Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Lustro do krajobrazu - co kupić?

Mieszany widok

Domyślnie

MariuszJ:
    najtansza pelna puszka D700 + 16-35VR to daje razem 11,5 tys, za duzo... czuje niemoc...
    Bede sie musial mocno zastanowic, bo na obie rzeczy naraz mnie nie stac, poogladalem sobie troche i widze ze szklo dobre, ale na moim starym DX daje 24 mm co prawda to i tak o 7 stopni wiecej niz mam teraz ale to jednak niewiele...) , zas inwestowanie w drogie nikkory do niepelnej klatki to raczej bez sensu.
    Nic, mam o czym myslec.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekZ Zobacz posta
    MariuszJ:
    najtansza pelna puszka D700 + 16-35VR to daje razem 11,5 tys, za duzo... czuje niemoc...
    Bede sie musial mocno zastanowic, bo na obie rzeczy naraz mnie nie stac, poogladalem sobie troche i widze ze szklo dobre, ale na moim starym DX daje 24 mm co prawda to i tak o 7 stopni wiecej niz mam teraz ale to jednak niewiele...) , zas inwestowanie w drogie nikkory do niepelnej klatki to raczej bez sensu.
    Nic, mam o czym myslec.
    Pozdrawiam
    Jeżeli rozpatrujesz sprzęt używany, to niezajeżdżone D700 możesz dostać za około 5500-6000 zł. Niestety, rynek wtórny na 16-35VR jeszcze nie istnieje, nowy kosztuje 3700 zł.

Na przeczekanie proponuję używane 5d + 17-40, które odsprzedasz bez dużej straty. Alternatywnie, jeżeli będziesz się w Nikonie jakoś osadzał, D90+N16-85, w charakterze tymczasowego zestawu podstawowego a późniejszego backupu/zestawu wakacyjnego.
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów