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imichal Zobacz posta
    (...)
    BTW, zauważyliście że sprzedawcy allegro często kopiują zdjęcia innych użytkowników i wstawiają jako swoje ?
    (...)
    A może ci użytkownicy mają na tyle pojęcia jak zrobić takie zdjęcia i robią je sami a wyglądają tak samo.
    Oczywiście jestem przeciwnikiem oszustów na allegro, ale jak ja czasami coś sprzedawałem to tak robiłem. Podglądałem zdjęcia i robiłem je w ten sam sposób.

Domyślnie

Czy to jakiś żart?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1
    Ponad 200 pozytywów za sprzedaż...doładowań po 4zł , a tu nagle "bum" sprzęt za kilkaset tys. zł . W tym takie kwiatki jak Nikon D700 ( czyli FF) w zestawie z cropowym obiektywem 18-105 , wprawdzie istniej możliwość odbioru osobistego ale...
    moze złupał tira z aparatami
    okradl magazyn fotojokera
    albo niechcaco ktos mu wyslal kontener z aparatami
    daje 3 dni
    zablokuja konto a dlaczego konkurecja go zniszczy

Dopiero zaczyna Awatar rzewus
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Ostatnio udało mi się wygrać taką aukcję.
    Nowym nabytkiem cieszyłem się tylko chwilę, bo kilka minut po zakończeniu aukcji otrzymałem maila takiej treści:
    Witam
    zaszla pomyłka, aukcja zostala zakonczona przed czasem i zostaly odwolane oferty.
    aukcja jest nieaktualna
    przepraszam za zamieszanie i
    zapraszam na pozostale aukcje
    (szczyt bezczelności)

Napisałem co o tym myślę i otrzymałem taką odpowiedź:
    Szanowny Panie,
    to jest istna pomyłka i niestety tak głupio wyszło.
    Ze względu na bardzo duże zainteresowanie obiektywem, dostaliśmy ofertę nie do odrzucenia i został sprzedany dzisiaj po za allegro.

Co byście zrobili będąc w takiej sytuacji?
    Olałem sprawę, ale ciekaw jestem Waszych opinii.

Pozdro!

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzewus Zobacz posta
    Ostatnio udało mi się wygrać taką aukcję.
    Nowym nabytkiem cieszyłem się tylko chwilę, bo kilka minut po zakończeniu aukcji otrzymałem maila takiej treści:
    Witam
    zaszla pomyłka, aukcja zostala zakonczona przed czasem i zostaly odwolane oferty.
    aukcja jest nieaktualna
    przepraszam za zamieszanie i
    zapraszam na pozostale aukcje
    (szczyt bezczelności)

Napisałem co o tym myślę i otrzymałem taką odpowiedź:
    Szanowny Panie,
    to jest istna pomyłka i niestety tak głupio wyszło.
    Ze względu na bardzo duże zainteresowanie obiektywem, dostaliśmy ofertę nie do odrzucenia i został sprzedany dzisiaj po za allegro.

Co byście zrobili będąc w takiej sytuacji?
    Olałem sprawę, ale ciekaw jestem Waszych opinii.

Pozdro!
    Zglos sprawe do Allegro.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Takich krętaczy należy tępić!

Domyślnie

Również zgłosiłbym na allegro, gdyby mnie przytrafiła się taka sytuacja.

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Mi sie przydarzyła taka sytuacja:

Kupilem na licytacji body 1d mark II.

link: http://allegro.pl/canon-1d-mark-ii-4...289113933.html

Przelalem sprzedajacemu ( pateb ) pieniadze i nastepnego dnia mial nadac paczke. Wieczorem napisal do mnie maila:

cyt. " Nie mam dla Pana dobrej wiadomości. Otóż przed spakowaniem chciałem jeszcze sprawdzić aparat i okazało się, że lustro nie wraca po zrobieniu zdjęcia..., ustawiłem w trybie M czas 1/60, czyszczenie matrycy naturalnie wyłączone, ale mimo wszystko lustro nie wraca nawet po wyłączeniu aparatu, trzeba wyciągnąć baterię. Nie mam pojęcia kiedy, jak i dlaczego to się stało, aparat leżał cały czas w szafce. Aparat oddam do serwisu, pieniądze zwrócę jutro."

Mysle sobie, ale niefart, jednak dobrze ze gosc sprawdzil to przed wysylka. Nastepnego dnia probowalem sie do goscia dodzwonic - kazdy moj tel odrzucal. Na szczescie pieniadze zwrocil i na tym powinna sie historia zakonczyc

Kilka dni pozniej puszka pojawila sie w ogloszeniach na forum juz za wyzsza kwote - 3 tys. Sprawe opisalem allegro, bo w międzyczasie sprzedajacy zwrocil sie o zwrot prowizji (na bezczela).

Słowo o body: jest bardzo charakterystyczne - ma dosc mocno wytarte okolice uszek do mocowania paska i wiele innych rys na pryzmacie itd.

Teraz puszka zostala znowu wystawiona na allegro - tym razem za wyzsza kwote, przez "innego" sprzedającego " znaczenie" a wszystkie charakterystyczne obdrapania zostaly zamalowane markerem/farba O pobycie w serwise i felernym lustrze nie ma slowa.

link: http://allegro.pl/show_item.php?item=1346474018

Napisalem sprzedajacemu uszczypliwego maila i postanowilem opisac sprawe na forum, bo moze ktos kto bedzie zainteresowany kupnem zastanowi sie czy warto.
    Nie twierdze ze sprzedajacy sprzedaje niesprawne body, bo znam historie aparatu - zostal kupiony od jednego z naszych forumowiczow i oprocz w/w zadrapan nic mu nie dolegalo. Radze jednak przed finalizacja osobiscie przetestowac body, bo zycie potrafi platac figle

Teraz ciesze sie, ze sytuacja sie tak potoczyla, bo udalo mi sie kupic od uczciwej osoby 1d mark II N z bardzo malym przebiegiem

pozdrawiam

Strona 313 z 484 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323363413 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów