Strona 136 z 152 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    U mnie na szkoleniu panie z UP mówiły, że kontrole odywają się w siedzibie firmy. Trzeba mieć wtedy cały zakupiony sprzęt za pieniądze z dotacji. Kolega który z dotacji chciał kupić radiolinię montowaną na maszcie na dachu jakiegoś budynku spytał jak to w jego przypadku będzie bo będzie musiał wszystko zdemontować przy okazji pozbawiając odbioróców dostępu do internetu a potem wszystko montować od początku. Panie stwierdziły, że nie ma wyjątków od tego postępowania...
    Te panie pitolą jedno a w rezultacie jest inaczej zazwyczaj ;]

Ciągnę już 18 miesiąc , do tej pory urząd nie upomniał się o rozliczenie zakupów sic! , na dodatek kontroli też nie chcą robić.
    no comment...

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Te panie pitolą jedno a w rezultacie jest inaczej zazwyczaj ;]

Ciągnę już 18 miesiąc , do tej pory urząd nie upomniał się o rozliczenie zakupów sic! , na dodatek kontroli też nie chcą robić.
    U mnie się nie upominają, ale w umowie jest zapis, że to ja jestem zobowiązany do:
    - rozliczenia dotacji do 60 dni od startu działalności;
    - doniesienia do 30 dni od startu działalności wpisu do EDG i zaświadczenia z US, że jestem płatnikiem podatku dochodowego;
    - doniesienia zaświadczenia o prowadzeniu działalności z UM i US, do 30 dni po roku od rozpoczęcia działalności.

... i to bez dodatkowych upomnień z ich strony.

W przeciwnym wypadku mogą odebrać pieniądze...

Nie masz takich zapisków w umowie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

w zasadzie nie mam napisane do kiedy mam przedstawić papier że prowadziłem ten rok

"... do dnia roku ... " taki wlepek w sumie dziwnie napisany bez konkretów , jakby zapomnieli wpisać , poza tym wiem że jak coś przysyłają papierek o stawieniu się do rozliczenia a tu cisza od czerwca
    no comment...

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

nieźle... czyli po prostu jak się upomną, to im doniesiesz.

W moim PUP-ie widocznie nie chce im się wydzwaniać i wysyłać pism, więc wszystko wcześniej opisali w umowie.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

witam

podepne sie pod temat , jest on zwiazany z UP ale troche z innej beczki

Jestem obecnie zarejestrowany w UP , zerkam sobie na szkolenia, i z grupowych interesuje mnie grafika, ale jest tez opcja " szkolenia indywidualne "

Czy składał ktoś taki wniosek na szkolenia , kursy zwiazane z fotografią?

Jest tez opcja "studia podypolomowe" i tez mnie zastanawia czy jest szansa powiazac to z kierunkiem zwiazanym z fotografia lub grafika, jesli ktos ma takie doswiasczenia to bylbym wdzieczny za informacje

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a ja dzis mialem kontrole z urzedu pracy - panie sprawdzily czy oplacam skladki zus, czy posiadam zakupiony sprzet i czy jest zgodny ze specyfikacja podana we wniosku. oczywiscie wszystko wypadlo perfekcyjnie

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

A zapowiedziana?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no od tak z #^2$^ to oni sobie przyjść nie mogą , to nie policja
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tak, kontrola byla zapowiedziana w piatek - w zasadzie to zapytano mnie, czy pasuje mi poniedzialek o 10, czy moze jakis inny termin. Wszystko na luzie - moze dlatego ze dotacje bralem po to aby na prawde rozwinac dzialanosc, a nie kombinowac?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

jak wcześniej pisałem - kontrola musi być, pewnie protokół był już spisany.. wykrycie jakiś nieprawidłowości nie leży w interesie urzędu.. bo wtedy robią się problemy, dodatkowo mnóstwo papierów, zwrot kasy z którym może być dodatkowy problem, tłumaczenie się przed przełożonymi i województwem z "braku nadzoru".. więc lepiej żeby wszystko było ok..
    to nie US że musi coś znaleźć bo ma prowizję od mandatu
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 136 z 152 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów