Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
Wystawa jest wyznacznikiem czego?
Niczego tylko nie wiem o co Ci chodzi. Zazdrość czy kompleksy ? Nie widziałeś ani jednego mojego zdjęcia a krytykujesz

Cytat Zamieszczone przez Can50 Zobacz posta
A statyw ?
Jest, było o tym pisane.

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
marekapn taki sprzęcior na początek to marzenie, wielu nawet nieźle zaawansowanych amatorów takiego nie ma. Sądząc po postach, niektórych nawet wątroba z tego powodu rozbolała .
Ja zaczynałem od kita i 300D. Z czasem sam wiedziałem co mi potrzeba. Zmieniałem sprzęt kilka razy bo i preferencje się zmieniały. W tej chwili nic mi więcej nie potrzeba mam sprzęt docelowy na parę lat. Z tobą też tak będzie.
Też tak myslę, Teraz to trzeba tylko robić zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
Witam

Moim zdaniem zakupiłeś bardzo dobry zestaw. Będziesz miał z tych szkieł dużo udanych zdjęć. Myślę, że teraz warto inwestować w wiedzę, książki jakieś tanie kursy foto w warsztatach. Powodzenia i pamiętaj rób zdjęcia na aparat Full frame przyjdzie czas.
Ksiązki są nic tylko czytać :P

Cytat Zamieszczone przez adamar Zobacz posta
Witam!!Tak obserwuję wątek od jakiegoś czasu nie odzywając się jak to mam we zwyczaju, i muszę powiedzieć że zazdroszczę takiego "startera". Sam od kilku lat dorzynam moją 350-tkę i jakoś dorżnąć nie mogę... Nic tylko robić zdjęcia. Teoria z książek i dużo praktyki jak najbardziej wskazane. Sporo wody upłynie zanim ten sprzęt zrobi się "za ciasny" jak na twoje potrzeby.
Życzę Ci żeby Ci się udało kupić to o czy marzysz

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
Nie przesadzam tylko mówię co bym do tego kompletu dokupił mając kasy po pachy
Kwestia umiejętności wykorzystania całego potencjału takiego zestawu, to już inna sprawa.
Nie mam kasy po pachy :P

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
No nie koniecznie zakończy się na tym ich rola.
Nieraz coś jest trudne nim stanie się łatwe a samo pójście do empiku czy na jakieś forum po informacje bez późniejszego wykorzystania ich w praktyce (na posiadanym sprzęcie) jest raczej bez celowe - chyba że ktoś jest tylko teoretykiem a praktyka już go mniej pociąga.
I po to właśnie kupuje się nowy sprzęt (nawet na wyrost swoich umiejętności) aby się cały czas rozwijać, czegoś nowego się uczyć a przede wszystkim cieszyć się z robionych fotek i coraz lepszych efektów osiąganych z tego, na co wydało się niemało kasy.
Uważam, że najlepszym wyjściem jest połączenie praktyki z teorią i bez sprzętu można tylko zostać forumowym mądralą - jakich tutaj jest zresztą wielu.
Myślę że mozna zamknąć temat bo niektórzy zniżą mnie do poziomu jakbym pierwszy raz trzymał aparat w ręce