Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: Czy dobry sprzęt zakupiłem i co w nim zmienić?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Sprawdź zestaw po kątem FF/BF.To bardzo proste i ważne. I prawie na pewno od razu będziesz mógł pełnoprawnie uczestniczyć w wielu stricte fotograficznych dysputach.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    To po co ci w pracy narzedzia ktorych nie bedziesz umiał wykorzystać nawet mając kupe kasy to są tańsze przyciski do papierów na biurko niż szkła L których nie umiem wykorzystać i raczej na tym zakonczy sie ich rola
    O matko , a cóż takiego jest w L-kach żeby tego nie umieć wykorzystać ?
    Kita wykorzysta a L-ki nie ? i zrobi z niej przycisk do papieru ?
    Ludzie dajta se luz.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    Wystawa jest wyznacznikiem czego?
    Niczego tylko nie wiem o co Ci chodzi. Zazdrość czy kompleksy ? Nie widziałeś ani jednego mojego zdjęcia a krytykujesz

Cytat Zamieszczone przez Can50 Zobacz posta
    A statyw ?
    Jest, było o tym pisane.

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    marekapn taki sprzęcior na początek to marzenie, wielu nawet nieźle zaawansowanych amatorów takiego nie ma. Sądząc po postach, niektórych nawet wątroba z tego powodu rozbolała .
    Ja zaczynałem od kita i 300D. Z czasem sam wiedziałem co mi potrzeba. Zmieniałem sprzęt kilka razy bo i preferencje się zmieniały. W tej chwili nic mi więcej nie potrzeba mam sprzęt docelowy na parę lat. Z tobą też tak będzie.
    Też tak myslę, Teraz to trzeba tylko robić zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Witam

Moim zdaniem zakupiłeś bardzo dobry zestaw. Będziesz miał z tych szkieł dużo udanych zdjęć. Myślę, że teraz warto inwestować w wiedzę, książki jakieś tanie kursy foto w warsztatach. Powodzenia i pamiętaj rób zdjęcia na aparat Full frame przyjdzie czas.
    Ksiązki są nic tylko czytać :P

Cytat Zamieszczone przez adamar Zobacz posta
    Witam!!Tak obserwuję wątek od jakiegoś czasu nie odzywając się jak to mam we zwyczaju, i muszę powiedzieć że zazdroszczę takiego "startera". Sam od kilku lat dorzynam moją 350-tkę i jakoś dorżnąć nie mogę... Nic tylko robić zdjęcia. Teoria z książek i dużo praktyki jak najbardziej wskazane. Sporo wody upłynie zanim ten sprzęt zrobi się "za ciasny" jak na twoje potrzeby.
    Życzę Ci żeby Ci się udało kupić to o czy marzysz

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Nie przesadzam tylko mówię co bym do tego kompletu dokupił mając kasy po pachy
    Kwestia umiejętności wykorzystania całego potencjału takiego zestawu, to już inna sprawa.
    Nie mam kasy po pachy :P

No nie koniecznie zakończy się na tym ich rola.
    Nieraz coś jest trudne nim stanie się łatwe a samo pójście do empiku czy na jakieś forum po informacje bez późniejszego wykorzystania ich w praktyce (na posiadanym sprzęcie) jest raczej bez celowe - chyba że ktoś jest tylko teoretykiem a praktyka już go mniej pociąga.
    I po to właśnie kupuje się nowy sprzęt (nawet na wyrost swoich umiejętności) aby się cały czas rozwijać, czegoś nowego się uczyć a przede wszystkim cieszyć się z robionych fotek i coraz lepszych efektów osiąganych z tego, na co wydało się niemało kasy.
    Uważam, że najlepszym wyjściem jest połączenie praktyki z teorią i bez sprzętu można tylko zostać forumowym mądralą - jakich tutaj jest zresztą wielu.
    Myślę że mozna zamknąć temat bo niektórzy zniżą mnie do poziomu jakbym pierwszy raz trzymał aparat w ręce

