Strona 423 z 484 PierwszyPierwszy ... 323373413421422423424425433473 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 221 do 4 230 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    spotkałem się z przypadkiem że odbiór osobisty w sklepie (akcesoria gsm) był płatny +3zł
    Często tak naciągają, przykład:
    "Odbiór w salonie dodatkowo tylko 10 PLN!"
    http://allegro.pl/canon-obiektyw-ef-...848976460.html

Swoją drogą znajomy miał ostatnio ciekawą sytuację...
    Ostatnio zrobiła się moda na jakieś chińskie zegarki żelowe wśród młodzieży. Na allegro.pl chodzą po kilka zł, na jednej z aukcji jedyna możliwość wysyłki to paczka prio za 10zł. Dokładnie było napisane "wysyłka zegarka to jedyne 10zł". Kumpel jako wrodzony handlarz zamówił 40 sztuk. Zdziwił się lekko jak za wysyłkę allegrowicz zawołał 400zł, oczywiście zegarki byłyby wysłane w jednej paczce (!), choć 1szt. tego chińskiego szajsu waży niewiele więcej niż paczka zapałek.

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kajtek19891 Zobacz posta
    Wdziałeś zdjęcia tego salonu, to jak zwiedzanie muzeum. Za popatrzenie na towar w realu trzeba zapłacić.
    Przy wejściu na stołeczku pewnie siedzi ochrona, a po sklepie pewnie oprowadza kustosz. Ciekawe czy klientom z ulicy tez 10 zł doliczają
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kajtek19891 Zobacz posta

Swoją drogą znajomy miał ostatnio ciekawą sytuację...
    Ostatnio zrobiła się moda na jakieś chińskie zegarki żelowe wśród młodzieży. Na allegro.pl chodzą po kilka zł, na jednej z aukcji jedyna możliwość wysyłki to paczka prio za 10zł. Dokładnie było napisane "wysyłka zegarka to jedyne 10zł". Kumpel jako wrodzony handlarz zamówił 40 sztuk. Zdziwił się lekko jak za wysyłkę allegrowicz zawołał 400zł, oczywiście zegarki byłyby wysłane w jednej paczce (!), choć 1szt. tego chińskiego szajsu waży niewiele więcej niż paczka zapałek.
    z przerzucaniem ceny towaru do kosztów przesyłki to już IMHO stary numer, trzeba uważać, ja zawsze w takim przypadku przed zakupem, jesli są watpliwości dopytuje sprzedawcę mailowo, ucziciwy sprzdawcy często piszą, że np. przuy zakupoie kilku sztuk towaru, nawet na różnych aukcjach jest jeden koszt przesyłki, ale nie wszyscy są uczciwi

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    ucziciwy sprzdawcy często piszą, że np. przuy zakupoie kilku sztuk towaru, nawet na różnych aukcjach jest jeden koszt przesyłki, ale nie wszyscy są uczciwi
    W życiu by mi nie przyszło do głowy żeby o czymś tak oczywistym pisać...
    Jedynym wytłumaczeniem wyższej ceny przy zakupie kilku przedmiotów na raz jest przekroczenie gabarytów/wagi przesyłki standardowej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W życiu by mi nie przyszło do głowy żeby o czymś tak oczywistym pisać...
    Jedynym wytłumaczeniem wyższej ceny przy zakupie kilku przedmiotów na raz jest przekroczenie gabarytów/wagi przesyłki standardowej.
    Dokładnie ! Czasem też jest właśnie info o ewentualnych ograniczeniach wagowych, czy tym podobnych, ale tak czy owak jest to klarownie opisane

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    No skoro koniec końców dowiedziałem się że gość pracuje jako pośrednik w firmie to chyba dla pozorów i dla uniknięcia odpowiedzialności wystawia to jako osoba fizyczna. Lecz naprawdę wyszło z tego że sprzedaje to firma - więc podmiot gospodarczy. No cóż zobaczymy co z tego wyniknie.
    Co wynikło?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sprawa trafi na policję. Tylko tyle mogę powiedzieć. Na więcej w obecnej chwili nie mam siły. Okazało się że właściciel aparatu wstrzymał wysyłkę paczki, gdyż nie trafił do niego przelew od sprzedawcy z Allegro. Dlatego zostaję z ręką w nocniku. Poinformowałem sprzedawcę że zgłaszam sprawę na policję. Próbował mnie namówić żebym tego nie robił. Jednak nie mam innego wyjścia i trzeba iść i wszystko zgłosić. A następnie czekać do miesiąca na informację o decyzji policji w tej sprawie.
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

nie daj się urabiać kłamstwami - zgłaszaj jak najszybciej... jakby zwrócił kasę - możesz wycofać bez jakichkolwiek konsekwencji

Allegro powiadom o samym fakcie złożenia pisemnego zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa - nie czekaj na pismo z Policji , w korespondencji do Allegro powołuj się na numer sprawy z Policji
    Ostatnio edytowane przez Em Es ; 03-10-2011 o 22:48

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    nie daj się urabiać kłamstwami - zgłaszaj jak najszybciej... jakby zwrócił kasę - możesz wycofać bez jakichkolwiek konsekwencji

Allegro powiadom o samym fakcie złożenia pisemnego zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa - nie czekaj na pismo z Policji , w korespondencji do Allegro powołuj się na numer sprawy z Policji
    Na numer zgłoszenia , numer sprawy zostaje nadany po wszczęciu postępowania (mają zdaje się na "to" 30dni czasu)

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

pewnie jest tak jak piszesz - w każdym razie na jakiś tam numer policyjny

Strona 423 z 484 PierwszyPierwszy ... 323373413421422423424425433473 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów