Sprawdzali numery seryjne obiektywów i body. Nie interesowała ich firma.
Sprawdzali numery seryjne obiektywów i body. Nie interesowała ich firma.
Numery seryjne? cóż ok. Dzięki za info. Ja jutro zamawiam więc mam nadzieję, że też wszystko będzie ok. Powiedz mi czy zwracali jakąś szczególną uwagę na miejsce wykonywanej działalności. U nas chwilowo przynajmniej jesazcze w tym roku będzie w domu.
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
Siedzibą mojej firmy też jest miejsce zamieszkania. Nie stanowi to problemu dla UP.
w Kielcach na kontroli nawet nie sprawdzali czy sprzęt jest ten sam itp. zapowiedzieli się telefonicznie, przyszli z wypisanym protokołem - od wejścia do wyjścia zajęło im to może ze 3 minuty.. kolegę z kolei wezwali do siebie bo daleko by mieli żeby dojechać.. wszystko zależy od urzędnika - podejrzewam że niektórzy wolą się nie wychylać bo jak podpiszą że jest ok bez wnikania to koniec sprawy i mają z głowy, a jakby tak coś wyszło nie tak to ile dodatkowej roboty![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
U mnie na szkoleniu panie z UP mówiły, że kontrole odywają się w siedzibie firmy. Trzeba mieć wtedy cały zakupiony sprzęt za pieniądze z dotacji. Kolega który z dotacji chciał kupić radiolinię montowaną na maszcie na dachu jakiegoś budynku spytał jak to w jego przypadku będzie bo będzie musiał wszystko zdemontować przy okazji pozbawiając odbioróców dostępu do internetu a potem wszystko montować od początku. Panie stwierdziły, że nie ma wyjątków od tego postępowania...
Coż i w takim razie co PUP to inne zasady, u nas miały być szkolenia a żadnych nie było![]()
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
u nas szkoleń miało nie być, a podobno były...
Husky, historia Twojego kolegi tylko do tv się nadaje :P
Fotograf platoniczny
Dyskutować to możemy sobie tutaj ale gdy starasz się o 18 500,00zł to ...
Panie nie wiedzaiały co to jest radiolinia i jak to wygląda. Śmieliśmy się , że postawi w pokoju karton z napisem Radiolinia i przejdzie kontrolę![]()
W Łodzi póki co jeszcze pieniążki są. Składałem wniosek 9 listopada odpowiedź dostałem w 2,5 tyg. Oczywiście pozytywną. Nawet podwyższyli kwotę o 60 pln względem ostatniego kwartału. Jedyne ograniczenie w lodzi to wiek poniżej 30 lat i ukończony w tym lub poprzednim roku kurs z zakresu prowadzenia własnej działalności.