Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Lustro do krajobrazu - co kupić?

Domyślnie

Samek:
    rozwazam ta puszke, droga ale to juz jest polka... co do posiadania 14mm u mnie jest odwrotnie, nie rozumiem tego nie miec dlatego szklo musialbym inne...

MariuszJ:
    Mozesz uzasadnic dlaczego 16-35VR?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Weź 5D Mark II z 24-105... Np należę do tych, którzy przy krajobrazie kompletnie nie rozumieją potrzeby posiadania 14mm na tzw. FF.
    Jako jeszcze niedawny użytkownik 24-105, WYBITNEGO obiektywu uniwersalnego nie tylko w systemie Canona, uważam że mówienie o jego szerokim kącie w kontekście cytuję z pierwszego posta "nieskazitelnej jakości i jeszcze raz jakości" jest grubym nadużyciem.

Cytat Zamieszczone przez DarekZ Zobacz posta
    Mozesz uzasadnic dlaczego 16-35VR?
    Ostrość ogólna, jakość brzegów i rogów, niekrytyczne światło f4 vs 2.8, stabilizacja ratująca dupsko kiedy pojawiła się tak ulotna chwila że statywu nijak się zdąży rozłożyć.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Wola Filipowska

Domyślnie

...co do posiadania 14mm u mnie jest odwrotnie, nie rozumiem tego nie miec
    Hmm - no to nie rozumiem
    Aż 3,5 roku robiłeś zdjęcia mając tylko 18mm na APSC? Czy może czegoś nie wychwyciłem jeżeli chodzi o Twój sprzęt?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wie czego mu brakuje, ma jasno określone potrzeby czy to źle? Może to nieco inne pytanie niż większość na forum typu "nie wiem czego mi brakuje, nie wiem czego potrzebuję, nie wiem czego chcę ale mam do wydania 10tys.zł, poradźcie co kupić" ale jest to jedno z niewielu sensownych pytań gdzie autor jasno określa swoje potrzeby i wie czego mu brakuje.

Miasto
    Wola Filipowska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Wie czego mu brakuje, ma jasno określone potrzeby czy to źle? Może to nieco inne pytanie niż większość na forum typu "nie wiem czego mi brakuje, nie wiem czego potrzebuję, nie wiem czego chcę ale mam do wydania 10tys.zł, poradźcie co kupić" ale jest to jedno z niewielu sensownych pytań gdzie autor jasno określa swoje potrzeby i wie czego mu brakuje.
    Masz rację. Przepraszam za niepotrzebne wtrącenie.

Domyślnie

MariuszJ:
    dzieki, argumenty mocne.

Samek:
    dobrze rozumiesz, ale u kazdego w zyciu pojawia sie niemoc, niemoc ktora hamuje wszystkie twoje wizje i plany, nazywa sie zona

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Uważaj bo żona może czytać to forum

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Uważaj bo żona może czytać to forum
    Powiało grozą...
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

MariuszJ:
    najtansza pelna puszka D700 + 16-35VR to daje razem 11,5 tys, za duzo... czuje niemoc...
    Bede sie musial mocno zastanowic, bo na obie rzeczy naraz mnie nie stac, poogladalem sobie troche i widze ze szklo dobre, ale na moim starym DX daje 24 mm co prawda to i tak o 7 stopni wiecej niz mam teraz ale to jednak niewiele...) , zas inwestowanie w drogie nikkory do niepelnej klatki to raczej bez sensu.
    Nic, mam o czym myslec.
    Pozdrawiam

Miasto
    Łódź

Domyślnie

MariuszJ:
    najtansza pelna puszka D700 + 16-35VR to daje razem 11,5 tys, za duzo... czuje niemoc...
    Bede sie musial mocno zastanowic, bo na obie rzeczy naraz mnie nie stac, poogladalem sobie troche i widze ze szklo dobre, ale na moim starym DX daje 24 mm co prawda to i tak o 7 stopni wiecej niz mam teraz ale to jednak niewiele...) , zas inwestowanie w drogie nikkory do niepelnej klatki to raczej bez sensu.
    Nic, mam o czym myslec.
    Pozdrawiam
    Jeżeli rozpatrujesz sprzęt używany, to niezajeżdżone D700 możesz dostać za około 5500-6000 zł. Niestety, rynek wtórny na 16-35VR jeszcze nie istnieje, nowy kosztuje 3700 zł.

Na przeczekanie proponuję używane 5d + 17-40, które odsprzedasz bez dużej straty. Alternatywnie, jeżeli będziesz się w Nikonie jakoś osadzał, D90+N16-85, w charakterze tymczasowego zestawu podstawowego a późniejszego backupu/zestawu wakacyjnego.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów