U mnie się nie upominają, ale w umowie jest zapis, że to ja jestem zobowiązany do:
- rozliczenia dotacji do 60 dni od startu działalności;
- doniesienia do 30 dni od startu działalności wpisu do EDG i zaświadczenia z US, że jestem płatnikiem podatku dochodowego;
- doniesienia zaświadczenia o prowadzeniu działalności z UM i US, do 30 dni po roku od rozpoczęcia działalności.
... i to bez dodatkowych upomnień z ich strony.
W przeciwnym wypadku mogą odebrać pieniądze...
Nie masz takich zapisków w umowie?
w zasadzie nie mam napisane do kiedy mam przedstawić papier że prowadziłem ten rok
"... do dnia roku ... " taki wlepek w sumie dziwnie napisany bez konkretów , jakby zapomnieli wpisać , poza tym wiem że jak coś przysyłają papierek o stawieniu się do rozliczenia a tu cisza od czerwca
no comment...
nieźle... czyli po prostu jak się upomną, to im doniesiesz.
W moim PUP-ie widocznie nie chce im się wydzwaniać i wysyłać pism, więc wszystko wcześniej opisali w umowie.
witam
podepne sie pod temat , jest on zwiazany z UP ale troche z innej beczki
Jestem obecnie zarejestrowany w UP , zerkam sobie na szkolenia, i z grupowych interesuje mnie grafika, ale jest tez opcja " szkolenia indywidualne "
Czy składał ktoś taki wniosek na szkolenia , kursy zwiazane z fotografią?
Jest tez opcja "studia podypolomowe" i tez mnie zastanawia czy jest szansa powiazac to z kierunkiem zwiazanym z fotografia lub grafika, jesli ktos ma takie doswiasczenia to bylbym wdzieczny za informacje
a ja dzis mialem kontrole z urzedu pracy - panie sprawdzily czy oplacam skladki zus, czy posiadam zakupiony sprzet i czy jest zgodny ze specyfikacja podana we wniosku. oczywiscie wszystko wypadlo perfekcyjnie![]()
no od tak z #^2$^ to oni sobie przyjść nie mogą , to nie policja
no comment...
Tak, kontrola byla zapowiedziana w piatek - w zasadzie to zapytano mnie, czy pasuje mi poniedzialek o 10, czy moze jakis inny termin. Wszystko na luzie - moze dlatego ze dotacje bralem po to aby na prawde rozwinac dzialanosc, a nie kombinowac?![]()
jak wcześniej pisałem - kontrola musi być, pewnie protokół był już spisany.. wykrycie jakiś nieprawidłowości nie leży w interesie urzędu.. bo wtedy robią się problemy, dodatkowo mnóstwo papierów, zwrot kasy z którym może być dodatkowy problem, tłumaczenie się przed przełożonymi i województwem z "braku nadzoru".. więc lepiej żeby wszystko było ok..
to nie US że musi coś znaleźć bo ma prowizję od mandatu![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|