Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 92

Wątek: problem z 550d

Dopiero zaczyna Awatar Nicolla

Domyślnie

Bardzo miło, że komuś podoba się to zdjęcie z ptakiem bo mnie też i dużo osob mi mówiło,
    że jest fajne. Ale chciałabym żywsze kolory. Znacie jakąś fajną stronkę gdzie się wsadza foty i ludzie komenciki wpisują?

Kici, kici, Shingo, czekam na zdjątka. mrau

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nicolla Zobacz posta
    Shingo, nie ma sprawy, ale najpierw Ty poszukaj duże szkło powiekszające i pstryknij swój dziubek. Czekam na całą sesje

Do reszty:Jak komuś cos nie pasi to nie musi tu patrzeć.

Reszcie kolegom co są mili dziekuje. Czytałam jedną ksiązke ale trudno to wszystko zapamietać. Mnie się wydaje ze mam cos z aparatem, bo moją starą komórką lepsze focie wychodziły mi niż moim Canonem.
    Wstawiam takie co mi się najbardziej podobają,poprawiała je w Picassie ale i tak kolory nie ładne.

Mam kumpla co sobie kupił tańszą lustrzanką nie Canona i fajniejsze mu fotki robi. To może ten sprzedać a kupić Nikonna? Tak się zastanawiałam jak kupowałam to sprzedawca powiedział że Canony są lepsze .
    padłem

ale spoko, ty napewno wiesz lepiej, moje doświadczenie i wiedza sie nie liczą sprzedaj canona kup nikona, jednego "luszczankowca" który dowiedział się że z "luszczanek" mniej zdjęcia nie wychodzą jak na bilbordach
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zapraszam na mojego słit blogaska, podaj mi link do swojego to ci sie do twojego wpisze i bede mógł ci komcie dawać

Znacie jakąś fajną stronkę gdzie się wsadza foty i ludzie komenciki wpisują?
    www.fotka.pl
    Ostatnio edytowane przez Shingo ; 18-10-2010 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Shingo wiedza z dokuczania się dla mnie nie liczy. Pewnie jak kupiłeś pierwszy aparat to wszystko wiedziałeś. Jak masz taką wiedze to mi napisz jak zrobić
    na przykład na tym zdjęciu z ptakiem żywsze kolory.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No jak dla mie tez zdjęcia są takie jakie powinny być z 550.
    A co właściwie Ci się wydaje nie tak?
    Mi też prosto z puszki nie wychodzą jakieś ekstra nasycone kolory, ale zauwazyłem że z kolorami to bardzo duże znaczanie ma światło. Na pewno pod światło trudno jest zrobić super zdjęcie... i to każdy Ci powie.
    A ptaszek bardzo fajny
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jak zrobić
    A próbowałaś bawić się DPP?
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 18-10-2010 o 15:59 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Shingo wiedza z dokuczania się dla mnie nie liczy. Pewnie jak kupiłeś pierwszy aparat to wszystko wiedziałeś.
    Nie ale nie zadawałem też idiotycznych pytań które są wałkowane tysiące razy na forum oraz w całym internecie, naprawde nie jest ciężko wysilić się i znaleźć info. Ja rozumiem że tata kupił ci aparat i teraz tez ktos musi cie tego nauczy ale moze troche samozaparcia i własnej chęci...

Jak masz taką wiedze to mi napisz jak zrobić
    No musisz je podłączyć pod 220 i krzyknąć ITS ALIVE i sie zasmiac złowieszczo

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Nicolla początki zawsze bywają trudne. Polecam dobrą lekturę, to na pewno się przyda. I do tego dużo ćwiczeń :-) Pojakimś czasie zauważysz poprawę.
    Najlepsza by była książka krok po kroku.
    Kolory możesz podciągnąć w programie do obróbki zdjęć. Zwiększasz nasycenie, kontrast aż do momentu, że ci się spodoba.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Shingo ... Jak masz taką wiedze to mi napisz jak zrobić
    Proponuję kupić książkę o tematyce foto... jakąkolwiek...:-?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Teraz się śmieję ale miałem podobne odczucia do Twoich, Nicollo. Zdjęcia były na poziomie se d750i. I koledzy mają rację, przedewszystkim trzeba cwiczyć czwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Kolorki to kwestia wielu rzeczy, musisz sama to przerobić. Czytaj to forum, to skarbnica wiedzy. Ogladaj galerie, czytaj komentarze, wyciagaj wnioski.
    Portale foto raczej sobie daruj, ich rola jest przedewszystkim towarzyska i sensownych porad raczej nie uświadczysz.
    Co do kolegi z Nikonem, być może jest bardziej "świadomym" użytkownikiem, najlepiej zabierz mu aparat na kilka dni i sprawdź czy z Twojej reki zdjęcia będą lepsze niż z Canona ;-)
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Brawo Shingo jaką masz wiedzę poziom i doświadczenie widać po Twoich odpowiedziach. Wszycy na pewno są pod wrażeniem.Nie wiesz sam dlatego, potrafisz tylko być złośliwy.
    Nic Ci się nigdy nie udaje dlatego wyżywasz się na innych w necie, żeby się popisywać i podbudować.W realu pewnie taki kozak nie jesteś. Idź do psychologa.
    ŻAAAAL

Bangi, dziekuję za odpowiedź. Nic mi na razie to nie mówi.
    Proszę napiszcie mi na poważnie czy mój Canon na pewno nie jest zepsuty.
    Bardzo dziękuję za wszystkie rady.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Bangi, dziekuję za odpowiedź. Nic mi na razie to nie mówi.
    Dlatego radzimy - kup jakąś książkę. I nie ma tu żadnej złośliwości.

Proszę napiszcie mi na poważnie czy mój Canon na pewno nie jest zepsuty..
    Nie, nie jest zepsuty. Masz tylko paprocha na matrycy.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów