Strona 23 z 99 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 983

Wątek: Samsung NX

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Przed wejściem w system NX powstrzymuje mnie jednak brak UWA (zarówno w aktualnej ofercie jak i planach na 2011 rok).
    Nikt nie ma nawet w (oficjalnych) planach UWA oprócz m/43 oczywiście (7-14, 9-18).
    16/24mm w NX jest zapowiedziane na 2011r., co imho jest mega agresywnym budowaniem systemu.
    Jak potrzebujesz UWA to albo Panas 7-14 albo cokolwiek pod Sigmę 8-16.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nikt nie ma nawet w (oficjalnych) planach UWA oprócz m/43 oczywiście (7-14, 9-18).
    16/24mm w NX jest zapowiedziane na 2011r., co imho jest mega agresywnym budowaniem systemu.
    Jak potrzebujesz UWA to albo Panas 7-14 albo cokolwiek pod Sigmę 8-16.
    ... kup se UWA a system urośnie do wielkości małych dslr'ów (o ile nie do wielkości piątki z 16-35)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu

Domyślnie

Zanussi, oly pokazał swoim m.zuiko 9-18, że da się zrobić bardzo małe i bardzo lekkie UWA. Samsung też pokazał, że małego zooma umie zrobić (20-50mm). Ale mi by wystarczył naleśnik o kącie widzenia >=100 stopni i świetle f4.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Myślę że się doczekamy. Koreańczyki nie są kretynami, i nie stworzyli nowego systemu tylko dla prania szemranej gotówki

Poza tym..

Skoro samyang już tu jest, może niedługo dostaniesz fisha z mocowaniem pod NX?
    Będziesz miał wtedy nExtremely UWA
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

jasne że Samsung wypuści jakieś fajne szkła - przecież każdy dodatkowy obiektyw na rynku to co najmniej jeden więcej sprzedany aparat

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    [...]Skoro samyang już tu jest, może niedługo dostaniesz fisha z mocowaniem pod NX?
    Będziesz miał wtedy nExtremely UWA
    Samyangi z bagnetem NX już są http://www.optyczne.pl/3372-nowo%C5%...amsung_NX.html
    Niemniej uważam, że siłą bezlusterkowców są małe rozmiary w połączeniu z przyzwoitym obrazkiem z naleśników. Mocowanie większych obiektywów ma sens jedynie dla userów dla których jest to jedyna puszeczka.
    Czekam na 20/2.8 na alle ;-)
    C-F-K - forever

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

u mnie 30/2 sprawdza się wyśmienicie - od pełnej dziury rysuje bardzo dobrze - wystarczająco dobrze na moje dość wyśrubowane oczekiwania (ach ta 135/2 od Canona - to jest mój wzór ostrości od pełnej dziury )

Domyślnie

Witam,

Jeśli chodzi o super szeroki kąt widzenia, to według mnie Samyang rozwiązuje tylko problem braku rybiego oka. W przypadku normalnego UWA najszersze co można podłączyć to Samyang 14mm f/2.8 który na cropie nie jest już taki super szeroki, a poza tym jest dość spory.

Gdzieś obiło mi się o uszy, że Tamron interesuje się robieniem obiektywów pod NX-a. Może wypuści coś ciekawego. Ale i na to będzie trzeba trochę poczekać.

Przy okazji, czy istnieje jakaś alternatywa dla lampy Samsung SEF-42A? Wydaje mi się, że jej cena jest dość mocno przesadzona (775 zł). A jeśli się nie mylę to jest ona na poziomie lampy Nissin Di622 kosztującej poniżej 400zł.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    [...]Przy okazji, czy istnieje jakaś alternatywa dla lampy Samsung SEF-42A? Wydaje mi się, że jej cena jest dość mocno przesadzona (775 zł). A jeśli się nie mylę to jest ona na poziomie lampy Nissin Di622 kosztującej poniżej 400zł.
    Alternatywą jest wyzwalanie radiowe jakiejkolwiek lampy współpracującej z danym wyzwalaczem.
    C-F-K - forever

Coś już napisał
    Miasto
    Parzniew

Domyślnie

Mam nadzieję, że wzrok mnie nie myli
    Obiektywy w środkowym rzędzie już są. Interesująco wygląda rządek z lewej strony.

Mogą to być oczywiście atrapy, lub stare obiektywy "Samsunga" do GXów.

Strona 23 z 99 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów