Taka mała wstawka, niedługo powinna być większa.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem 20mm do systemu NX.
Szkiełko jest minimalnie większe do 30mm, szkoda że ciemniejsze bo start jest od f/2.8
Wykonanie moim zdaniem rewelacja, metalowy bagnet, filtry 43mm, kąt 70 stopni, ostrzenie papierowo 17 cm, ale moim zdaniem 14-15cm. W porównaniu do reszty szkieł, pierścień ostrzenia działa bajkowo - czuć w końcu opór przy nastawianiu. iFn działaale mi jakoś łatwiej w NX10 operować przyciskami na obudowie aparatu, jeden problem w tym, że w NX przycisk iFn lekko chowa się pod osłonę lampy błyskowej.
Kilka fotek:
protection by Daniel*1977, on Flickr
fabric by Daniel*1977, on Flickr
screw by Daniel*1977, on Flickr
AUSTRIA by Daniel*1977, on Flickr
O by Daniel*1977, on Flickr
towel by Daniel*1977, on Flickr
small knot by Daniel*1977, on Flickr
Tu sam bohater:
http://img560.imageshack.us/slidesho...676973w79.smil
No cóż, pozostaje tylko poczekać na dostępność i cenę w PL.
Wiadomo może coś o Samsung Raw Converter 4 pod win? Strona samsungimaging.com coś cienko u mnie chodzi.
C-F-K - forever
Najłatwiej obejść problemy od razu kierując się na Support - prawy górny róg
A tu proszę SRW 4:
http://rapidshare.com/files/43067508...onverter_4.zip
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przyznam, że 30mm jest ********y, ale chyba zejdę z 30 na 20![]()
Ja jeszcze czekam na prawdziwe makro!!!!
Ostatnio edytowane przez Daniel*1977 ; 13-11-2010 o 22:34 Powód: Automerged Doublepost
_
Wszystko fajnie tylko gdzie te samsungowe szkiełka można kupić?
Samego body nie da się zakupic w PL nowego, zatem jaka jest możliwość dowolnej konfiguracji zestawu pod swoje potrzeby???
30mm widuję na allegro - rzekomo nówki, ale chyba poza głównym kanałem dystrybucji sprzedawane? Nie wiem jak z gwarancją?
Co z tego, że szkło jest '********e" skoro dostępne dla... jednejosoby?
Wiadomo chociaż jaka jest cena 'sugerowana" w PL?
Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!