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Podsumowując, 85/1,8 ma koszmarne aberracje na pełnym otworze, 24-105 jest nieostre a 50D to jeszcze niedawno był najgorszy aparat z serii xxD co dziwnym trafem zmieniło się po wejściu na rynek 60D, teraz 60D jest najgorsze a 50D urósł do miana legendy, ostatniego dobrego aparatu z serii xxD Wiesz co, dam Ci dobrą radę. Mamy złotą polską jesień, korzystaj z tej chyba najpiękniejszej jeśli chodzi o oświetlenie i klimat do robienia zdjęć pory roku (tylko unikaj zdjęć w południe, albo wczesny ranek albo popołudnie), wieczorami czytaj książki a nie forum i jak już migawka osiągnie przebieg 5000 zdjęć to może będziesz wiedział czego Ci brakuje, tak jak już ktoś wcześniej napisał brakować (może zbyt dużo powiedziane, raczej przyda się) blenda ale to do statycznych portretów o ile zamierzasz takie robić. Resztę już masz.

Domyślnie

Bez urazy dla autora, ale jak widzę ciągle ten wątek w "nowych postach" to jego tytuł wydaję mi się tak bez sensowny- kupił sprzęt a teraz się pyta czy dobrze zrobił i od razy coś zmieniać Teraz będzie 20 stron o wyższości jednego body nad drugim, L-ek nad sigmami/tamronami itd tak w 10 innych wątkach :rolleyes:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekapn Zobacz posta
    ........

Myślę że mozna zamknąć temat bo niektórzy zniżą mnie do poziomu jakbym pierwszy raz trzymał aparat w ręce

Nie zniżam Ciebie do żadnego poziomu. Moje słowa odnoszą się do wypowiedzi Bartek_902 którą zresztą zacytowałem. Gdybym się odnosił bezpośrednio do Twoich słów, to bym zacytował Twoją wypowiedź lub wytłuścił na początku postu Twój nick.
    Po prostu czytaj na przyszłość ze zrozumieniem a nie będziesz musiał wtedy mieć do innych jakiś urojonych pretensji.
    A generalnie można Twój 1-szy post w tym wątku sprowadzić do poziomu innego pytania: kupiłem sobie mercedesa i chcę wszędzie nim jeździć - myślicie, że na początek mi on wystarczy
    Sądzę, że tym tytułem wątku sam się sprowadziłeś (określiłeś) do odpowiedniego poziomu
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

7 stron pisania podczas gdy "pytonowi" chodzi o to żeby Was powalić na kolana: "...ale z ciebie brachu farciarz że masz TAKI sprzęt...".
    Obcyndalacie się Szanowni Koledzy... mało co zniżylibyście go do poziomu!!!!
    ..."ętę bułkę przez bibułkę..."
    Odpowiedź na pytanie jesli juz komuś sie chciało pisać powinna brzmieć:
    ad. część pierwsza tytułowego pytania
    - teraz to "po ptokach"
    ad. część druga
    - właściciela
    Jesli facet zadaje głupie pytania a potem odpyskowuje - do piekła z nim!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr_Black Zobacz posta
    Bez urazy dla autora.................
    O to w przypadku kolegi autora chyba nietrudno
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie zniżam Ciebie do żadnego poziomu. Moje słowa odnoszą się do wypowiedzi Bartek_902 którą zresztą zacytowałem. Gdybym się odnosił bezpośrednio do Twoich słów, to bym zacytował Twoją wypowiedź lub wytłuścił na początku postu Twój nick.
    Po prostu czytaj na przyszłość ze zrozumieniem a nie będziesz musiał wtedy mieć do innych jakiś urojonych pretensji.
    A generalnie można Twój 1-szy post w tym wątku sprowadzić do poziomu innego pytania: kupiłem sobie mercedesa i chcę wszędzie nim jeździć - myślicie, że na początek mi on wystarczy
    Sądzę, że tym tytułem wątku sam się sprowadziłeś (określiłeś) do odpowiedniego poziomu
    Jago, wybacz za mały błąd ale nie chodziło mi o Twoje posty Ty piszesz dobrze i z sensem, chodziło mi o posty "Shingo"

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekapn Zobacz posta
    Jago, wybacz za mały błąd ale nie chodziło mi o Twoje posty Ty piszesz dobrze i z sensem, chodziło mi o posty "Shingo"
    Mamy taką przydatną opcję - "Ignore List".

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów