Mi się biżuteria z kolorem jednak kojarzy (jaki to metal, jakie kamienie itd), tak więc czarnobiel z takiego wydarzenia uznaję za przegraną walkę z balansem bieli.
Mi się biżuteria z kolorem jednak kojarzy (jaki to metal, jakie kamienie itd), tak więc czarnobiel z takiego wydarzenia uznaję za przegraną walkę z balansem bieli.
Które zdjęcie wrzucić w kolorze?
Te, na których jest widoczna biżuteria. No chyba że nie o biżuterię w Twoim reportażu chodzi, ale wtedy powiedziałbym, że dziwne miejsce/okazję do ćwiczenia reportażu wybrałeś.
Skupiałem się na ludziach, ich pracy, a nie nad efektami. Wywołałem ze 60 zdjęć w kolorze, ale mi nie pasowało, za duży chaos kolorystyczny, BW poprawiło odbiór i tak też zostanie.
w reportażu chodzi o LUDZI a nie o biżuterię - to nie jest katalog z produktem, tylko reportaż fotograficzny. - takie moje skromne zdanie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to znaczy chciałem powiedzieć, że BW jak najbardziej OK.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 27-10-2010 o 13:28 Powód: Automerged Doublepost
Nudne 331 z balansem bieli na światła z latarń : TU (WB : 2200/+13)
A biżuterii nie chce mi się robić, bo serio wygląda lepiej w BW. Chyba że podasz mi ze 2-3 numery fot, które chcesz zobaczyć w kolorze.
Monika B. przeszła bez echa?
Nie podoba mi się konwersja do BW. Jakoś brakuje klimatu. Myślę że powinieneś nad tym popracować. Niektóre kadry bardzo fajne
Monika bez echa, bo nie do końca naturalnie wygląda na tym zdjęciu.
Ostatnio edytowane przez allxages ; 27-10-2010 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost
Nigdy BW poza szczególnymi przypadkami repo, street i portretu, ale tego "prawdziwego portretu", a nie tego, którego większość ludzi w dziale Człowiek/Portret uprawia.
Mi się nie wydaje aż taki zwykły, no ale jak tak mówisz...
A ten, zwyklejszy czy już lepiej? :
363.