Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Lustro do krajobrazu - co kupić?

Mieszany widok

Domyślnie Lustro do krajobrazu - co kupić?

Witam wszystkich na forum.

Moje pytanie jak w temacie, chciałbym kupić lustro głównie do krajobrazu. Zależy mi przede wszystkim na jakości. Do tej pory zdjęcia robiłem zestawem KITowym, teraz już 3,5-letnim. Moje zdjęcia do zobaczenia na http://www.zasadzki.com/
    to tak dla podglądu co lubię pstrykać i jak.
    Kasa do przeznaczenia, do końca nie wiem tak naprawdę, nie jest ona głównym wyznacznikiem, powiedzmy zamknijmy się w 10 tys. ze szkłem. Ale to już naprawdę max.
    Zależy mi przede wszystkim na nieskazitelnej jakości i jeszcze raz jakości, coś jak fotki Marca Adamusa
    Wycieczki na temat photoshopa i obróbki niepotrzebne. Skupmy się na temacie.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
    Darek

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

14-24 z pasującą do niego puszką.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    W używkach zmieścisz się w 10000 zł.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-10-2010 o 22:58 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Łódź

Domyślnie

.
    http://pixel-peeper.com/lenses/?lens=13016
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mariusz, stajesz się monotematyczny To forum CB, ludzie chcą sie dowiedzieć, jakiego Canona kupić, a ty ciągle ten Nikon i Nikon
    Ok. Proponuj więc coś z Canona.

Widzisz jakiś inny sposób, żeby coś się ruszyło?
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-10-2010 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Mariusz, stajesz się monotematyczny To forum CB, ludzie chcą sie dowiedzieć, jakiego Canona kupić, a ty ciągle ten Nikon i Nikon
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Nikkor 14-24 jest fajny, ale nie doczepisz do niego tak łatwo filtrów więc do landszaftu raczej średni.
    O ile połówkowe jakoś można (przez mocowania dostępne w adoramie) to z polarem już "ni dy rydy"
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    Nikkor 14-24 jest fajny, ale nie doczepisz do niego tak łatwo filtrów więc do landszaftu raczej średni.
    O ile połówkowe jakoś można (przez mocowania dostępne w adoramie) to z polarem już "ni dy rydy"
    Polar na takim kącie to sprawa dość kontrowersyjna, więc brak możliwości jego stosowania nie jest aż tak krytyczny.

Jak to dobrze że Canon nie robi takich obiektywów, nie ma problemów - tylko wybierać, wybierać, wybierać...
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Polar na takim kącie to sprawa dość kontrowersyjna, więc brak możliwości jego stosowania nie jest aż tak krytyczny.

Jak to dobrze że Canon nie robi takich obiektywów, nie ma problemów - tylko wybierać, wybierać, wybierać...
    Widzę że masz mocno wyrobione zdanie o canonie jednak to forum tego producenta, nie mam zamiaru prowadzić z nikim wojenki systemowej do której coraz częściej chyba dążysz.

Ja akurat stosuję polar do ożywienia kolorów tego co na ziemi, a nie do ściemnienia nieba, do tego lepsza będzie szara połówka. Obie te możliwości w nikkorze 14-24 są praktycznie niemożliwe. Pomijając już cenę tego szkła.

Stosowanie polara na 14mm do nieba jest faktycznie nierozsądne, bo efekt nierównomierności polaryzacji rzucać będzie się w oczy mocno.

Ktoś mądrzejszy ode mnie dawno temu napisał że kręcąc polarem najpierw należy obserwować efekt "na dole" a później jarać się ściemnionym niebem.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    to z polarem już "ni dy rydy"
    Jak się da połówkę to i polara się da Tylko po co wtedy 14 mm

MariuszJ, możemy zacząc wszyscy polecać Nikona, ale to nie zmieni faktu, że Nikon ssie. Canon też ssie i nadchodzi era Soniaka.
    Jak sami nie zaczną robić "czegoś", to żadne nasze polecanie Nikona nic nie pomoże.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jak się da połówkę to i polara się da Tylko po co wtedy 14 mm

MariuszJ, możemy zacząc wszyscy polecać Nikona, ale to nie zmieni faktu, że Nikon ssie. Canon też ssie i nadchodzi era Soniaka.
    Jak sami nie zaczną robić "czegoś", to żadne nasze polecanie Nikona nic nie pomoże.
    Dinderi, nieważne jaka era nadchodzi.

Kolega pyta o bezkompromisowy landszaftmaker, to mu odpowiadam, że pomylił fora. Tutaj są uchylne ekraniki i malowane na biało obiektywy sprzed 10 lat.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Och, żeby tak Canon dał z jeden uchylny ekranik do 5D2... Kurtka na wacie, sam sie staję monotematyczny

---Moje zdjecia na FB---

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów